amortizor frana inertiala blocat

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Octavian Suciu
Membru forum
8
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Sep 1973

amortizor frana inertiala blocat

Mesaj de Octavian Suciu »

Domnilor,
Am urmatoarea problema. Am o rulota Hobby 425 pe care am inceput sa o pregatesc de plecare. Am verificat tot ce era de verificat in repaus dupa care am iesit sa dau o tura cu ea sa ii verific franele. Rulota s-a comportat perfect.... franare ok... fluiera cauciucul pe asfalt cand franez brusc, nu am zgomote, fara troncaneli.. totul ok. Cand ma dau jos din masina vad burduful de la sistemul de frana inertial inchis maxim... pliat complet. Decuplez de masina, incerc sa-l ajut sa se destinda cu mana .. nu reusesc. Cuplez din nou masina, trag frana de mana a rulotei si incerc sa plec usor de pe loc.. nimic.. burduful ramane pliat.. las frana de mana jos si din ambreiaj si acceleratie inerc sa plec in suturi scurte de pe loc... rulota vine dupa mine neinfranata.. burduful ramane pliat....... continui...... fac 30 de km asa... nu merge infranat.. raspunde perfect cand pun frana... nu am zgomote in spate.. totul e ok......
.... aici apare dilema..... ma apuc sa caut si sa schimb amortizorul?... sau o las asa in ideea ca la un moment dat s-ar putea destinde si ajunge in pozitia lui normala?
Exista riscul ca la un moment dat sa se infraneze atunci cand o tractez ? Mentionez ca am un traseu de cca 1200 de km de facut.
Va multumesc anticipat pentru sfaturile pe care o sa le primesc.
decat bolnav si sarac, mai bine sanatos si bogat

Renault Laguna II, 1.9 diesel / Suzuki Vitara, 1.6 benzina
Hobby Prestige 425
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: amortizor frana inertiala blocat

Mesaj de Radu Pascu »

Un test de frana efectuat pe un stand de frana la o linie ITP ar fi edificator. Dar testul facut cu rulota ancorata de stand si impinsa in spate cu masina. Nu cum fac de obicei testul cu frana de parcare. Este posibil ca telescopul sa fie prea scurt. Oricum "finetea" la franare este data de lungimea cursei. Pentru a vedea daca telescopul sau pistonul protapului este blocat, ar trebui scos surubul din spate al pistonului si vizualizata cursa la liber. In mod normal pistonul protapului, fara telescop ar trebui sa se poata actiona cu mana.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Octavian Suciu
Membru forum
8
Data nasterii: 06 Sep 1973

Mesaj de Octavian Suciu »

Revin cu corectura fata de ceea ce am afirmat anterior. Dimineata am masurat cursa la impingere cu mana si pana la plierea completa este un interval de doar 15 mm. Domnule Pascu aveti perfecta dreptate, finetea franarii este data de lungimea cursei. Practic sunt in situatia in care daca rulez cu viteza mare si vreau doar sa incetinesc din frana de motor, rulota vine dupa mine si isi blochea rotile aproape instantaneu. Adica opresc masina cu rulota, nu invers... ceea ce pe carosabil ud sau cu mazga reprezinta o problema. O sa ma uit in forum sa vad daca exista vreun service pentru rulote recomandat de Club RV in Bucuresti, sau poate imi recomandati dumneavoastra unul. Va multumesc pentru raspuns.
decat bolnav si sarac, mai bine sanatos si bogat

Renault Laguna II, 1.9 diesel / Suzuki Vitara, 1.6 benzina
Hobby Prestige 425
Barbulescu Silviu
Membru forum
9
Data nasterii: 17 Noi 1974

Mesaj de Barbulescu Silviu »

E un reglaj de finete. (sa ajunga rulota sa franeze in tandem cu masina). Nici prea mult - nici prea putin.
Are un reglaj si tija care intra in pistonul inertial si trebuie bine reglate si rotile daca de acolo nu merge (poate scapi doar din primul reglaj).
La mine s-a umblat peste tot (roti + lungimea cursei tijei).

E atat de bine facut ca nu simti rulota la franare (franeaza odata cu masina - nici mai mult, nici mai putin).
Am trecut prin toate etapele pana sa gasesc echilibrul potrivit (de la prea larga si venea rulota peste masina daca franai brusc la prea stransa când ramaneau rotile un pic blocate la rulota si smucea când plecam de pe loc + frana rulota inaintea masinii).

Eu nu am reglat-o in Bucuresti; poate posteaza alt coleg ca sigur trebuie sa fie si in Bucuresti. (daca nu cauta la cei care se ocupa de remorci / platforme - sistemul e acelasi)
Neaparat sa faci proba - eu am facut 4-5 probe de drum pana sa iasa bine.
Ultima oară modificat 16 Aug 2016, 13:14 de către Barbulescu Silviu, modificat 1 dată în total.
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
Suzuki SX4 4x4 1,6 120 CP
0770 476 181
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Daca treceti prin Brasov, o sa incerc sa va ajut cu reglajul necesar, si cu un test de frana corect. In plus, daca va fi necesar sunt telescoape si bucsi pe stoc la furnizor.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Scrie răspuns