IGIENIZARE REZERVOR APA WC

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Marian Enache
Membru forum
12
Oras: BRASOV
Data nasterii: 21 Noi 1958

IGIENIZARE REZERVOR APA WC

Mesaj de Marian Enache »

Buna Seara
mai zilele trecute am observant ca nu mai functioneaza pompa de la rezervorul de apa al wc ului .
impreuna cu cineva care se mai pricepea la ruloata am constatat ,dupa verificarea sigurantei ca
contactul de su rezervorul de apa nu a functionat dar acum si-a revenit .Cu aceasta ocazie am vasut
prin orificiul de sub locasul ptr hartie cata mizerie este ramasa in rezervorul de apa dupa ce toamna elimin
apa din bazin ( nu mi-am data seama ca acel bazin trebuie curatat si nici nu am stiut cum sa ajung acolo mea culpa )
Solicit urmatoarele sfaturi
-stie cineva sa-mi recomande o solutie de curatat mazga din bazin dupa care prin clatiri repetate sa se curate rezervorul fara demontare
sau operatiunea trebuie facuta mult mai bine prin demontarea rezervorului
-pompa de apa este bine sa o schimb ( nu arata prea bine desii functioneaza -se poate spala interior cu vreo solutie prin aspirare )
- daca demontez rezervorul ( inteleg ca pe partea de jos din locasul in care se introduce caseta colectoare ) pot intampina vreo problema
am vreo garnitura care trebuie curatata sau se schimba )
Daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi ptr a putea sa realizez curatarea / igienizarea si verificarea intregului ansamblu cu pregatirea pieselor dupa caz inainte
Multumesc anticipat si astept sfaturile dvs
Marian Enache
Brasov
daniel_cojocar
Membru asociat
12
Oras: Timisoara
Data nasterii: 14 Apr 1976

Re: IGIENIZARE REZERVOR APA WC

Mesaj de daniel_cojocar »

Din incercari pe alte rezervoare decat cel mentionat de dvs, o solutie pentru curatat rezervorul ar fi Cloramina.
Sunt si eu in aceeasi situatie si... cum am sa am timpul necesar, am sa incerc solutia. Vin cu informatii dupa ce am sa rezolv problema (sper!)

Trimis de pe al meu P024 folosind Tapatalk
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
Cristian Pascu
Membru forum
8
Oras: București
Data nasterii: 27 Dec 1967

Mesaj de Cristian Pascu »

Cloramina nu spală, doar dezinfectează.
Ar trebui ceva gen detartrant ca să curețe rezervorul.
Sau o soluție de desfundat sifoane de chiuvetă, gen Mr. Musculo.

Cristian Pascu
Cristian Pascu
mobil: 0728249999
email: cristian_pascu@hotmail.com
daniel_cojocar
Membru asociat
12
Oras: Timisoara
Data nasterii: 14 Apr 1976

Mesaj de daniel_cojocar »

Eu, unul, nu as pune nimic de genul Mr. Muscolo (s.a.) in rezervorul respectiv. Sunt convins ca nu face bine garniturilor si elementelor pompei.

Trimis de pe al meu P024 folosind Tapatalk
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

Puteti folosi o solutie de apa cu otet in proportie de 1/5. In bazinul gol puneti solutia de otet, goliti cu ajutorul robinetelor si a wc-lui 3-4 litri de solutie, astfel incat pe instalatie sa ramana solutie de amestec, nu apa veche. Dupa 2-3 zile in care solutia a stat in instalatie, goliti toata instalatia, introduce-ti apa curata si clatiti bine instalatia prin deschiderea robinetilor. Pentru a evita infundarea robinetilor si o buna clatire, scoate-ti sitele difuzoare de la pipa bateriilor, inca de la inceputul operatiunilor. Operatiunea poate fi facuta ori de cate ori instalatia ramane nefolosita 3-4 saptamani, sau mai mult si are apa in ea. Daca instalatia nu are depuneri, solutia poate fi mai saraca in otet.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Eu am scos suportul pentru hartie si am dat cu furtunul cu apa cu jet puternic. Apoi am folosit solutia pentru spalat vasul de materie si am lasat-o sa actioneze vreo ora. In final am mai clatit abundent cu jet de apa calda (cat s-a incalzit de la soare pe toata lungimea furtunului) si apoi cum a venit.
Finalul... s-a curatat. Dar nu in totalitate. Apreciez ca in proportie de 80% fata de cata negreala era.
Cristian Pascu
Membru forum
8

Soluțiile pentru curățat tip Mr. Musculo nu atacă plasticul, metalul sau garniturile.
Toate sifoanele moderne sunt din plastic și toate au garnituri de cauciuc.
Pe de altă parte, dacă folosiți detartrant sau oțet, trebuie să neutralizați aciditatea cu bicarbonat sau ceva asemănător.
Detartrantul e mai puternic decât oțetul, deoarece conține acid clorhidric.
El se folosește cu succes la curățarea instalațiilor termice (centrale, calorifere etc), care au garnituri și plastice, dar trebuie neutralizat apoi cu bicarbonat.
Mai există soluția folosirii acidului citric (sare de lămâie).

Cristian Pascu
Cristian Pascu
Lungu Gabriel
Membru forum
8
Oras: Constanta
Data nasterii: 30 Iul 1967

Mesaj de Lungu Gabriel »

Solutia din topirea a 3-4 plicutete de sare de lamaie intr-un litru de apa si turnata in bazin o sa ajute mai mult ca sigur.
Gabriel Lungu
Constanta
VW PASSAT + CATEAU CANTARA 908
gabriel_c_lungu@yahoo.com
0722679017
0744376245
Cristian Pascu
Membru forum
8

Lungu Gabriel scrie:Solutia din topirea a 3-4 plicutete de sare de lamaie intr-un litru de apa si turnata in bazin o sa ajute mai mult ca sigur.
Cel mai ieftin detartrant eu l-am găsit la magazinele DM - detartrant pentru cafetiere, 2 pliculețe pentru 1 litru de soluție costă aproximativ 3 lei.

Sau varianta cu sare de lămâie, 1kg este cam 15 lei.

Cristian Pascu
Cristian Pascu
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Intervin cam tarziu dar sper cu folos... Pentru stratul negru depus pe peretii bazinului puteti folosi clor de la Rivex, 2l costa aprox. 7lei. Folositi un pufaitor si pulverizati peste negreala la interval de 10 minute, nu este nevoie sa frecati cu buretele, dupa 10 astfel de operatii veti vedea efectul. Pentru depuneri de calcar recomand detartrant galben in bidon asemanator uleiului alimentar, il diluati in proportie de 1:1 cu apa si umpleti bazinul. Pret aprox. 4lei/litru. ATENTIE ! Reactia va produce spuma si presiune, este obligatoriu deschiderea capacului de umplere cu apa pentru bazin din exterior, evitati inhalarea gazelor emanate din rezervor. Detartrantul in reactie cu calcarul devine toxic, nu ataca garnituri de cauciuc sau alte elememente din bazin.
ATENTIE ! Dupa curatarea cu clor se va spala bine bazinul cu apa, dupa care se va folosi detartrant, combinatia acestor doua substante este FOARTE TOXICA !!!
Bazinul colector de la wc se curata perfect cu detartrant pur, impartiti un litru in 4 parti, se agita bine de fiecare data dupa care se clateste cu apa. ATENTIE la presiunea formata in interior. Recomand folosirea ochelarilor de protectie in ambele cazuri. Dupa detartrare se poate igieniza cu clor. Pentru alte detalii sunt disponibil la telefon, zilnic dupa ora 9.00.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Scrie răspuns