Pentru ca una din masinile cu care-mi remorchez rulotele este un Mitsubishi L200 din anul 2001 a trebuit sa caut mai mult timp o solutie pentru a cobora cu aproximativ 15-20 cm bila carligului de remorcare, aceasta fiind mult prea sus, rulotele tractate atingand cu partea din spate asfaltul. La o rulota de 9 m atingeam chiar si la trecerea peste linile de tramvai cu spatele rulotei.
Aveam posibilitatea sa dau tot sistemul mai jos dar nu ma avantaja deoarece mai ies cu masina si offroad si as fi fost ca si plugul la arat.
Pentru a nu cobora prea jos cu carligul am gasit solutia montari unui sistem american de remorcare dar adaptat ca si montaj pentru masina mea.
Partea detasabila a carligului sistem american se gaseste de cumparat la mai multe dimensiuni, se poate cobara astfel la o distanta foarte mica de sol chiar si mai jos de 30-40 cm de sol (distanta recomandata)
Diferentele dintre cele doua sisteme nu sunt mari dar sunt importante.
Bila la sistemul american este cu 2 mm mai groasa decat cel european(cel putin decat cel pe care-l aveam eu montat pe masina). Asta inseaman ca atunci cand cuplez sistemul de siguranta antibalans trebuie sa apas ceva mai tare pentru a putea apasa manerul. La primele probe am vazut ca functioneaza totus foarte bine fara sa scartaie.
Cea mai importanta diferenta ar fi ca la sistemul american spre deosebire de gatul de lebada european cupla antibalans cu cilindri laterali nu se poate vira in bila decat la un unghi extrem de mic, aceasta atingand cu sistemul de strangere lateral de marginea carligului . Se intampla ca atunci cand gatul de lebada este montat prea aproape de bara masinii. Cupla de pe rulota noua nu are o astfel de problema ne avand acei cilindri laterali dar la altele a trebuit sa renunt la cupla antibalans in favoarea cuplei normale.
Fişierul ataşat IMG_1645.JPG nu mai este disponibil
Totus pentru ca am o rulota la care nu pot schimba inca sistemul de cupla antibalans cu unul normal am gasit solutia sa abaptez si gatul de lebada cu sistemul american.
Fişierul ataşat IMG_1639.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat IMG_1641.JPG nu mai este disponibil