Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Am ramas fara reductie in urma unui furt care a inclus desigur si buteliile.
Problema este ca nu am gasit nicaieri vreun indiciu care sa-mi spuna daca am nevoie de reductie de 30 sau 50.
In manual este o poza mica si granulata cu reductia, de unde (cred) ca pot distinge urmatoarele:
Typ C1000
xxxxxxx/69
HD 0,5 - 10 Kg/cxx
ND 500 xxWS
1,5 Kg/h
Atasez si o poza.
Rulota este Kip Grand de Luxe 390 din 1978, iar pe gaz functioneaza aragaz, frigider, incalzitor si lampa.
Ma poate ajuta cineva cu o parere, ce fel de reductie sa iau?
Multumesc.
Toyota Corolla 1.4 D4D 2005 + Kip Grand de Luxe 1978
Dupa anul de fabricatie probabil ca e de 50mBari. An 1978 nu prea intrase sistemul de 30. Eventual mai cauta pe utilarile care merg cu gaz...de regula undeva mai ferit au o eticheta (spatele frigiderului, capacul boilerului, spatele aragazului.
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Te rog sa fi mai explicit ce fel de redutie iti trebuie?
daca este nevoie de reductie pentru furtun nu te mai necaji, cumpara un regulator cu iesire pentru furtun, daca este nevoie de reductie pentru conducta care merge din compartimentul buteliilor in rulota este necesara o reductie pe care o gasesti la EXIS sau la MOTORHOME , dar in acest caz este necesara interventia unui meserias cere face instalatii de gaz deoarece este extrem de periculos sa faci improvizatii.
Tot la MOTORHOME sau EXIS gasesti separat si reductia adaptor pentru furtun.
ceas cu stut pentru furtun aprox 44 lei
reductie cu stut pentru teava 8mm 18 lei
racord cu stut pentru furtun 1/4 6 lei
Eu am avut o rulota DETLEFFS R430 din '90 care avea regulatorul de presiune pe 50 mb.
Acum la camper am regulator duomatic tot pe 50 mb.
Parerea mea este ca un regulator de 50 mb va face fata mai bine iarna cand presiunea gazului scade odata cu scaderea temperaturii exterioare.
Dan Alexandru scrie:Da, ma refer la reductorul de presiune, multumesc.
Stiu ca se gaseste la Motorhome, dar m-au intrebat daca imi trebuie de 30 sau de 50.
Scrie pe o plăcuță ce presiune trebuie. Dacă s-a pierdut, scrie pe eticheta de la frigider. NU este indicat să utilizați altă presiune.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570