Categoria B96 (B extins) in tari non EU....

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
MirceaHorobet
Membru forum
8
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 02 Apr 1981

Categoria B96 (B extins) in tari non EU....

Mesaj de MirceaHorobet »

Buna ziua,

incerc sa aflu un raspuns la o intrebare simpla : Pot trece cu permis B96 prin Serbia, Bosnia, Muntenegru cu masa totala (combinata) de 3850 Kg???
    nu am primit nici un raspuns concret ....si am intrebat 100 de institutii (ambasada Serbiei la Bucuresti, ambasada Romaniei la Belgrad, politia sarbeasca, politia bosniaca, politia romana, etc etc)
    pentru tari din UE raspunsul e DA! dar e musai sa ai inscris categoria "96" pe carnet...nu ajuta doar fisa obtinuta de la scoala!

Intreb aici gandindu-ma ca poate a mai fost cineva in postura mea si a aflat raspunsul sau a calatorit prin tarile astea si a fost oprit de politie...

Multumesc

Mircea Horobet
    Adrian Coman
    Membru forum
    11
    Oras: Ploiesti
    Data nasterii: 10 Iun 1967

Re: categoria B96 (B extins) in tari non EU....

Mesaj de Adrian Coman »

Salut,
    mergi la serviciul permise...e atit de simplu....in baza adeverintei , sunt obligati sa iti treaca in permis aceasta ''categorie''... si la urma urmei,permisul de conducere este un act recunoscut intrenationl . Adeverinta nu este recunoscuta in exteriorul Romaniei. Si eu am trecut in permis aceasta categorie si nu am avut nici un fel de problema... :D
    Reparam Rulote si Autorulote - Piese de schimb SH sau noi.
    Ruloteadi - 0744319217
    MirceaHorobet
    Membru forum
    8

Mesaj de MirceaHorobet »

Multumesc de raspuns,

eu imi trec "96 " pe carnet sigur...problema e ca nu stiu daca sarbii imi recunosc "categoria " asta sau imi zic ca practic sunt fara carnet...si e penal....nu as fi prea incantat sa vad ce inseamna asta la ei...(la o trecere printr-un sat sarbesc acu 6 ani, intr-o duminica, am fost orpit pt o viteza de 97 km la ora...stiu inadmisibil!.. dar eram mai tanar si vroiam sa ma intorc la proaspata nevasta :)...avantul asta s-a mai domolit.... nu de la nevasta dar de la varsta, se intelege...in orice caz , politistul, care vezi doamne nu intelegea nici o limba straina mi-a "explicat" ca daca as fi avut + 3km/h as fi petrecut noaspea la arest pana cand as fi sost primit la "judecator" a doua zi pt decizie...)

Fiind in vacanta tare as vrea sa nu imi bat capul cu judecati sarbesti..
    Mi se pare normal si mie: inm tara mea am obtinutr dreptul sa conduc 4250 kg! ar trebui sa fie punct! dar oare e asa?...
    Scuze ca insist...dar ocolul prin Ungaria e maricel si mai ocolesc si cazanele cu vedere de la sarbi...
    MirceaHorobet
    Membru forum
    8

Mesaj de MirceaHorobet »

gata ...am primit un rasouns multumitor de la un amic sarb:
    Mi-a trimis un link cu legea sarbeasca...pe ultima pagina, ultimul paragraf se poate vedea in sarba (solicitati si traducere in engleza ulterior) reglementarea si explicarea codului 96
    Eu inteleg ca pot calatori in Serbia cu permisul inscris cu 96! nsi asa voi face in aceasta vara.

Numai de bine!
    MirceaHorobet
    Membru forum
    8

Mesaj de MirceaHorobet »

FUGARU CATALIN
    Membru forum
    8
    Oras: bucuresti
    Data nasterii: 17 Apr 1981

putin ajutor

Mesaj de FUGARU CATALIN »

Salutare tuturor, sunt nou in ale rulotelor, vreau sa achizitionez una, dar am oarece dubii, care este legea pana la urma ca tot citesc si nu inteleg nimic, masa maxima a rulotei sa nu depaseasca masa maxima a autovehigulului, iar insumate sa nu depaseasca 3500 kg? Daca rulota are osie dubla, are si sistem de franare, este aceeasi treaba?
    Daca ma puteti lamuri , va rog mult, eu asta am inteles...va multumesc
    Niky Radu
    Membru asociat
    14
    Data nasterii: 22 Apr 1967

Re: Categoria B96 (B extins) in tari non EU....

Mesaj de Niky Radu »

In cartea de identitate a masinii scrie cat ai voie sa tractezi, daca depasesti ansamblul de 3500kg ai doua solutii, obtinerea categoriei E sau obtinerea unui atestat la o scoala de soferi in limitata ansamblului de 4250kg.
    Niky si Lavinia Radu
    Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
    Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
    Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
    Scrie răspuns