Am observat ca foarte multi dintre noi, cauta, sau se intereseaza de locatii off-camping, in care sa fie macar o sursa de apa, cel mai necesar lucru in astfel de situatii.
Si noi la rindul nostru cautam astfel de locatiii, in toata tara, indiferent zona. Cu aceasta ocazie, rog colegii, care le prezinta, sa dea minimul de informatii necesare..
A posta decit doua rinduri de text, fara a specifica caile de acces sau alte detalii, informatiile pot fi egale cu zero. Poate ca pe viitor vom incerca prezentari complete.
Off camping Casoca (zona lacului Siriu) -Lunca Jaristei- DN10 Buzau-Nehoiu-Intorsura Buzaului-Brasov. Locatia este situata la 2,6 km de la intrarea pe forestier.
GPS : N 45 29' 58,43" - E 29 16' 49,64"
Venind dinspre Buzau - Nehoiu, dupa ce treceti Lunca Jaristei, (cind se vede Barajul Lacului Siriu) veti gasi un indicator catre Casoca - respectiv spre Cabana 14 Scaune.
La citiva zeci de metri dupa ce ati facut dreapta pe forestierul ce apare in harti ca Drum local 64, puteti aimenta rezervorul, cu apa super rece de la izvorul clar vizibil.
Drumul strabate vatra satului, insoteste de o parte si de alta riul. Pe tot traseul forestierul este ok, lat si bine tasat. Dupa aprox 2,5-3 km ajungeti la locatia offcamping
In fotografii, aveti atit coordonatele GPS plus imaginile care intregesc descrierea. Noi, am stat acolo 2 nopti, ne-a placut mult pozitia cit si conditiile, incit vom reveni.
Pe timpul sederii, aveti la 200m de locatie, respectiv linga cabana Ocolului Silvic, alt izvor, am mentionat in poze. Linga riu se poate face plaja. Lemne de foc destule.
Nu exista semnal la Vodafon ( poate intre timp sa fi aparut si altele ) - Locatie ideala pt odihna. Pe teren, pot campa aproximativ 6 - 8 echipaje.. Vizionare placuta ! :)
De aici se poate continua excursia la Brasov prin Intorsura Buzaului, sau in sens invers, la Vulcanii noroiosi, prin Berca. Soseaua este in genral ok. Peisajele de vis...
Noi am mai descris aceasta locatie si in topicul Excursiilor din 2013 ( viewtopic.php?f=156&t=6892 ) In acest topic, veti gasi si clpiul aferent zonei. Vizionare placuta.