Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Pentru inregistrarea la Administratia Financiara a unui RV deja inmatriculat in Romania:
-cerere tip (pe care o luati de la administratia financiara, dupa care se stabileste grila de impozitare)
-copie contract de vanzare cumparare sau factura fiscala (puteti da unul dintre exemplare in caz ca aveti mai multe sau pe copia xerox pe care se scrie "conform cu originalul")
-fisa de inmatriculare auto
-certificat fiscal (de la vanzator prin care se dovedeste ca acesta nu are datorii la stat)
-copie dupa cartea rulotei si original (pe copie veti scrie "conform cu originalul")
-delegatie (numai in cazul persoanelor juridice)
-copie buletin cumparator
-copie certificat de inmatriculare al firmei (doar pentru persoane juridice pe care veti scrie "conform cu originalul")
In cazul persoanelor juridice trebuie sa aveti cu voi stampila firmei.
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
Intrucat sunt foarte avansat in procesul de inregistrare a unei rulote adusa din Marea Britanie (marca Elddis), intreb, avand in vedere ca nu am la dispozitie decat un foarte concis act de V/C intocmit cu fostul proprietar englez si o fisa tehnica a rulotei (folosita de RAR la identificare si eliberare CIV, documente pe care le voi ridica maine), ce acte sunt necesare la luarea in evidenta fiscala ?
- Declaratie fiscala tip;
- Copie CIV si orig.;
- Fisa de inmatriculare;
- Copie a BI/CI cumparator (adica eu);
Pe langa acestea, mai trebuie si intreb (poate retoric):
*) Acel act de proprietate, V/C (invoice) intocmit cu englezul tradusin romana la un birou autorizat ? (asa mi s-a spus de la DITL);
**) Tot functionara de la DITL mi-a spus ca le trebuie (pe langa actul de proprietate de mai sus) si acea fisa tehnica (carte, care este momentan cu actele la RAR), la fel, tradusa ?!;
Va intreb pe D-vs, cei care v-ati confruntat, posibil, cu asa ceva, intrucat nu prea am incredere deplina in functionarii fiscului.
Certificat fiscal de la vanzator cred ca nu este cazul intrucat este cetatean britanic si nu a platit niciodata nici un fel de impozite in Romania.
Multumiri !
Buna seara,
Ma numesc Bogdan, sunt nou pe forum si acesta este primul meu post, deoarece weekedul viitor ar trebui sa merg la Arad sa aduc la Bucuresti o rulota Elddis adusa din Anglia, neinmatriculata in Ro. Vanzatorul imi spune ca o pot trage pana acasa cu masina mea, si ca o trecem pe asigurarea masinii mele, insa nu inteleg acest procedeu, nu stiu daca este legal, pentru ca nu am mai auzit de asa ceva..
As dori sa stiu, daca cineva a fost in aceeasi situatie, si cum a procedat? Merge trasa in Romania cu masina proprie, daca rulota e neinmatriculata, doar in baza contractului de vanzare-cumparare ? Nu am chef sa ma intorc acasa fara permis si cu penal.
Atentie, inainte de a cumpara vreo rulota de la Arad citeste si topicul asta: viewtopic.php?f=127&t=9180
Legat de asigurare nu stiu sa-ti raspund oricum suna dubios.
Parerea mea este ,chiar daca o sa va ceara mai multi bani, sa il puneti pe vanzator sa efectueze el RAR-ul si sa va o vanda cu carte de identitate dupa cere mergeti si scoateti numere rosii de la inmatriculari auto. Daca este un vanzator valabil ar trebui sa fie de acord cu ce ii cereti D-voastra, daca nu va vrea, inseamna ca are ceva de ascuns. Sa va trimita pe email poza dupa Actul de vanzare -cumparare din Anglia pentru a vedea cand a cumparat-o el si intrebati-l de ce nu a facut RAR-ul pana acum.
Fiat Ducato 1.9 td, Dethleffs
VW Passat 1.9 tdi + Abi Award Daystar
0766223301
Situatia e urmatoarea: l-am sunat azi din nou pe proprietar, care sustine ca are CVC cu englezul, si ca fie facem amandoi CVC, fie imi face contract direct cu englezul, pt a nu mai astepta fiscalul de la el. Am preferat prima varianta.
Pt a putea circula, imi ofera copia dupa asigurarea facuta cand a adus masina in tara (pe roti sustine).
@Viorel - vanzatorul mi-a propus varianta sa imi faca el rar ul pe banii mei, daca vreau. Pb e ca prima zi libera la rar este peste 3 saptamani..
Nu stiu pe ce baza insa el sustine ca in baza CVC-ului si a asigurarii din Anglia pe care a folosit-o sa aducs rulota, eu voi putea sa o aduc acasa pe roti..
@Alin - colac peste pupaza, vanzatorul e din Pecica..am citit linkul si mi s-au trezit noi suspiciuni :)
Ma gandesc sa ii cer VIN-ul si o copie dupa contract.
Cum spunea si Viorel mai sus, cel mai bine ar fi ca vanzatorul sa faca RAR-ul.. In general la asemenea achizitii nu cred ca e bine sa te grabesti. Mai bine astepti 3 saptamani si oricum salvezi ceva timp pe care l-ai fi pierdut tu la RAR decat sa te trezesti ca ai probleme acolo. Iar in Pecica nu cred ca pot fi prea multi vanzatori de rulote din Anglia, decat cei amintiti in topicul ala. Eu m-as gandi de 2 ori inainte sa cumpar de acolo, daca chiar esti hotarat, iar pretul probabil tentant poate sa vina si cu alte probleme la pachet.
M-am uitat si eu la niste anunturi de pe net si rulotele alea au niste preturi destul de neverosimile..