APEL RECOMANDARE CAMPING IN LEFKADA GR

Orice membru al forumului ClubRV-RO poate propune o intalnire rulotistica
Marian Enache
Membru forum
Oras: BRASOV
Data nasterii: 21 Noi 1958

APEL RECOMANDARE CAMPING IN LEFKADA GR

Mesaj de Marian Enache »

Buna Seara

Ma adresez colegial dvs in sensul sa primesc o recomandare ptr un camping in insula LEFKADA GRECIA
Am informatii despre 5-6 locatii dar ma intereseaza un sfat /recomandare ptr prima vizita in insula ( zona de plaja si accesul la aceasta zona ma intereseaza )
Doresc sa plec ptr 10 zile in 22 iunie si astept incontinuare semnale de la orice potential doritor sa petreaca o vacanta in aceasta insula

Multumesc anticipat ptr eventualul ajutor

Marian Enache
Brasov
Toni Conecini
Membru asociat
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 13 Feb 1968

Re: APEL RECOMANDARE CAMPING IN LEFKADA GR

Mesaj de Toni Conecini »

Eu am fost anul trecut in Lefkada cam 1 saptamana- 10 zile..nu mai stiu exact. am stat la o pensiune..foarte bine si frumos, in mare a fost frumos concediul, insa a doua oara nu m-as mai duce in Lefkada. A fost apa foarte rece (in luna iulie la inceput), vant puternic, valuri mari, nu am putut inchiria o salupa cu motor sa ne plimbam decat odata, ca apoi din cauza valurilor nu ne lasau sa mergem decat intr-o zona restransa si nu mai renta costul pe zi, cateva plaje frumoase dar cu apa rece din pacate. In trei-patru zile am cam vazut totul acolo si ne plictiseam, insa nu puteam pleca ca era platita prin agentie cazarea.

Atentie ca sunt zone in care se coboara la plaje cu masina dar nu este posibil nici macar pt campere (nu mai vorbesc de rulote). de campinguri nu stiu unde sunt , insa daca imi indicati locatiile va pot spune unde este mai frumos ca plaja, ambient in zona respectiva.
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
marius sevilian
Membru forum
Oras: Lleida
Data nasterii: 11 Sep 1967

Mesaj de marius sevilian »

Eu am prins in circuitul: viewtopic.php?f=161&t=7211, care intentionez sa-l fac si Lefkada. Nu am gasit niciun camping, e drept ca nu am insistat (eu sunt cu camparea off). Mare atentie strazile sunt foarte inguste si viraje in scurt, cam greu pentru rulote. Pentru distante mai mari fata de casa, si vacante scurte de pana la 7 zile in Grecia, este mult mai ieftin cu cazare; de la 80% pana la 50% fata de costurile cu rulota.
Volvo + Hobby
Vacante placute tuturor !
Niky Radu
Membru asociat
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Marian Enache
Membru forum

Mesaj de Marian Enache »

Salutare d-lor
Am terminat cu planificarea vacantei amintite si ptr care am facut un apel de parteneriat ptr petrecerea unor zile in comun
Perioada 21 06 -5 07 2014
Locatia LEFKADA -DESIMI GRECIA -Distanta Brasov-Desimi prox 1385 km dus +180 km insula +1385 km intors =4 335km
Campare Camping Desimi Beach 23 eur/noapte ( all inclus ptr 2 pers) www,campingdesimi.com +facebouk
Camping Santa Maura 21 eur /noapte ( all inclusptr 2 pers ) www.campingsantamaura.com +facebook
NOTA se viziteaza in prima faza ambele apoi se face alegerea finala ( sunt aproape aprox 5 km )
Traseul Brasov Bucuresti Ruse Sofia Salonic New Lefkada Desimi sosirea de preferat 10-12 am ( pauza peste noapte pe traseu off camping )
Ptr alimentare exista un LIDL la intrarea in New Lefkada iar ptr combustibil se face plin pe traseu Bulgaria vama +continent inainte de insula
Incontinuare va astept in echipa daca va intereseaza un astfel de sejur
Insula este foarte frumoasa si foarte laudata ( din acest punct de vedere ) iar ptr distractie exista coasta de EST si ptr liniste si salbaticie coasta de VEST
Grecia este o tara de care te atasezi vrand nevrand avand un specific care oricand te face sa o revizitezi ( apa ,soare ,relief salbatic ,vegetatie ,muzica mancare ,traditie culturala ,optitalitate )
Astept mesaje
Fam Enache Brasov
marianenache21@yahoo.com
marius sevilian
Membru forum

Eu cred ca faceti mai putin de 3000km, chiar si dupa calculul dvs., nu faceti pauza off in Bulgaria, sau daca faceti o pauza mica, tot timpul ochii pe masina. Drumuri bune si vacanta placuta.
Volvo + Hobby
Marian Enache
Membru forum

Mesaj de Marian Enache »

Buna Ziua
Distanta este calculata cu viamichelin pe ruta Brasov- Desimi Lefkada + un nr de km necesari de parcurs in insula ptr vizitarea acesteia
Camparea in Bulgaria off camping este foarte buna atunci cand alegi o parcare de benzinarie ( OMV ) iluminata si te pozitionezi intr-o zona
in care personalul te poate vedea ( daca stii sa discuti cu ei la o bere sunt foarte amabili si intelegatori chiar daca au ceafa groasa )
Am facut in vacantele trecute testarile de riguare asupra tuturor problemelor care pot aparea si ele sunt rezolvabile

Important este sa-ti mearga atelajul ( masina+ rulota ) fara incidente tehnice ( ptr asta sunt necesare reviziile inainte de plecare ) si sa fii cat se poate de atent.
In general drumurile sunt arhicunoscute ( de mine cel putin ) iar politia bulgara nu mai este demult ceea care ne speria ( daca respecti legea nu au probleme cu tine
iar pe drum nu mai sunt atatea echipaje gata sa te opreasca )

Multumesc oricum ptr randurile dvs
Salutari cordiale
Fam Enache Brasov
marius sevilian
Membru forum

Am inteles, scuze, asa imi da mie la adunare, altfel ... toate cele bune.
Volvo + Hobby
Marian Enache
Membru forum

Mesaj de Marian Enache »

Da scuzele mele nu am vazut eroarea la adunarea km initiali

Uneori concediile facute cu rulota ( pe distante mai mari sau pe durate mai mici ) pot sa creeze doar mici probleme financiare( comparativ vorbind ) dar
care, cred eu ( cel putin ptr mine am aceasta convingere ),sunt anulate de placerea de a face astfel de vacante
Care este motivul ptr care cumperi si doresti sa utilizezi rulota ,daca nu sentimentul de libertate si placerea de a sta in aer liber
cat mai aproape de mare ( in cazul litoralului romanesc grecesc croat franzez italian etc )sau de alta forma de natura
Dupa parerea mea vacantele cu rulota pe distante de 1500 km dus cu camparea de 8-10 zile se justifica la limita in Grecia ( unde intradevar
cazarile sunt mai mici ca valoare dar depinde si ce ai la o cazare ieftina si transport cu autocarul primesti -12-14 ore blocat intr-un scaun )
EX.
Cazare intr-un bungalou /in incinta unui resort de tip camping este de 30-35 eur/noapte 2 persoane x10 nopti 325 eur ( medie )
Transportul Brasov Lefkada este aproximativ 90 -105 eur /pers deci 2 pers 180 eur (minim )
Rezulta 500 eur
Cazare cu rulota in camping ( 20 iunie -15 iulie ) 2 pers + masina + rulota =21-24 eur medie 22,5 eur x 10 nopti 225 eur
Transport 9,5 L/100 ( in cazul meu testat real si cinstit ) x 1350 km rezulta 129 l x 1,5 eur/l ( medie )=194 eur
Rezulta 419 eur in loc de 500 eur ( putem sa acceptam o eroare de 5-8% ptr calcul gresit )
Daca ne gandim in alte zone rationamentele sunt aprox identice doar ca ,in alte tari costurile de cazare sunt mult mai mari medie -85-100 eur/noapte ,poate motorina
nu asa scumpa ca in Grecia locul in camping este si el mai scump dar oricum la jumate fata de o vila 3 stele etc .
Problema cea mai complicata este asigurarea zilelor de vacanta la locul de munca ( nu se pot acorda perioade de 2 3 sapt sau o luna pe an asa cum este in tarile relativ civilizate )si de aici zilele necesare transportului la destinatia turistica dar si aici exista solutii optime printr-o analiza si planificare corecta
Am mai auzit pareri similare ca nu renteaza sa mergi cu rulota ( se uzeaza masina ,costa scump ,pericol pe soasea etc ) Acum fiecare gandeste prin propiile simturi si cu propiile interese Nimeni nu detine adevarul dar totusi trebuie sa ne gandim la raspunsul dat la intrebarea PTR CE CUMPERI O RULOTA + O MASINA CU CARE SA O TRACTEZI +OPTIUNI SUPLIMENTARE DE DOTARE A RULOTEI . Se poate sta si pe balcon 10 zile si te costa mai nimic ( glumesc si sper ca se intelege )
Salutari de bine si incontinuare astept un raspuns la invitatia mea de vacanta in LEFKADA
Fam Cristina si Marian Enache
Brasov
Acum poate discutam de valoarea de achizitie taxe si asigurari Si in acest caz accept o valoare de 1oo eur rezulta aproximativ TANDA PE MANDA cum spunem noi
Avantajele eu spun ca sunt iar daca mai adaugi si posibilitatea de off camping ( acolo unde se poate GRECIA MUNTENEGRU SIGUR ) dar bineinteles in grup de 2-3 rulote economiile sunt reale ( este drept ca mai socotesti un panou solar un dus un rezervor etc )
.
Adi Enache
Membru forum
Oras: Sibiu
Data nasterii: 26 Sep 1975

Mesaj de Adi Enache »

Pana la urma ati mai ajuns in camping Desimi?
Daca da, as vrea sieu cateva detalii..
0729992735
Dethllefs Globebus T2
Cosmin Prund
Membru forum
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Nu imi este adresata mie intrebarea dar incerc si eu un raspuns pentru ca am fost anul trecut pe Lefkada si am fost in golful Dessimi.

In respectivul golf sunt 2 camping-uri: Dessimi si Santa Maura. Cele 2 au iesire la aceeasi plaja in acelasi golf. Pe net circula o multime de poze din acest golf si pot confirma un lucru, intr-adevar arata superb. Problema este ca este un "paradis al barcilor" si asta inseamna ca la mal miroase a benzina, mi se pare ca pana si apa miroase a benzina :( In poze nu se vede mirosul de benzina. Plaja in sine este ingusta si cu un fel de pietris. Cred ca in reclamele lor de pe site scrie ca-i nisip. Credeti-ma pe cuvant, n-am gasit nisip adevarat nici unde pe Lefkada. Chiar si acolo unde am gasit nisip avea sa zic asa granulatie mare, era aspru.
DSC_0247.jpg
DSC_0249.jpg
Spuneam ca in golful respectiv sunt 2 camping-uri: Dessimi si Santa Maura. Mie personal mi s-a parut mai frumos Santa Maura, nu este parcelat si asta creaza un aer mai deschis. Camping-ul Dessimi, cel putin zona dinspre plaja (pe care am putut sa o vad fara sa intru efectiv in camping) pare inghesuit si parcelat. Din pacate am ratacit pozele cu Dessimi asa ca pun cateva poze cu Santa Maura, adica unde am stat noi:
DSC_0242.jpg
DSC_0243.jpg
DSC_0246.jpg
Cred ca piscina de mai jos apartinea de camping-ul Santa Maura, dar nu sunt 100% sigur:
DSC_0251.jpg
Dupa cateva zile petrecute in Santa Maura noi ne-am mutat in Camping Vasiliki Beach. Acest camping (Vasiliki) e la vreo 2-300 metri de plaja si este in zona Vassiliki Beach, zona recunoscuta pentru sporturile cu vant (Windsurf, Kyte-surfing, Sailing sportiv). Vantul in zona e garantat, valurile la fel garantate. Presupun ca de-asta era plin de windsurf-uri, pentru ca-i interesant ;) Acolo n-am avut curaj sa ma dau cu barca mea cu vele, mi s-a parut vantul prea imprevizibil si riscam sa o rastorn. M-am dat in schimb cu o barcuta inchiriata de la ei (pentru acea barcuta nu-mi faceam probleme daca o rastorn ca venea imediat safety-boat-ul si se rezolva orice problema).

Uite 2 poze cu licuricii de la Vassiliki, facute din barca (de pe apa):
DSC02255.jpg
DSC02256.jpg
La Vassiliki am vazut ceva autorulote off-camping, am vazut inclusiv o rulota (cu numere de Cluj!) - asta pentru cine gusta asa ceva.

Alte camping-uri pe plaja in Lefkada n-am gasit si nu cred ca am ratat ceva. Am facut efectiv turul insulei cu camper-ul. Am umblat o gramada dupa un camping "pe plaja" pentru care aveam coordonate GPS scoase de nu-mai-stiu unde si nu l-am gasit, e desfiintat. Cred ca asta-i natura insulei, nu se preteaza foarte bine pentru camping-uri. Falezele sunt stancoase si extrem de abrupte. Am vazut asta cel mai bine din barca, erau portiuni in care zeci de minute nu exista nici un loc de iesit cu barca din apa, si aici nu vorbesc de locuri de stat frumos la plaja - pur si simplu n-aveai cum iesi din apa! Din acelasi motiv plajele sunt foarte putine. E adevarat ca cele care exista sunt spectaculoase, dar putine fiind sunt si aglomerate.

Daca va mai pot ajuta cu ceva intrebati-ma.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Adi Enache
Membru forum
Data nasterii: 26 Sep 1975

Mesaj de Adi Enache »

Multumesc Cosmin. Mi-am facut o idee despre insula.
0729992735
Dethllefs Globebus T2
Scrie răspuns