Florin Smolnicki scrie:Dane, sunt rulotist de aproape un an. Prima și prima dată mi-am dotat rulota cu un panou fotovoltaic (nu l-am fixat pe rulotă) și o baterie. Eu nu sunt adeptul campingurilor, de aceea trebuia să mă organizez în așa fel, încât să fiu cât mai independent. Te ajut cu plăcere cu idei și informații, dar tu trebuie să dai mai multe detalii despre ce vrei să faci tu cu panoul, câți consumatori ai etc. Ceea ce prezinți tu este foarte vag.
Vino cu întrebări concrete și colegii te vor ajuta, cu certitudine!
Îți doresc o zi bună!
Florin
Multumesc, am nevoie doar de recenzia acestui panou. Aparent e o companie românească, ceea ce ii adauga câteva puncte in plus, dar totusi doresc o recenzie.
Sistemul la care rumeg si din care îmi lipseste doar panoul este
Consumatori
acasa
tv 106 cm lcd 100w si calculator 600w in spike (si mai vedem daca duce inverterul)
Rulota
tv led 20w, mini android computer 5w, satelit 20 w, iluminat am in total 9 becuri in rulota la 220 dar toate led, total 60 w, nu le folosesc toate odată. (După cele ambientală am asteptat 2 luni sa vina de la china), diverse tablete telefoane pompe ventilator încălzire nu stiu sa estimez presupun 50w.
Productie
Panou 240-260w (încă nu il am) probabil monocristalin va fi.
Cabluri de 6mmp lungime max la panou 10metri.
Conectică mc4, si ochiuri cupru totul preparat la un depanator rtv, care văzând pentru ce sunt mi le a facut fara bani, si mult peste asteptările mele. Multumesc.
Regulator epsolar 2210A cu senzor temperatura , conectare la tableta sau calculator, afisat mt50 (tot cu vapurul)
Baterie varta silver 225ah de la oradea de pe compari.ro
Invertor 600w pure sine nu scrie pe el marca dar e dohan toata ziua (alte 2 luni din china)
Cele din china de pe aliexpres. Evident posta si vamă romana sun un pic mai lente, si cu emotii, ca altfel nu simti ca trăiesti.
Desi initial am dorit sa schimb rulota pe 12v am renuntat întrucât ce e original mi se pare foarte bine facut.
Întrucât regulatorul e un mppt de 20 A , nu ar trebui sa am probleme cu voltajul, ba chiar ma ajuta. Multumesc dl. Prund Cosmin
Cu siguranta nu voi putea folosi apa calda, microw, sau cafetiera, dar e totusi rulota.