Sfat achiziție panou fotovoltaic

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Achim Dan
Membru forum
9
Oras: Chisineu Cris
Data nasterii: 19 Mai 1977

Sfat achiziție panou fotovoltaic

Mesaj de Achim Dan »

Buna, am gasit panouri fotovoltaic mono de 260w produse de Altius giurgiu. Ma bate gândul sa mi iau unul dar nu gasesc nici măcar un singur review . Are cineva? E multumit de el?
Passat 1.9 tdi 131hp, Hobby 495 DeLuxe
Valentin Purcarea
Membru forum
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 27 Oct 1979

Re: Sfat achiziție panou fotovoltaic

Mesaj de Valentin Purcarea »

Salut,

Daca vrei sa-l montezi la rulota ar cam trebui sa achizitionezi unul de 12V nu 24V. Pentru incarcarea bateriei rulotei te intereseaza amperii nu voltii.
Dacia Logan 1.5DCi + HOBBY CLASSIC 350
Florin Smolnicki
Membru asociat
10
Oras: Suceava
Data nasterii: 01 Ian 1917

Mesaj de Florin Smolnicki »

Dane, sunt rulotist de aproape un an. Prima și prima dată mi-am dotat rulota cu un panou fotovoltaic (nu l-am fixat pe rulotă) și o baterie. Eu nu sunt adeptul campingurilor, de aceea trebuia să mă organizez în așa fel, încât să fiu cât mai independent. Te ajut cu plăcere cu idei și informații, dar tu trebuie să dai mai multe detalii despre ce vrei să faci tu cu panoul, câți consumatori ai etc. Ceea ce prezinți tu este foarte vag.
Vino cu întrebări concrete și colegii te vor ajuta, cu certitudine!
Îți doresc o zi bună!

Florin
+40 749 233 299 (Orange)
Achim Dan
Membru forum
9

Mesaj de Achim Dan »

Florin Smolnicki scrie:Dane, sunt rulotist de aproape un an. Prima și prima dată mi-am dotat rulota cu un panou fotovoltaic (nu l-am fixat pe rulotă) și o baterie. Eu nu sunt adeptul campingurilor, de aceea trebuia să mă organizez în așa fel, încât să fiu cât mai independent. Te ajut cu plăcere cu idei și informații, dar tu trebuie să dai mai multe detalii despre ce vrei să faci tu cu panoul, câți consumatori ai etc. Ceea ce prezinți tu este foarte vag.
Vino cu întrebări concrete și colegii te vor ajuta, cu certitudine!
Îți doresc o zi bună!

Florin
Multumesc, am nevoie doar de recenzia acestui panou. Aparent e o companie românească, ceea ce ii adauga câteva puncte in plus, dar totusi doresc o recenzie.

Sistemul la care rumeg si din care îmi lipseste doar panoul este
Consumatori
acasa
tv 106 cm lcd 100w si calculator 600w in spike (si mai vedem daca duce inverterul)

Rulota
tv led 20w, mini android computer 5w, satelit 20 w, iluminat am in total 9 becuri in rulota la 220 dar toate led, total 60 w, nu le folosesc toate odată. (După cele ambientală am asteptat 2 luni sa vina de la china), diverse tablete telefoane pompe ventilator încălzire nu stiu sa estimez presupun 50w.

Productie
Panou 240-260w (încă nu il am) probabil monocristalin va fi.
Cabluri de 6mmp lungime max la panou 10metri.
Conectică mc4, si ochiuri cupru totul preparat la un depanator rtv, care văzând pentru ce sunt mi le a facut fara bani, si mult peste asteptările mele. Multumesc.
Regulator epsolar 2210A cu senzor temperatura , conectare la tableta sau calculator, afisat mt50 (tot cu vapurul)
Baterie varta silver 225ah de la oradea de pe compari.ro
Invertor 600w pure sine nu scrie pe el marca dar e dohan toata ziua (alte 2 luni din china)
Cele din china de pe aliexpres. Evident posta si vamă romana sun un pic mai lente, si cu emotii, ca altfel nu simti ca trăiesti.

Desi initial am dorit sa schimb rulota pe 12v am renuntat întrucât ce e original mi se pare foarte bine facut.

Întrucât regulatorul e un mppt de 20 A , nu ar trebui sa am probleme cu voltajul, ba chiar ma ajuta. Multumesc dl. Prund Cosmin

Cu siguranta nu voi putea folosi apa calda, microw, sau cafetiera, dar e totusi rulota.
Achim Dan
Membru forum
9

Mesaj de Achim Dan »

Buna, cu sau fara recenzie e acasa panoul. L am conectat de la 4, 30 la 5,30 a mai scos ceva..... maine il vedem cu adevarat ce poate. La prima vedere pot sa spun ca e ....mare
Barbulescu Silviu
Membru forum
9
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 17 Noi 1974

Mesaj de Barbulescu Silviu »

Cat costa o instalatie de acest gen care sa poate alimenta cum trebuie un boiler electric?
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
Suzuki SX4 4x4 1,6 120 CP
0770 476 181
Achim Dan
Membru forum
9

Mesaj de Achim Dan »

Mai bine panou de încălzire nu pe curent . Daca e boier de 2000 w deja te costa cât o masina buna
Florin Smolnicki
Membru asociat
10
Oras: Suceava
Data nasterii: 01 Ian 1917

Mesaj de Florin Smolnicki »

Dane, felicitări pentru achziție. Mă bucur pentru tine.
Nu uita de faptul că, în mod obligatoriu, între panoul fotovoltaic și baterie trebuie să instalezi un controller. Controllerul are mai multe funcții. De exemplu, cu ajutorul cotrollerului (bineînțeles că depinde de cât de deștept e controllerul), dar cu ajutotul lui poți regla tensiunea de încărcare, poți seta controllerul, ca, la o anumită tensiune să decupleze consumatorii pentru a nu distruge bateria, sau, dacă bateria e încărcată, tot controllerul este cel care va opri încărcarea.
Vei mai avea nevoie de chit de fixare pe rulotă - dacă îți dorești acest lucru - sau de 15 metri de cablu 2 x 4 mm pătrați pentru a pune panoul la încărcare lângă rulotă. Dacă nu fixezi panoul pe rulotă, nu vei fi obligat să expui rulota la soare pentru a avea eficiență la panou. Vei pune panoul la 15 metri distanță de rulotă. Rulota va rămâne la umbră. Dezavantajul este că ai în permanență panoul fotovoltaic, în rulotă, și trebuie să-l soți și să-l instalezi mereu, după ce calezi rulota. Ca peste tot, există avantaje și dezavantaje în toate. Tu ești cel care decizi.
Cam acestea au mai fost de spus.
Și nu uita de cel mai important lucru: ca să funcționeze toate perfect, trebuie udate.... :D
O zi frumoasă îți doresc ție și tuturor colegilor de pe forum!
Cu respect,
Florin
+40 749 233 299 (Orange)
Achim Dan
Membru forum
9

Mesaj de Achim Dan »

Florin Smolnicki scrie:Dane, felicitări pentru achziție. Mă bucur pentru tine.
Nu uita de faptul că, în mod obligatoriu, între panoul fotovoltaic și baterie trebuie să instalezi un controller. Controllerul are mai multe funcții. De exemplu, cu ajutorul cotrollerului (bineînțeles că depinde de cât de deștept e controllerul), dar cu ajutotul lui poți regla tensiunea de încărcare, poți seta controllerul, ca, la o anumită tensiune să decupleze consumatorii pentru a nu distruge bateria, sau, dacă bateria e încărcată, tot controllerul este cel care va opri încărcarea.
Vei mai avea nevoie de chit de fixare pe rulotă - dacă îți dorești acest lucru - sau de 15 metri de cablu 2 x 4 mm pătrați pentru a pune panoul la încărcare lângă rulotă. Dacă nu fixezi panoul pe rulotă, nu vei fi obligat să expui rulota la soare pentru a avea eficiență la panou. Vei pune panoul la 15 metri distanță de rulotă. Rulota va rămâne la umbră. Dezavantajul este că ai în permanență panoul fotovoltaic, în rulotă, și trebuie să-l soți și să-l instalezi mereu, după ce calezi rulota. Ca peste tot, există avantaje și dezavantaje în toate. Tu ești cel care decizi.
Cam acestea au mai fost de spus.
Și nu uita de cel mai important lucru: ca să funcționeze toate perfect, trebuie udate.... :D
O zi frumoasă îți doresc ție și tuturor colegilor de pe forum!
Cu respect,
Florin
Este de toate MPPT de ultima generatie, si ca sa fiu in ton le ud chiar acu. GRATARUL MERGE BEREA CURGE SI .......PLOUA!!!!!!!

Pe ploaie si foarte înnorat scoate 14,8 v la 0,7A
Azi dimineața de la 06,40 a crescut constant voltajul, culminând cu 30v câteva secunde cât a fost soare. După a inceput ploaiea ca sa mi facă in ciudă.

Da daca ne întâlnim promit o udare monumentală.......
Achim Dan
Membru forum
9

Mesaj de Achim Dan »

Deci, ieri 13.02 innorat toata ziua si ploaie am facut total curent 60 watti. nu e rau.... i m still alive. Poate azi.
Achim Dan
Membru forum
9

Mesaj de Achim Dan »

in sfarsit soare............dupa cum se vede algoritmul mppt e ok.
Fişiere ataşate
Screenshot 2016-02-14 12.34.30.png
Screenshot 2016-02-14 12.34.30.png (119.59 KiB) Vizualizat de 3319 ori
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Totusi, cat costa sistemul complect? Si cam cate kilograme cantaresc toate componentel?
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Scrie răspuns