Idei de amenajare camping in Bucovina

Sectiune rezervata discutiilor legate de campinguri
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Re: Idei de amenajare camping in Bucovina

Mesaj de Nelu Predonu »

Felicitari pentru aceasta initiativa de construire a unui camping!

In urma cu ceva ani, fiind angrenat intr-o colaborare cu Ministerul Turismului si Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Turism (INCDT) am convenit de comun acord cam ce ar trebui sa ofere un camping beneficiarilor acestor structuri de cazare:

"... In primul rand ar trebui ca un camping sa aiba o pagina web. Nu de putine ori in ziua de azi primul contact, primele informatii se obtin in urma unei astfel de accesari.
Cat despre continutul acesteia... cel mai bine ar fi sa spunem ce nu ar trebui sa lipseasca din aceasta pagina web:
- drumuri de acces, harta si locatia gps;
- imagini reprezentative ale campingului, inclusiv ale dotarilor;
- obiective turistice de vizitat in zona;
- lista dotarilor si serviciilor existente in camping;
- lista de preturi functie de perioada din an si de optiunile oferite.

Revenind la campingul "live", acesta trebuie sa intruneasca din punct de vedere a locatiei urmatoarele:
- acces presemnalizat prin indicatoare cu cel putin 5 km. inaintea locatiei propriuzise;
- acces de pe un drum asfaltat;
- amplasare intr-o zona densa dpdv. al obiectivelor turistice;
- amplasare intr-o zona atractiva dpdv. a mediului natural (peisaj placut);
- amplasare intr-o zona linistita dpdv. al poluarii fonice (linii de tren, aeroporturi, parcuri de distractie, discoteci, etc.);
- amplasare intr-o zona ferita de poluare a mediului (statii de betoane, fabrici de ciment, exploatari miniere, etc.).

Serviciul receptie - camping.
Acesta este locul de prim contact cu clientul. Persoana, receptionerul, este poate cel mai important individ din personalul campingului.
Este deosebit de important modul cum acesta vorbeste cu clientul, cum stie sa prezinte facilitatile oferite si locatiile de interes pentru turistul in cauza.
Ce este important in acest punct de receptie:
- inregistrarile sa se faca in baza unui act de identitate prezentat de turist cu eliberarea bonului fiscal aferent;
- locatia oferita in interiorul campingului sa se faca in baza unui ecuson numerotat ce urmeaza a fi agatat de cortul sau caravana turistului pe perioada stationarii in camping;
- oferirea unei harti de interior a campingului cu locurile de campare numerotate. Pe spatele acestei harti este recomandabil sa existe Regulamentul ce trebuie respectat in incinta campingului;
- punerea la dispozitia turistului de pliante ale obiectivelor turistice din zona;
- indicarea tuturor facilitatilor din camping si modul de accesare al acestora - cartela de acces in camping, curent, internet (parola), tv, dusuri (daca sunt contracost), etc, etc.

Facilitati oferite de camping:
- colaborare cu proprietarii obiectivelor turistice din zona - obtinerea de discounturi semnificative de vizitare a obiectivelor din zona pentru turistii cazati in camping;
- separarea zonei de campare caravane de cea de campare corturi;
- accesul autovehiculelor la locul de campare;
- locuri de campare pentru rulote de minim 80 mp;
- locuri de campare autorulote de minim 60 mp;
- loc de joaca pentru copii;
- existenta unui grup sanitar la cel mult 20 de locuri de campare;
- separarea locurilor de campare numerotate, prin lanturi/benzi de delimitare;
- echiparea cu tablouri electrice aferente pentru cel mult 6-8 locuri de campare (caravane). (In privinta taxarii curentului electric, aceasta tine de strategia campingului respectiv, sunt campinguri care includ in pretul de campare costul curentului, sunt campinguri care taxeaza separat aceste costuri - tarif/zi si sunt campinguri care au montate in tabloul electric contoare aferente
fiecarui loc de campare si inregistreaza consumul efectiv de curent consumat, acesta fiind taxat la un anumit pret/kw);
- existenta unor locuri special amenajate cu acces la gratar;
- acces la internet wireless;
- containere de selectare a gunoiului menajer;
- loc special amenajat pentru alimentarea rezervoarelor de apa menajera din dotarea caravanelor;
- loc special amenajat de deversare a apei uzate din caravane;
- loc special amenajat de golire a toaletelor ecologice din dotarea caravanelor;
- asigurarea pazei in camping.
Pentru campingurile cu pretentii mai mari (numar de stele mai mare):
- delimitarea locurilor de campare cu gard viu;
- echiparea cu cişmele de apa menajera cu gaigăre de scurgere, aferente pentru cel mult 6-8 locuri de campare;
- terenuri de agrement activitati sportive;
- inchiriere echipament sportiv - biciclete, echipament schi (functie de locatie) etc.;
- piscina;
- mic magazin accesorii camping;
- mic magazin alimentar + diverse;
- terasa mic dejun;
- hangar intretinere caravane.

Ce ar trebui sa contina un grup sanitar:
- lavoare cu oglinda dotate cu apa rece si calda pentru igiena zilnica. La doua lavoare trebuie sa existe o priza pentru aparatul de ras electric;
- lavoar pentru spalat pe picioare;
- wc-uri cu cabina inchisa;
- pisoare pentru grupul sanitar aferent barbatilor;
- cabina wc handicapati cu dotari ce tin de aceasta;
- cabine de dus inchise, cu suporti de haine si de accesorii dus;
- chiuveta de spalat vase. (Se practica de regula pe unul din peretii exteriori protejati ai constructiei);
Dimensionarea si numarul grupurilor sanitare va fi functie de marimea campingului.
Pentru campingurile cu pretentii mai mari (numar de stele mai mare):
- masina de spalat vase;
- masina de spalat rufe;
- feon fix in zona dusurilor;
- antecamera la cabina de dus cu bancuta si cuier de haine;
- lavoarele de intretinerea igienii zilnice separate, cu cabina inchisa;

Ce reguli ar trebui sa impuna un camping turistilor aflati in incinta acestuia:
- interzicerea poluarii fonice dupa ora 22:00.
- interzicerea focului deschis, exceptie facand doar locurile special amenajate;
- respectarea curateniei in camping si la locul de campare;
- sa foloseasca ciocane de cauciuc pentru montarea corturilor dupa ora 22:00;
- sa curete excrementele eventualelor animale de companie care ii insotesc;
- sa respecte Regulamentul de functionare al campingului.

Preturile percepute in camping.
Preturile stabilite de proprietarul campingului vor trebui sa fie cat mai detaliate:
- caravana cu 2 adulti. Prin "caravana" se intelege rulota + masina sau autorulota cu doi adulti. In marea majoritate a campingurilor din Europa, de aici se pleaca, acest tarif este fix "n" lei / zi.
- adult - se taxeaza pentru persoanele adulte campate cu cortul, cu "n" lei / zi... si suplimetar (aceeasi suma) pentru fiecare persoana adulta in afara celor 2 adulti de la punctul anterior, daca este cazul;
- copil - prin copil se intelege o persoana in varsta de pana la.... ani. Aici intervine strategia campingului respectiv. In marea majoritate a tarilor europene se stabileste varsta maxima a unui copil la 14 ani. Pret "n" lei / zi, acest pret se adauga la suma preturilor anterioare, daca este cazul;
- animal de companie - se taxeaza cu "n" lei / zi si se adauga la pretul anterior calculat, daca este cazul;
- cort - se taxeaza cu "n" lei / zi. Atentie! Aici nu intra corturile sau marchizele aferente caravanelor;
- auto - se taxeaza cu "n" lei / zi, exceptie (in unele situatii) fac auto ce au fost incadrate la caravane;
- curent electric - vezi taxarea acestuia de la facilitati oferite de camping;
- internet wireless - se include in pret sau se taxeaza separat;
- piscina - daca exista asa ceva, nu se taxeaza. De regula, in tarile vest europene pretul unui astfel de camping, dotat cu piscina este un pic mai ridicat, avand un numar mai mare de stele.

Preturile sunt la latitudinea proprietarului de camping, nimeni altcineva nu poate interveni asupra acestora... "

Din cele mentionate anterior, functie de suma ce urmeaza a fi investita, Adrian, poti sa-ti faci o parere vis-a-vis de cam ce ai putea amenaja acolo.
In ceea ce priveste:
Adrian Dediu scrie:Pentru ape uzate(gri) m-am gandit la o retea realizata din tub gofrat ingropat si cu legatura la suprafata pe parcelele de campare cu teava de PVC. Tub gofrat care sa ajute la drenarea apei pluviale in zilele ploioase si la dispersia apei gri in restul zilelor. Puteti sa-mi spuneti ce diametru are furtul de evacuare la un camper?...
... taie de pe lista aceasta investitie, este costisitoare si nu se justifica.
Eu spre exemplu, nu am nici un furtun cuplat la teava de golire a rezervorului de apa uzata, exista un robinet care deschide conducta de evacuare a acelei ape "gri". Apa curge direct sub camper.
Totul este ca undeva la iesirea din camping sa ai un gaigar de scurgere a apei. Deasupra acelui loc se pot goli rezervoarele cu apa uzata.
Neavand acces la canalizare, eu iti recomand sa colectezi totul intr-o hazna, nu fosa. Fosa complica lucrurile atat dpdv al executiei cat si dpdv. al avizelor.

Oricum, este foarte important sa studiezi legislatia din domeniu, modul in care se acorda etichetele, sa stii de la inceput cam ce implicatii se nasc odata cu demararea unui astfel de proiect.
Nu este de neglijat nici sugestia facuta de Cosmin, cea cu parcare de RV-uri... poate merge si scapi de o multime de formalitati.

PS. Am vazut ca esti dispus sa aloci o suprafata de cca. 2500-3500 mp pentru amenajare. Vazand terenul cum arata in link-ul pus de tine, daca-mi indici deschiderea la drum (metri) si bifezi cam ce doresti ca amenajare din materialul citat de mine mai sus, as putea sa-ti fac o schita a viitoarei amenajari.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Adrian Dediu
Membru forum
9
Oras: Vatra Dornei
Data nasterii: 22 Sep 1977

Mesaj de Adrian Dediu »

Multumesc pentru sfaturi si sustinere domnule Lupu,

In acest moment ne-am gandit doar la suprafata alocata pe care am incercat sa o impartim in mare in parcele si drum de acces, am adus cateva masini de piatra si un escavator care a regularizat paraiasul care traverseaza terenul si am mai facut un sant de scurgere a apei pluviale care vine de la deal de teren. Deci suntem foarte departe inca de notiunea de camping si sunt convins ca o sa mai dureze ceva timp pana vom finaliza macar in mare tot ce ne-am propus.
Oricum, primul lucru pe care-l vom face este sa finalizam drumul de acces si sa nivelam un pic terenul cu pamantul rezultat din santurile escavate. Dupa ce avem drumul de acces realizat, fosa septica fiind functionala, teoretic si doar pentru nepretentiosi, se poate sta in aceasta locatie cam in aceleasi conditii ca la Eco Camping Tuzla, doar ca la munte 8) .
P.S. Frumos campingul de la Bran, doar ca foarte mare. 😉
Adi si Ella, Ford Mondeo 2.0l TDCI + Avondale Grampian GXL, Tel. 0745 037 585, www.basecamp.ro
Adrian Dediu
Membru forum
9

Mesaj de Adrian Dediu »

Multumim, dle Nelu Predonu pentru lista de cerinte postata! E foarte utila si o vom avea in vedere.

Ne bucuram mult ca ideea noastra a starnit interes si ca am primit deja atat de multe sfaturi utile de la colegi. Avem deja un plan pentru camping, pe care probabil ca-l vom dezvolta in timp, in functie de cerinte si necesitati. Va vom tine la curent cu evolutia lucrarilor.

Toate bune!
Adi si Ella, Ford Mondeo 2.0l TDCI + Avondale Grampian GXL, Tel. 0745 037 585, www.basecamp.ro
Adrian Dediu
Membru forum
9

Mesaj de Adrian Dediu »

Salutare tuturor!

Am revenit asa cum am promis intr-o postare anterioara cu noutati despre amenajarea campingului. In ultima perioada am fost foarte ocupat cu partea de lucrari de amenajarea terenului adica cu drenarea , largirea albiei paraului care traverseaza locatia, au fost montate conducte de alimentare cu apa si cablurile de curent. Urmeaza sa finalizam rampa acces pe locatie si sa facem statiile de alimentare cu apa si curent. Speram ca timpul sa tina cu noi si sa reusim sa aducem locatia la un nivel utilizabil cel putin pentru nepretentiosi in cel mai scurt timp. Atasam cateva imagini din timpul lucrarilor.

Daca mai aveti sugestii, nu ezitati sa ni le comunicati
Revenim cat mai curand posibil.

Ture faine!
Fişiere ataşate
canal apa+curent.jpg
dren.jpg
Adrian Dediu
Membru forum
9

Mesaj de Adrian Dediu »

Dragi colegi,

Revenim cu noutati. Estimam ca vom finaliza lucrarile incepute (acces, apa, curent) pe saptamana viitoare si va invitam sa testati gratuit locatia weekendul viitor, intre 22-24 aprilie. Pana la deschiderea oficiala a campingului, ne deschidem portile doar colegilor rulotisti care ne contacteaza in prealabil, iar tarifele vor fi modice. Suntem acasa si de Pasti, iar cei care doresc sa ciocneasca un ou rosu cu noi sunt bineveniti.
Anexam cateva fotografii cu un punct de alimentare, asa cum ne-am gandit noi sa arate. Azi am avut deja un oaspete :)

Ture faine!
Fişiere ataşate
DSC_0059.jpg
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Felicitari.Se poate orice , numai sa ai vointa sa faci.
Autorulota Dethleffs Just 90
Adrian Dediu
Membru forum
9

Mesaj de Adrian Dediu »

Multumim! De vointa si de idei nu ducem lipsa, alte lucruri marunte ne incurca socotelile :)
Va asteptam pe la noi!
Adrian Dediu
Membru forum
9

Mesaj de Adrian Dediu »

Dragi colegi,

Tocmai ne-am dat seama ca nu am mai postat de ceva vreme in acest topic, fiind ocupati chiar cu lucrarile de amenajare a zonei de campare.
Am plantat copaci pentru a forma o perdea verde inspre drum, dar si pentru umbra. Am facut o poarta noua, mare, din lemn. Am adus inca doua masini de piatra pentru a face accesul mai lin si am intins o parte din piatra pe zona verde, lungind astfel drumul de acces pietruit prin fata primelor parcele. Am adus doua cositoare eco (caprele vecinului), care ne-au scurtat bine iarba, apoi am tuns gazonul cu o cositoare motorizata.

Anexam cateva imagini care surprind aspectele de mai sus.

In plus, anexam si calendarul cu evenimentele din Tara Dornelor pe 2016.

Pentru cei interesati de o vacanta in Bucovina, va stam la dispozitie cu sfaturi si idei de petrecere a timpului liber in zona.

Ture faine si un weekend placut va dorim!
Fişiere ataşate
poarta.jpg
drum-acces-2.jpg
capra.jpg
cosit.jpg
calendar-evenimente-Tara Dornelor.jpg
Marinescu Constantin
Membru forum
9
Oras: Iasi
Data nasterii: 28 Aug 1955

Mesaj de Marinescu Constantin »

Cum stati cu amenajarea nu mai scrieti nimic? Mie îmi place zona poate fac o vizita în auguust.
Autorulota Fiat 19d
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Si noi, in trecere spre Ungaria, am dori sa poposim la campingul Dv. Cati km. sunt de la DN pana la camping si care este pretul de campare pe zi ?
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Adrian Dediu
Membru forum
9

Mesaj de Adrian Dediu »

Salutare!

Tocmai am realizat si noi ca nu am mai postat de multa vreme pe forum, ocupati fiind in mare parte chiar cu amenajarea si intretinerea campingului, precum si cu oaspetii pe care i-am avut.
Ca noutate, pentru serile lungi de vara, am facut un loc de foc cu banci in stil rustic (poza in anexa), unde va asteptam sa stam la povesti, sa prajim carnati si sa coacem cartofi. Intre timp, scoatem si mierea noastra poliflora, aromata si delicioasa, numai buna pentru micul dejun.

Dle Marinescu Constantin, Dna Popa Violeta, va asteptam oricand cu drag pe la noi. Va rugam doar sa sunati cu cateva zile inainte de a veni, pentru a va asigura ca suntem acasa. Campingul se afla la mai putin de 1km de DN17, inspre Poiana Negri.

Mai multe detalii despre camping, inclusiv traseu si tarife gasiti aici viewtopic.php?f=167&t=8663&hilit=invitatie+in+bucovina

Sa ne vedem cu bine!
Fişiere ataşate
loc-foc-ok.jpg
Scrie răspuns