Situatia este diferita de la o tara la alta, trebuie sa va interesati inainte sa intrati in tara respectiva.Draghiciu Dumitru scrie: As avea si eu o interbare. Se plateste rovineta pentru rulota in tara si strainatate.
O sa va spun doar cateva situatii pe care le-am intalnit eu (tari pe care le-am traversat). Lista nu este completa:
Romania: Nu trebuie rovigneta.
Ungaria: Nu se plateste taxa de drum pentru rulota.
Austria: Nu se plateste taxa de drum pentru rulota daca autovehiculul tragator este de sub 3.5t (daca trageti o rulota cu camion de 7.5t habar n-am :) )
Elvetia: SE PLATESTE vigneta separat pentru rulota si se lipeste obligatoriu in geamul rulotei. M-au oprit la frontiera sa verifice.
Slovacia: Nu se plateste vigneta separat pentru rulota DAR daca autotrenul (auto + rulota) are MMA peste 3.5t atunci se plateste o vigneta de alta valoare. M-au oprit pe autostrada sa verifice daca am vigneta corecta! Au verificat inclusiv daca am numarul de la auto scries pe martorul care ramane dupa dezlipirea vignetei (fapt care face imposibil transferul vignetei pe o alta masina)