Solicitare asigurare RCA pt membrii Asociatiei ClubRV RO

Reguli forum
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum, precum si regulile sectiunii BURSA !!!
Nu se va putea posta la sectiunea vanzari decat dupa ce s-a postat la prezentare membri si minim in alte patru topicuri .
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Solicitare asigurare RCA pt membrii Asociatiei ClubRV RO

Mesaj de Lupu Ciprian »

In acest an vreau sa gasesc modalitatea de a plati la banca mai putine comisioane , nu eu , asociatia ...
De asemenea vreau sa fac cumva un demers oficial sa gasim o solutie cu RCA-ul... avantajoasa pt membrii cotizanti la Clubrv .

Daca aveti parteneri brokeri / asigiratori , poate gasiti o sursa buna , un partener cu care am putea face contract astfel incat sa se poata face pt. membrii Clubrv ( asociati ) un discount la plata RCA .

Poate pt rulote nu este o suma mare dar la autorulote deja se simte , pt ca este vorba de cca 1000 ron RCA nu o sum apana intr-o suta de ron....

La fel si pt Casco , atat pt rulote cat si pt autorulote , aici stiu ca este restrictie la vechime peste 10 ani din ce informatii am ...

Poate ne oferteaza cineva ... suntem peste 120 de m. asociati si peste 1000 pe forum .... unii dintre acestia sunt viitori membrii asociati ...

Putem oferi si un spatiu de publicitate gratuit aici pe clubrv in schimbul acestei reduceri...
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Petru Munteanu Stoica
Membru forum
10
Oras: Tg Mures
Data nasterii: 04 Sep 1979

Re: Solicitare asigurare RCA pt membrii ClubRV RO

Mesaj de Petru Munteanu Stoica »

Buna ziua,
Eu sunt intermediar la Atlantic Broker din Cluj si pot emite asigurari de orice fel. Voi vorbi cu directorul general al Atlantic Broker pe acest subiect, sa vad daca putem rezolva o colaborare avantajoasa pentru fiecare.

Revin.
Cu stima,
"Multi vad, putini pricep"

Petru Munteanu Stoica
Tg Mures 0744395211
Masina: Volvo V40 1.8 Benzina + GPL
Rulota 1: Caravelair Corail 380
Rulota 2: TEC 440
ionutcostache
Membru forum
11
Data nasterii: 01 Ian 1970

Re: Solicitare asigurare RCA pt membrii Asociatiei ClubRV RO

Mesaj de ionutcostache »

Va propun sa demarati o actiune pentru obtinerea negru pe alb a inutilitatii RCA pentru rulote, conform legii. Pentru asta va propun sa studiati cu atentie legea (Codul Rutier) si apoi sa cereti explicatii autoritatilor (Politia Rutiera, RAR + Centre ITP, Serviciul Inmatriculari) care pretind eronat si ILEGAL obligativitatea incheierii unei polite RCA pentru remorca sau rulota.

OUG 195/2002 - Art.76. - (1) Vehiculele înmatriculate sau înregistrate, cu exceptia celor cu tractiune animala, care circula pe drumurile publice, trebuie sa aiba asigurare obligatorie pentru raspundere civila în caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie, conform legii.

Conform legii, o remorca cuplata la un autovehicul, este asigurata de polita de asigurare de raspunderea civila a acestuia în caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie. Asigurarea de raspundere civila RCA a remorcilor acopera daunele produse de remorci atunci cand nu sunt cuplate la un vehicul tragator.

Agentii constatatori (politisti), la controalele din trafic ne intimideaza cu Legea 136:
Legea 136/1995
Art. 64
Încălcarea de către persoanele fizice sau juridice a obligaţiei de asigurare prevăzute la art. 48 şi 56 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000.000 lei la 20.000.000 lei şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare a autovehiculului, până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării.
Art. 48
La înscrierea în circulaţie, la efectuarea de modificări în certificatul de înmatriculare sau în cartea de identitate a unui autovehicul şi la efectuarea verificărilor tehnice periodice, este obligatorie prezentarea dovezii existenţei unei asigurări de răspundere civilă pentru pagube produse prin accidente de autovehicule, în condiţiile prezentei legi.
Contractul de asigurare atestă existenţa asigurării de răspundere civilă pentru pagube produse prin accidente de autovehicule. Încheierea contractului de asigurare de răspundere civilă pentru pagube produse prin accidente de vehicule se dovedeşte cu poliţa de asigurare/documentul Carte Verde.

Dovada existentei unei asigurari de raspundere civila pentru pagube produse prin accidente de autovehicule este Polita RCA a autovehiclului tragator:

Norma Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule
SECŢIUNEA a 4-a Stabilirea răspunderii în cazul cuplului tractor-remorcă/semiremorcă
Art. 33.
(1) Asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente a remorcilor/semiremorcilor are acoperire doar dacă acestea nu sunt ataşate unui vehicul tractor.
(2) În cazul în care evenimentul se produce în timp ce remorca/semiremorca este ataşată vehiculului tractor, răspunderea aparţine vehiculului tractor.
(4) În cazul în care evenimentul se produce în timp ce remorca/semiremorca este ataşată vehiculului tractor, despăgubirea va fi suportată, în funcţie de situaţiile mai jos prezentate, de către:
a) asigurătorul vehiculului tractor, în situaţia în care vehiculul tractor este identificat şi asigurat, indiferent dacă remorca/semiremorca este sau nu este identificată ori asigurată
..............Expedition Camper 4x4 Sprinter 508 (under construction)..................

Dacă libertatea cuvântului chiar înseamnă ceva, ea este dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.
Barbulescu Silviu
Membru forum
9
Data nasterii: 17 Noi 1974

Mesaj de Barbulescu Silviu »

Adica nu trebuia sa platesc RCA? Nici de la asigurator si nici la politie nu au spus un cuvant ca nu este nevoie. Ba mai mult mi-a si cerut polita RCA si copie pentru numere provizorii.
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
Suzuki SX4 4x4 1,6 120 CP
0770 476 181
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Va trebuie RCA pt ca altfel nu veti putea inmatricula RV -ul .
IN caz de accident RCA ul masinii va fi cel solicitat pt decontare daune...

RCA ul rulotei este bun daca pleaca singura la vale sau alte cazuri in care aceasta poate produce o paguba fara a fi in trafic tractata ... :)

Am vazut in camping niste rulotisti care au manevrat in GPM ( Navodari ) asa de bine din manere o rulota incat au zgariat un Weinsberg RV aflat mai spre plaja... unii l-ati vazut probabil in fata spre stanga cei care ati fost pe acolo ...

NU stiu cum s-a solutionat problema... nu erau de ai nostrii ... ca sa zic asa ... dar i-am vazut discutand la tel aprins cu proprietarul care era acasa ... nu era in camping .... era neocupata .

Sincer nici nu stiu daca acolo RCA ul are valabilitate nefiind pe un drum public... ne spune unul din colegii care lucreaza in domeniu ...
ionutcostache
Membru forum
11

Mesaj de ionutcostache »

Controlul se face in trafic, atunci cand rulota este atasata la un autovehicul.
Incheierea unei polite RCA pentru remorci nu este obligatorie atunci cand aceasta este tractata de un autovehicul. Asigurarea pentru cazurile de manevrare cu mana sau neasigurare a remorcii decuplate sunt optionale. Nu ma obliga nimeni sa pun in circulatie o remorca/rulota necuplata.
Extrase dintr-o Sentinta in cazul contestarii unui proces verbal de contraventie:

Imagine
..............Expedition Camper 4x4 Sprinter 508 (under construction)..................

Dacă libertatea cuvântului chiar înseamnă ceva, ea este dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.
Toni Conecini
Membru asociat
12
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini »

FELICITARI !!!! JOS PALARIA!!! nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare de toti incompetentii si coruptii care lucreaza in diverse institutii.

Oricum subiectul principal al topicului deschis de Ciprian este de a gasi sponsori pt rca si casco, deci sa nu deturnam subiectul principal care este la fel de important sau poate chiar mai important
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
ionutcostache
Membru forum
11

Mesaj de ionutcostache »

Oferta mea pentru posesorii de rulote, membri cotizanti la Asociatai Club RV este imbatabila: ZERO! Pentru posesorii de RV motorizate nu sunt atat de competitiv.
Lasand gluma la o parte, conform statutului, asociatia ar putea obtine negru pe alb de la autoritatile in masura (DRPCIV, RAR, Politia Rutiera), pentru a evita situatii neplacute si pierdere de timp pentru membrii cotizanti.

Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Eu nu caut sponsori .

Eu caut un broker cu o oferta la comun f. buna atat pt rulote cat si pt autrorulote pt ca suntem multi si poate fi o suma , mai ales la autorulote.... pt. ca la rulote e vorba de o suma mica...

A avea in trafic la tine asig R.C.A. la rulota oricum e de recomandat, daca nu obligatoriu .

Ca este valabil RCA ul vehiculului tragator DA, asa este , dar rulotele trebuiesc asigurate , de fapt tot ce se inmatriculeaza se si asigura RCA .

S-a gasit un politist de la rutiera pe autostrada Ploiesti sa ma ameninte ca daca nu-mi fac asig RCA in prima localitate imi ia numerele de inmatr. si o mai iau de acolo pe platforma ... ( rulota avea RCA exprirat de 2 zile ) uitasem ...

Am oprit pe drum in Valenii de Munte si am gasit un broker.

In Germania in trafic , atunci cand am fost oprit mi s-a cerut atat talonul cat si asigurarea pt rulota , NU doar pt. vehiculul cu care tractam .
Toni Conecini
Membru asociat
12
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini »

azi am facut ITP la rulota...pt urmatorii 3 ani. Am avut nevoie de RCA, noroc a era inca valabil
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

RCA pe 3 ani :shock: ?
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Cred ca este vorba de ITP la rulota, care este valabila 3 ani.
La verificare, pe langa CI in original este necesara si polita RCA valabila.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Scrie răspuns