Va salut,
Tocmai ne-am intors dintr-un traseu cu camperul (Romania, Ungaria, Slovacia, Austria, Italia, Slovenia, Croatia, Serbia, Romania), asa ca revin pe acest subiect cu informatii la zi din "piata". Mentionez ca avem un campervan, trecut in talon M1-autorulota, 5,5 m lungime
Ungaria
vigneta 10 zile (diferentiat):20 euro pentru camper, se incadreaza la D2; pentru auto este aprox 10 euro; am cumparat-o de la o benzinarie Mol din Ro (aprox 90 ron)
Slovacia
vigneta 7 zile - 7,5 euro pentru M1 (camperul se taxeaza la fel ca un autoturism, daca e trecut M1 in talon)
Austria
vigneta 10 zile - 8,9 euro pentru M1(camperul se taxeaza la fel ca un autoturism, daca e trecut M1 in talon)
Italia
se plateste taxa de autostrada in functie de cati km mergi pe ea (au bariera la intrare si la iesire); am citit ca se taxeaza diferit in functie de numarul de axe, inaltime, lungime; noi am platit la fel ca un M1(autoturism)
sa va faceti o idee, din Trieste pana la Roma taxa de autostrada e in jurul valorii de 50-60 euro
Slovenia
vigneta 7 zile, 15 euro pentru M1(camperul se taxeaza la fel ca un autoturism, daca e trecut M1 in talon); pentru N1 taxa era de 30 euro pentru 7 zile
Croatia
se plateste taxa de autostrada in functie de cati km mergi pe ea (au bariera la intrare si la iesire);
sa va faceti o idee, pentru tranzit, intre Slovenia si Serbia, pentru aproximativ 200 km am platit taxa de autostrada 25 euro
Serbia
se plateste taxa de autostrada in functie de cati km mergi pe ea (au bariera la intrare si la iesire);
am platit taxa de autostrada aprox 5 euro
circulatia fara taxe:
in toate tarile mentionate mai sus, vigneta, respectiv taxa de drum, se aplica doar pentru autostrazi. Deci, se poate circula pe restul drumurilor gratuit, fara a plati vigneta sau taxa de drum (Romania e singura din aceasta lista care impune vigneta si pentru drumuri europene/nationale)
sper sa va fie utile informatiile si multumesc inca o data celor care au raspuns pe acest topic
voi reveni cu un alt post despre aceasta iesire;
puteti vedea poze din acest traseu pe pagina de fb dedicata calatoriilor cu camperul
https://www.facebook.com/Overlanders-91 ... 60/?ref=hl
va doresc drumuri bune!
Dan Fechita, campervan pugeot boxer /possl + subaru forester 2.0 benzina & cort
0722636890
dan_fechita@yahoo.com