Ce se (mai) poate face cu rulota? - A treia mare ieșire

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Florin Smolnicki
Membru asociat
10
Oras: Suceava
Data nasterii: 01 Ian 1917

Ce se (mai) poate face cu rulota? - A treia mare ieșire

Mesaj de Florin Smolnicki »

Spre exemplu, se poate merge în pelerinaj.
Într-un loc unde vin zeci de mii de pelerini, din toată lumea sau, cel puțin, din toată Europa, toată România, este bine să fii cu casa „la îndemână”, pentru că vei găsi cu greu cazare. Rulota este soluția ideală.
Miercuri 12 august
Pe la prânz am hotărât să plecăm: tatăl meu, cumnata mea și familia mea (poza 1) la Cacica, jud Suceava, mai exact, aici:
https://www.google.ro/maps/place/Bazili ... 7626add6b0
Ajunși în zonă, ne-am campat în curtea fostei Case Polone/ Dom Polski, apoi ne-am orientat imediat și am plecat să aducem apă (poza 2). Apă se găsește pe drumul principal în curtea fostei Fabrici de Sare, pe partea dreaptă, cu 50 de m înainte de intrarea în Salina Cacica: https://ro.wikipedia.org/wiki/Salina_Cacica. Pentru ca în timpul pelerinajului lumea să aibă apă, se conectează un furtun de pompieri la un hidrant și fiecare poate să-și ia apă cât are nevoie. Pentru că această vară a fost extrem de secetoasă și extrem de călduroasă, chiar și oamenii din Cacica au venit cu căruțele și butoaie, în curtea salinei ca să-și ia apă pentru acasă. Așadar, problema apei era rezolvată. Unii colegi îmi vor spune: „Bine, bine, dar ce ai făcut cu apa gri?”, răspunsul este extrem de simplu: la spălatul vaselor - și nu numai - folosesc lichid de vase biodegradabil, iar „caseta” o golesc întotdeauna în toaletele publice aflate în preajmă, la îndemână – se pot observa foarte repede. Fiind loc de pelerinaj și fiind zonă turistică, există foarte multe toalete aflate la dispoziția celor care vizitează zona.
Una peste alta, prima zi de pelerinaj a decurs în mod normal, frumos; toate micile probleme și grijile cotidiene fiind rezolvate, totul era așa cum trebuie să fie. Eram foarte, foarte bucuros în acele momente, pentru că deși merg de mulți ani în pelerinaj la Cacica, niciodată nu am ajuns – ca anul acesta – cu atâtea zile mai devreme de marea sărbătoare-15 august. Au urmat o seară și o noapte liniștite.
Joi 13 august
După ce unii dintre noi s-au odihnit foarte, foarte bine .... (poza 3), ..... , și după ce am servit micul dejun, am văzut multă forfotă în jurul Bisericii: curățenie, ordine (poza 4, 5, 7). Televiziunile erau prezente (poza 6) și se pregăteau pentru transmisie, așa cum fac în fiecare an: televiziuni și radiouri private, dar și TVR 2, Radio Iași, Radio Maria, etc. Pentru prânz, dar și pentru unele discuții foarte importante, ne-am retras la rulotă (poza 9, 10) și am aprovizionat în paralel cu energie electrică bateria, pentru a avea lumină seara (poza 8).
Spre seară a venit un grup de tineri (poza 10) pentru a ajuta la pregătirile de hram: 15 August. Pentru că nu puteam să dorm și fiind mult mai liniștiți decât pe parcursul zilei, am așteptat să se culce 4 din cei 6 membri ai echipajului și, profitând de mai multă liniște în și în jurul rulotei, am plecat la o mică plimbare prin Cacica.Pe parcursul Hramului de la Cacica, curtea fostei Fabrici de Sare din localitate este folosită drept parcare pentru zecile sau sutele de autocare care vin aici. În jurul orei 23 a sosit primul autocar cu pelerini, din județul Iași (poza 11).Am încheiat seara în Biserică, în liniște (poza 12).
Vineri 14 august
Dimineața a fost liniștită, cu toate că terenul din jurul rulotei se ocupase încetișor de corturi. Totul a început cu o celebrare penitențială, urmată de alte și alte evenimente. La Cacica, fiecare își poate programa timpul așa cum dorește. Unii merg la slujbe (poza 13, 14), alții la diferitele evenimente: pelerinajul tinerilor şi al persoanelor consacrate (întotdeauna pe 14 august). Pelerinajul pe jos începe la circa 5 km de Cacica, la ora 12.00, urmând ca la ora 13.30 să aibă loc ritul primirii tinerilor pelerini. Mai există și grupuri care vin cu bicicletele (de exemplu: frații noștri de sânge din Republica Moldova). Pe parcursul celor două zile de pelerinaj există aproape tot timpul (poza 15), zi și noapte posibilități de spovadă în limbile: română, germană, polonă, maghiară, ucraineană, franceză etc.Noi am făcut o pauză în jurul orei 14, am servit masa și ne-am odihnit la umbră sau în rulotă (poza 16, 17). Cine dorește poate sta la o terasă (poza 18) sau poate merge la piscinele cu apă sărată ( https://www.monitorulsv.ro/Local/2012-0 ... ru-turisti ). La ora 16 se celebrează Calea Crucii (poza 19) iar la ora 18.00 este Sfânta Liturghie, animată de tineri şi de persoane consacrate (poza 20). Am urcat în turnul Bisericii și am surprins mai multe cadre cu împrejurimile (poza 21, 22, 23).
Privegherea mariană cu lumânări de la ora 22.00 constituie pentru pelerini apogeul ajunului sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Rugăciuni şi cântece în cinstea Maicii Domnului se înălţă din piepturile și inimile pelerinilor (poza 24, 25, 26).
În ziua de hram,
Sâmbătă, 15 august,
s-a celebrat la ora 06.00, sfânta Liturghie în limba română (poza 27), iar la ora 07.30 sfânta Liturghie greco-catolică. A urmat liturghia în limba maghiară la ora 08.30, apoi liturghiile în limba polonă şi în limba germană, la ora 09.15. În centrul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului este Liturghia de hram celebrată la ora 11.00 de către episcopul de Iaşi (poza 28, 29). La Liturghie au concelebrat episcopi şi aproape 100 de preoţi din ţară şi din străinătate. Unii mai obosiți, nu au putut să fie atenți chiar tot timpul la slujbă... (poza 30). Eu am paticipat la liturghie (poza 31) și din când mergeam și la rulotă pentru a vedea ce mai e pe acolo și dacă e totul în ordine.
Misterul care se celebrează pe 15 august, Înălțarea Sfintei Fecioare Maria la cer, nu numai cu sufletul, ci și cu trupul ne vorbește despre valoarea, despre demnitatea, despre măreția trupului omenesc, despre destinul final al trupului nostru, despre respectul sacru pe care îl datorăm trupului omenesc. Privind trupul omenesc numai cu ochii minții, din punct de vedere biologic, constatăm că trupul omului este capodopera mâinilor lui Dumnezeu. Oamenii de știință ne spun că trupul nostru este format din circa cincizeci de milioane de miliarde de celule. Fiecare celulă a trupului nostru formează un laborator chimic, echivalând cu 11 milioane de uzine ultramoderne, computerizate. Dar nu numai în aceasta constă valoarea trupului omenesc. Noua destinație a trupului nostru este aceea a învierii glorioase. Potrivit credinței, omul este vrednic de cel mai mare respect pentru că are sufletul creat direct de Dumnezeu, înzestrat cu inteligență, voință și libertate, la care în creștin se mai adaugă harul sfințitor prin care ia parte la natura lui Dumnezeu. Tocmai acest adevăr este celebrat la Cacica în fiecare an în această mare sărbătoare.
La final, în cadrul procesiunii în jurul Bisericii au fost binecuvântate florile şi obiectele religioase aduse de pelerini, apoi fiecare s-a retras încet-încet la ale sale (poza 32, 33 – posesorii camperului din imaginea aceasta sunt dragii mei prieteni, Cristina și Anton din Italia). După ce am servit liniștiți prânzul (poza 34), am mers cu copiii la bâlci. Cei mici s-au bucurat și de această oportunitate (poza 35). Între timp, toți pelerinii au plecat spre casă (poza 36).
Rog frumos un moderator, dacă are timp, bunăvoință și plăcere, să pună pozele în text. Nu știu să integrez în text frumos, cursiv, imediat fiecare poză. Mulțumesc.
Fişiere ataşate
1.jpg
1.jpg (55.61 KiB) Vizualizat de 5169 ori
3.jpg
3.jpg (49.03 KiB) Vizualizat de 5169 ori
4.jpg
4.jpg (59 KiB) Vizualizat de 5165 ori
5.jpg
5.jpg (55.96 KiB) Vizualizat de 5169 ori
6.jpg
6.jpg (51.34 KiB) Vizualizat de 5165 ori
7.jpg
7.jpg (70.07 KiB) Vizualizat de 5169 ori
9.jpg
9.jpg (62.66 KiB) Vizualizat de 5169 ori
+40 749 233 299 (Orange)
Florin Smolnicki
Membru asociat
10

Re: Ce se (mai) poate face cu rulota? - A treia mare ieșire

Continuare 1
Fişiere ataşate
13.jpg
13.jpg (40.4 KiB) Vizualizat de 5164 ori
14.jpg
14.jpg (41.89 KiB) Vizualizat de 5164 ori
15.jpg
15.jpg (57.74 KiB) Vizualizat de 5164 ori
16.jpg
16.jpg (65.51 KiB) Vizualizat de 5168 ori
17.jpg
17.jpg (60.6 KiB) Vizualizat de 5164 ori
18.jpg
18.jpg (61.67 KiB) Vizualizat de 5168 ori
19.jpg
19.jpg (62.66 KiB) Vizualizat de 5164 ori
20.jpg
20.jpg (63.83 KiB) Vizualizat de 5164 ori
+40 749 233 299 (Orange)
Florin Smolnicki
Membru asociat
10

Continuare 2
Fişiere ataşate
21.jpg
21.jpg (53.31 KiB) Vizualizat de 5164 ori
22.jpg
22.jpg (66.17 KiB) Vizualizat de 5168 ori
23.jpg
23.jpg (57.73 KiB) Vizualizat de 5168 ori
24.JPG
24.JPG (69.22 KiB) Vizualizat de 5164 ori
25.JPG
25.JPG (75.25 KiB) Vizualizat de 5164 ori
26.JPG
26.JPG (74.63 KiB) Vizualizat de 5168 ori
+40 749 233 299 (Orange)
Florin Smolnicki
Membru asociat
10

Continuare 3
Fişiere ataşate
27.jpg
27.jpg (32.21 KiB) Vizualizat de 5164 ori
28.jpg
28.jpg (50.79 KiB) Vizualizat de 5168 ori
29.jpg
29.jpg (65.94 KiB) Vizualizat de 5164 ori
30.jpg
30.jpg (51.32 KiB) Vizualizat de 5168 ori
31.jpg
31.jpg (36.74 KiB) Vizualizat de 5164 ori
32.jpg
32.jpg (49.89 KiB) Vizualizat de 5164 ori
33.jpg
33.jpg (53.38 KiB) Vizualizat de 5164 ori
34.jpg
34.jpg (69.84 KiB) Vizualizat de 5168 ori
35.jpg
35.jpg (67.23 KiB) Vizualizat de 5164 ori
36.jpg
36.jpg (51.49 KiB) Vizualizat de 5164 ori
+40 749 233 299 (Orange)
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Foarte frumoase imaginile.Continua tot asa.
Multumim .
Autorulota Dethleffs Just 90
RazvanGogonea
Membru forum
10
Oras: Orel Russia
Data nasterii: 12 Apr 1978

Mesaj de RazvanGogonea »

Bravo , Florine! Suntem mandrii sa avem un coleg ca tine!
Curand poate vii si pe aici, in Rusia :P
Mergi incet si ajungi departe! Mitsubishi outlander / Toyota Camry / LMC LORD +79065711430
Ionut Irimia
Membru CD
15
Data nasterii: 18 Dec 1981

Mesaj de Ionut Irimia »

Pot sa marturisesc ca il cunosc pe Florin,am avut si o iesire impreuna,tinem legatura mereu..E un OM care traieste fiecare clipa cu rulota,respira acest fenomen,il traieste la intensitate maxima ! Asa ca Florine continua sa ne povestesti iesirile tale,planurile tale,cere ajutor pe forum la orice problema. Drumuri cat mai bune cu rulota si vant din spate!
Irimia Ionut & Mirela , Camper Adria Coral 670SL,Telefon 0744627398,mail:ionut_jeremy@yahoo.com
Florin Smolnicki
Membru asociat
10

Pelerinaj Cacica 2016

Pentru că și anul acesta am avut cazarea asigurată :D , am plecat mai devreme în pelerinaj la Cacica, adică pe 12 august.

Imaginefotos hochladen

Ne-am instalat rapid și am făcut repede aprovizionarea. Aceste amănunte sunt foarte importante pentru că în câteva zile ajung la Cacica mii de pelerini din țară și din întraga lume și e bine să ai cam tot ce este necesar, altfel trebuie să stai la cozi destul de lungi, inclusiv la fântână, pentru apă.

Imaginekostenlos bilder hochladen

Imaginekostenlos bilder hochladen

Pe 13 august am plecat prin localitate.
Ne-am interesat de programul de vizitare a Salinei Cacica sau despre ștrandul (cu apă sărată) care se află în imediata apropiere a intrării în salină:

Imaginepicupload

Ceva interesant:

Imaginepicupload

Câteva detalii despre Bazilica „Adormirea Maicii Domnului” din Cacica:

Imaginepicupload

Imaginepicupload

Imaginebilder kostenlos hochladen

https://ro.wikipedia.org/wiki/Bazilica_ ... din_Cacica

Am prins un loc excelent. Cam așa ne-am instalat:

Imaginebild upload

Imaginepicupload

Am participat la slujbe:

Imaginepicupload

Imaginekostenlose bilder

Imaginedirect upload

Ziua de 14 august a fost o zi minunată din toate punctele de vedere. Vremea a fost foarte frumoasă

Imaginekostenlose bilder

Imaginekostenlose bilder

Imaginekostenlose bilder

am fost să prindem broscuțe...

Imaginekostenlose bilder

ne-am plimbat prin localitate și am întâlnit vechi prieteni și cunoștințe...

Imaginekostenlose bilder

iar seara am încheiat-o în rugăciune.

Imaginebilder uploaden

Imaginebilder upload

Imaginekostenlose bilder

Pelerinajul s-a încheiat în ziua de 15 august, după Liturghia Solemnă.

Imaginebilder hochladen kostenlos

După ce am pregătit și luat masa de prânz la rulotă, am plecat cu copiii în bâlci, ne-am mai plimbat liniștiți prin Cacica.
Încet, încet, sutele de autocare și miile de autoturimsme au eliberat drumul și am putut să ne îndreptăm și noi spre Suceava.
A fost totul foarte frumos! Mă reîntorc oricând cu mult drag la Cacica!
+40 749 233 299 (Orange)
Florin Smolnicki
Membru asociat
10

Pentru că sunt, de obicei, băiat ascultător, dedic această prezentare colegului nostru

@Florin Herciu

Pelerinaj Cacica, august 2017

Având în vedere că nu mai avem probleme cu cazarea, după amiaza, pe data de 12 august am sosit la Cacica.

Ne-am instalat și am așteptat cuminți ziua de 13 august:

Imagine

Imagine

Imagine

14 august a început frumos:

Imagine

După ce am servit micul dejun, Antonio și Cristina ne-au invitat la un capucino italienesc.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Am participat apoi, fiecare după cum a dorit, la programul de pelerinaj

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Așa cum era hotărât încă de dimineață, am luat împreună masa de prânz:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Am continuat programul pelerinajului, iar seara s-a încheiat în rugăciune

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Pe 15 august, la liturghia de hram:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Steagul, cât mai sus înălțat:

Imagine

Imagine

O informație utilă pentru cei care vor să vină la apele sărate de aici:

Imagine

Imagine

Și am plecat încet spre casă toți:

Imagine

Imagine
+40 749 233 299 (Orange)
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Mesaj de Florin Herciu »

Ahaha, mi-ai dedicat! foarte multumesc, nici nu stii ce bine-mi pare!

(o sa explic eu in alta parte de ce-mi pare asa de bine)
(...)
Tucson, Avento
Scrie răspuns