Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea frigiderului.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Si totusi cred ca termostatul are probleme.
Dupa ce a functionat impecabil timp de 40 ore, ajungand si la o temperatura de 1 grad (pe timp de noapte), in mijlocul lui, acolo unde e pus senzorul, dupa cateva deschideri succesive, trei la numar, ca tot uitam cate ceva, tarmostatul a cedat nervos :P
In dimineata zilei de luni, aveam o temperatura de 8 grade, si dupa prima deschidere a urcat la 11, la a doua aveam deja 13, iar la ultima am ajuns la aproximativ 16 grade.
Normal ar fi fost ca frigiderul sa reinceapa racirea aerului, insa SOC, SOC a cedat.
Dupa inca 2 ore, temperatura din el a ajuns la 19 grade, fara a mai umbla la frigider. Flacara era la fel, cooler-ele functionau ca inainte de colaps, iar termostatul era tot la maxim. L-am mai lasat inchis si sub supraveghere insa a ajuns la 22 de grade, cand afara (in rulota) erau 24... Dimeeata zilei urmatoare l-a gasit cu o temperatura de 19 grade in interior. A fost declarat MORT.... :twisted:
Daca am gresit undeva (inafara de deschiderea frigiderului :shock: , ca ne era foame) , va rog sa ma corectati.
Ma refeream la fire electrice... in fine... trebuie sa fie cel putin doua, al treilea galben eventual ar fi masa aparatului. Nu inteleg rostul acestui termostat, rezolvarea ar fi legarea intre ele a celor doua fire din spatele termostatului. Termostatul nu are ce sa modifice, decat flacara, deoarece nu are compresor frigiderul. Deci daca are legatura cu debitul de gaz (si este posibil deoarece este montat pe arzator), legarea celor doua fire ar rezlova problema si va merge pe temperatura minima, asta daca este problema din termostat. Eu am avut probleme cu gpl care infunda arzatorul dupa o zi, doua. Am desfacut frigiderul aproape zilnic sa il suflu. Spor !
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Sincer sa fiu nici eu nu înțeleg ce are termostatul cu gazul, dar am găsit manualul de utilizare a frigiderului și spune ca comutatorul trebuie sa fie la maxim pentru a răci și pe gaz și pe 220. Nu mai înțeleg nimic. Flacăra nu se modifica atunci când începe sa nu mai funcționeze în parametrii. Ar trebui sa o facă?
Folosesc GPL și am umplut butelia în martie. Poate are o putere calorica prea mare, însă atunci de ce funcționează câteva ore bune ca apoi sa moara!
Cred ca se blochează termostatul după deschideri succesive când intra mai mult aer cald, cu toate ca ar trebui sa o ia de la capăt, sa reînceapă răcirea aerului.
Amoniacul incalzit cu flacara nu il poti controla cu un termostat decat daca are legatura mecanica cu debitul de gaz din robinet. Electric nu are ce sa comande. Eu dau vina totusi pe gpl... Goleste butelia si schimba gazul. Eu bag doar de la RBC, am incarcat de la multe firme, asta e cel mai bun. Fa si legatura intre cele doua fire de la termostat pana atunci. Stai ca am citit... modifica flacara pe gaz, iar pe electric intrerupe rezistenta de incalzire. Ramane in picioare teoria cu gazul de slaba calitate sau cu termostat defect. Mai intai schimba gazul !
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Dl. Emil Lipan, regulatorul de gaz e același cu cel de 220v. E dual. Un singur regulator ma "reguleaza" (scuzați expresia) de fiecare data când ies.
Revin când am ceva nou. Oricum intre timp ma interesez cam costa și un termostat. Odată mi-a făcut aceeași figura și pe curent la Laguna Albastră. Sper sa nu am vreo surpriza în privința prețului. Mulțumesc pentru sprijin și idei.
am un frigider autorulota dometic mare
nu ii dau de cap la partea elecronica
nu stiu cum se alimenteaza (modulul electronic l-am cumparat nou)
stie cineva?
multumesc
lucian
Buna ziua, stie cineva unde as putea repara frigiderul din camper?
la 220 arde becul de pe buton dar nu raceste, pe 12 v nu am incercat iar pe gaz raceste dar foarte foarte putin doar in congelator.
M-ar interesa daca repara cineva in zona Baia Mare sau in jur la 100-150 km distanta ca pana la Ploiesti e cam departe. Multumesc.
PS. daca aveti ceva sfaturi de reparat multumesc anticipat.