Vigneta, gpl camper in ue

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
dan fechita
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 30 Apr 1978

Vigneta, gpl camper in ue

Mesaj de dan fechita »

Va salut,

stiti daca in Ungaria si Austria se plateste vigneta diferentiata pentru camper/fata de autoturism?
in Ungaria/ Slovenia, vigneta este necesara doar pentru autostrazi? Se poate evita daca mergi pe drumurile judetene?
de asemenea, ma poate ajuta cineva cu info legat de gpl, in sensul daca se poate alimenta cu gpl butelia camperului(este speciala de camper) in una din tarile Ungaria, Austria, Italia??

Daca conteaza, avem un campervan- pe peugeot boxer

Multumesc mult

Dan
Dan Fechita, campervan pugeot boxer /possl + subaru forester 2.0 benzina & cort
0722636890
dan_fechita@yahoo.com
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Re: vigneta, gpl camper in ue

Mesaj de Niky Radu »

NU se plateste diferentiat, deoarece camperul nu este de transport marfa, deci este taxa de autoturism 0-3500kg. Vignetele sunt obligatorii in tarile mentionate.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Dragos Marin
Membru forum
14
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 17 Noi 1979

Mesaj de Dragos Marin »

Nu este asa Niky, cel putin in Ungaria am platit mai mult decat un autoturism, cu toate ca este M1 camperul meu...
In Slovenia nu ai nevoie, decat daca mergi pe autostrazi
In Franta de exemplu se calculeaza in functie de inaltime, la fiecare punct de taxare are o "rigla" cu care masoara inaltimea camperului.
Spun asta din experienta, nu "din auzite"
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
alexdan
Membru forum
14
Oras: PLOIESTI
Data nasterii: 09 Iun 1969

Mesaj de alexdan »

Eu in Ungaria am platit la fel ca un autoturism , in Franta intradevar difernta este mare , la fel si in Grecia se plateste tot dupa inaltime .
AUTORULOTA RIMOR 727 TC
PLOIESTI
0744357466
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

@Dragos Marin
"Pret si valabilitate Vigneta Ungaria

Tip vigneta

D1M – Pentru Motociclete – 10 zile 1 470 Ft

D1- Autoturisme pana la 3,5 t si pana la 7 locuri (inclusiv cele cu remorca) – 10 zile 2 975 Ft, o luna 4 780 Ft, un an 42 980 Ft

D2 – Autoturisme si microbuze peste 7 locuri si autoutilitare pana la 3,5 t – 10 zile 5 950 Ft, o luna 9 560 Ft, un an 42 980 Ft

U – Remorci autoturisme/microbuze/autocare – 10 zile 2 975 Ft, o luna 4 780 Ft, un an 42 980 Ft

B2 – Autocare si autobuze – 10 zile 13 385 Ft, o luna 21 975 Ft, un an 199 975 Ft"

Camperul se incadreaza la categoria D1 !

http://autorutier.ro/vigneta-ungaria-2015/

Slovenia...
Începând cu 1 iulie 2008 s-a instituit obligativitatea achiziţionării vignetei pe o perioada de minimum 7 zile în valoare de 15 Euro, vignetă ce trebuie aplicată pe parbriz. In cazul în care autoturismele nu au aplicată vigneta pe parbriz, la controlul poliţiei slovene, se aplică o amendă de circa 300 euro. Dacă amenda este plătită pe loc sau in termen de 8 zile, aceasta este redusă la jumătate, respectiv 150 euro plus taxa de vigneta. Cetăţenilor care nu plătesc amenda li se reţin actele personale şi ale mașinii, în conformitate cu legislaţia în vigoare în Republica Slovenia. Noile tarife la vigneta in Slovenia,autoturisme 0-3500kg, unde este inclus si camperul

TAXARE CLASA 2A TVA
Vinieta anuală € 110.00
Vinietă lunar € 30.00
Vinietă săptămânal € 15.00
Imagine

Austria,
Autovehicule pana la 3,5 tone:
8,30 euro – 10 zile
24,20 euro – 2 luni
80,60 euro – 1 an

De Franta nu a cerut informatii "clientul"..

O simpla cautare pe google va duce la informatiile pe care le-am scris mai sus.
@Dragos...dintr-o eroare cred ca ai fost taxat altfel
Ultima oară modificat 10 Dec 2015, 10:11 de către Niky Radu, modificat 1 dată în total.
Niky si Lavinia Radu
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?

0744670978
Batta Mihai
Membru forum
17
Oras: Camping
Data nasterii: 02 Feb 1967

Mesaj de Batta Mihai »

Taxe autostrada Ungaria:
Vezi pdf
Fişiere ataşate
ro.pdf
(2.95 MiB) Descărcat de 166 ori
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

Am citit ce a scris si colegul Mihai si am vazut ca autorulotele sunt incadrate la D2 in Ungaria, se pare ca nu toate site-urile au up-date-urile la zi, deci @Dragos...ai avut dreptate cu Ungaria
Niky si Lavinia Radu

0744670978
Dragos Marin
Membru forum
14
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 17 Noi 1979

Mesaj de Dragos Marin »

Si cu Slovenia, am dreptate, e vb de doar 3-4 luni de cand am traversat de 2 ori Slovenia...
Am trecut din Croatia in italia prin Slovenia, doar pe drumuri nationale si nu am platit nimic...
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
dan fechita
Membru forum
11

Mesaj de dan fechita »

Multumesc de raspunsuri.
Va asigur ca am cautat pe net, dar , cel putin la Ungaria, nu imi era foarte clar- am zis ca e mai bine sa intreb pe cei care au mai fost in zona.
Vad ca nici in pdf-ul trimis de Mihai nu sunt clar trecute -autocaravane /campere, dar pare ca acolo se incadreaza -- la d2. Am cautat acum si varianta in engleza, iar la D2 e trecut"campers". probabil au tradus romanii gresit-"rulota"- de fapt am vazut chiar in poza din linkul dat de Niky http://autorutier.ro/vigneta-ungaria-2015/
de Slovenia, stiam la fel ca Dragos(am fost anul trecut cu autoturism), ca poti merge in afara autostrazii fara vigneta, dar nu eram sigur daca au schimbat ceva. Cu Austria pare mai clar.Cel putin vad ca taxele de vignete la aceste doua tari sunt la fel ca la autoturism.

Legat de incarcare butelie Gpl, in tarile mentionate mai sus, imi puteti da mai multe info?

multumesc pentru suport!
0722636890
dan_fechita@yahoo.com
dan fechita
Membru forum
11

Mesaj de dan fechita »

revin: ati incarcat butelia cu gpl in Austria sau Italia? se poate incarca ca in Romania, la statiile de gpl auto? daca nu, stie cineva alta solutie pentru aceste tari?

multumesc!
0722636890
dan_fechita@yahoo.com
dan fechita
Membru forum
11

Mesaj de dan fechita »

Va salut,
Tocmai ne-am intors dintr-un traseu cu camperul (Romania, Ungaria, Slovacia, Austria, Italia, Slovenia, Croatia, Serbia, Romania), asa ca revin pe acest subiect cu informatii la zi din "piata". Mentionez ca avem un campervan, trecut in talon M1-autorulota, 5,5 m lungime
Ungaria
vigneta 10 zile (diferentiat):20 euro pentru camper, se incadreaza la D2; pentru auto este aprox 10 euro; am cumparat-o de la o benzinarie Mol din Ro (aprox 90 ron)
Slovacia
vigneta 7 zile - 7,5 euro pentru M1 (camperul se taxeaza la fel ca un autoturism, daca e trecut M1 in talon)
Austria
vigneta 10 zile - 8,9 euro pentru M1(camperul se taxeaza la fel ca un autoturism, daca e trecut M1 in talon)
Italia
se plateste taxa de autostrada in functie de cati km mergi pe ea (au bariera la intrare si la iesire); am citit ca se taxeaza diferit in functie de numarul de axe, inaltime, lungime; noi am platit la fel ca un M1(autoturism)
sa va faceti o idee, din Trieste pana la Roma taxa de autostrada e in jurul valorii de 50-60 euro
Slovenia
vigneta 7 zile, 15 euro pentru M1(camperul se taxeaza la fel ca un autoturism, daca e trecut M1 in talon); pentru N1 taxa era de 30 euro pentru 7 zile
Croatia
se plateste taxa de autostrada in functie de cati km mergi pe ea (au bariera la intrare si la iesire);
sa va faceti o idee, pentru tranzit, intre Slovenia si Serbia, pentru aproximativ 200 km am platit taxa de autostrada 25 euro
Serbia
se plateste taxa de autostrada in functie de cati km mergi pe ea (au bariera la intrare si la iesire);
am platit taxa de autostrada aprox 5 euro
circulatia fara taxe:
in toate tarile mentionate mai sus, vigneta, respectiv taxa de drum, se aplica doar pentru autostrazi. Deci, se poate circula pe restul drumurilor gratuit, fara a plati vigneta sau taxa de drum (Romania e singura din aceasta lista care impune vigneta si pentru drumuri europene/nationale)

sper sa va fie utile informatiile si multumesc inca o data celor care au raspuns pe acest topic
voi reveni cu un alt post despre aceasta iesire;

puteti vedea poze din acest traseu pe pagina de fb dedicata calatoriilor cu camperul https://www.facebook.com/Overlanders-91 ... 60/?ref=hl

va doresc drumuri bune!
0722636890
dan_fechita@yahoo.com
Scrie răspuns