Mentiuni pe Certificatul de Inmatriculare

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Adrian.Apreotesei
Membru forum
13
Oras: Bacau
Data nasterii: 10 Mai 1977

Mentiuni pe Certificatul de Inmatriculare

Mesaj de Adrian.Apreotesei »

Am imbolnavit pe cineva cu microbul rulotei, de fapt a mai avut rulotata dar acum numai l-am zgandarit putin.
Are Dacia Logan 1.5 dci, unde in carte la ... tractabila cu dispozitiv de franare scrie 1100kg.
La partea de jos a cartii dar si in certificatul de inmatriculare la observatii pare ca in atasamentul de mai jos: masa maxima tehn adm a ans 2350kg.
Dupa o discutie cu cei de la RAR, tufa, habar nu au, cica sa merg cu masina goala si pot trage rulota de 1000kg. Aiurea explicatie.

Daca v-ati mai intalnit cu asemenea situatie poate ma luminati si pe mine, ce MMA sa aiba rulota pt a fi legal.

Va multumesc.
Cu stima Apreotesei Adrian, tel. 0730559613
WV SHARAN 1.9 TDI, 115CP + TEC TE 490P2 Siena (BC 06 YRV)
adrian.apreotesei@gmail.com tel 0730559613
Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Re: Mentiuni pe Certificatul de Inmatriculare

Mesaj de Catalin Gigi »

Pai as zice ca ,,tradus,, ar fi Masa Maxima a ambelor adunate ...Loganul plus rulota sau respectiv o remorca .

La mine la autorulota scrie MMAAT 6300 KG ...

Ei se refera MMAA tehnic ...adica nu permite masina chiar daca tu ai categorie de permis sau etc etc ....

La autoturism scrie MMAA 3575 KG....Iar eu chiar daca am C+E nu pot tracta orice remorca respectiv rulota ....

Deci dupa parerea mea nu trebuie depasit acel MMAT (masa maxima admisa a ansamblului tehnic ) .
Mai exact; in cazul Loganului ...din MMAAT 2350kg trebuie scazut MMA Loganului si iti ramane ceva si pt rulota :mrgreen:
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Curios ca la mine nu scrie nimic la rubrica "Observatii".
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Adrian.Apreotesei
Membru forum
13
Oras: Bacau
Data nasterii: 10 Mai 1977

Mesaj de Adrian.Apreotesei »

Iata definitia Masa maximă tehnic admisibilă a ansamblului
- masa maximă a ansamblului care cuprinde autovehiculul şi remorca/remorcile sale şi care este declarată de către producător. În cazul unui ansamblu care
include o semiremorcă sau o remorcă cu axă centrală, se utilizează masa maximă tehnic admisibilă pe axele remorcii şi nu masa maximă tehnic admisibilă a semiremorcii/remorcii cu axă centrală.

Insa la partea cu axele m-a pierdut dupa 10 ore de serviciu si nu inteleg prea bine.

La acest enunt, trebuie sa caute o rulota cu MMA 750kg. Cam greu.
Cu stima Apreotesei Adrian, tel. 0730559613
WV SHARAN 1.9 TDI, 115CP + TEC TE 490P2 Siena (BC 06 YRV)
adrian.apreotesei@gmail.com tel 0730559613
SERGHEIDIN
Membru asociat
10
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 03 Feb 1967

Mesaj de SERGHEIDIN »

Stiu ca discutia este veche dar si eu am o dilema vazand traducerea actelor la rulota : Masa vehicul gol -794 kg.....Masa maxima pe osie -1000 kg ???/ Asta pe osie da de fapt MMA-ul remorcii ? Multumesc.
Stoenescu Mihnea Viorel
Membru forum
9
Data nasterii: 12 Aug 1951

Mesaj de Stoenescu Mihnea Viorel »

Este foarte exact si corect "masa max. PE OSIE", mai uzual (dar sumar), acel MMA. In mod normal, masa la cupla (acele circa 50 Kg) sunt repartizate automobilului tragator.
Daewoo Cielo B-53-UMI. Rulota ELDDIS WISP 350/2 inmatriculata B-69-YMZ
tel: 0722400832
Bratu Dragos
Membru forum
16
Oras: ploiesti
Data nasterii: 21 Noi 1976

Mesaj de Bratu Dragos »

Salutare
Eu am Logan 1.5 dci și trag o rulotă cu masa proprie 595, MMA 900 Kg. Fac asta din 2009 de când am adus-o din Olanda. Cred că referirea la masa tehnică admisă este valabilă în cazul în care vom fi opriți de echipaje ARR și cântărite atât mașina cât și rulota. Dacă eu aș încărca rulota la max, să spunem, atunci mi-ar mai rămâne pentru Logan 2350-900=1450 kg. Ținând cont de faptul că Loganul diesel are masa proprie 1100, atunci trebuie să avem grijă la încărcare...max 350 kg.
Oricum la greutăți mult mai mari Loganul nu prea face față. Și vorbesc ca unul care folosește acest tip de mașină, pentru tractat, de 6 ani.
vw sharan 1.9 tdi -Kip de Luxe 34 EK
Stoenescu Mihnea Viorel
Membru forum
9

Putin probabil ca ARR sa-si piarda timpul cu persoane fizice mai ales ca situatiile noastre nu sunt nici pe departe a incalca sarcina maxima admisibila pe osie simpla admisibila pe DN in Romania (daca imi amintesc bine - 10 To, dubla 16 To, tripla 22, etc). Eu am lucrat in domeniu si ARR -ul era preocupat de licente de transport, gabarite (masurau cu ruleta !), autorizatii speciale transp. agabaritic, sarcini pe osii cantarite la autobasculante, atestate profesionale, s.a. ARR este spaima transportatorului de marfa si persoane (amenzile sunt astronomice; am avut caz de 130000 Ron - am scis bine !).
Liviu Teica
Membru asociat
15
Oras: Craiova
Data nasterii: 02 Iun 1976

Mesaj de Liviu Teica »

Vă salut!
Termenul de „Masă maximă a ansamblului de vehicule” se referă la greutatea (masa) lor reală în momentul cântăririi. Dacă cineva ar urca ansamblul prietenului dvs. pe cântar, la momentul acela cu pasagerii și încărcătura rulotei, masa ansamblului nu trebuie să depășească masa trecută în certificat la rubrica „Observații”, nu se adună MMA-uri sau mase reale ale componentelor acestuia. Pentru achiziționarea rulotei este necesar ca aceasta să se încadreze în caracteristica masei maxime autorizate, în cazul de față, parcă 1100 kg. Ca paranteză, nu am auzit niciodată vreun coleg să fie oprit pentru a i se cântări ansamblul, dar nu se știe niciodată. Spor!
Ford Kuga 2.0 TDCi 4WD Titanium + Beyerland Vitesse 430 TM
Duret Florin
Membru forum
13
Oras: Braila
Data nasterii: 26 Mai 1954

Mesaj de Duret Florin »

Dl Liviu daca veti citi 3LUNI in Camper postat de dl RUSU MIHAI ,veti vedea ca dinsul a dat peste un filtu unde se cintarea toate masinile la rind in drumul sau spre PORUGALIA. :D
Duret Florin, Braila
Tel. 0740202470
Camper Benimar Aristeo 696
Liviu Teica
Membru asociat
15
Oras: Craiova
Data nasterii: 02 Iun 1976

Mesaj de Liviu Teica »

Am citit și sunt convins că afară se pot întâlni astfel de situați mai des, dar eu mă gândeam la plaiurile noastre. Pe de altă parte, nu se poate exclude această posibilitate deoarece ARR ne poate opri și verifica și pe noi la fel ca pe TIR-uri.
Ford Kuga 2.0 TDCi 4WD Titanium + Beyerland Vitesse 430 TM
Stoenescu Mihnea Viorel
Membru forum
9

As fi curios ce ii arata cantarul pe care il foloseste la basculante, Dar cine stie ?! Poate ca se doteaza cu cantare pentru persoane :lol: Orice este posibil in Romanica. Oricum, ne haituieste destul RAR-ul (pe noi, sarantocii, nu pe spoliatorii si imbuibatii din furt si spagi din SUV-uri scumpe; pe aia ii saluta cu plecaciune; nu indraznesc sa-i opreasca) ca sa-si mai piarda vremea cu de-alde ca noi.
Scrie răspuns