Probleme incalzire PRIMUS

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de incalzire
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
davos

Probleme incalzire PRIMUS

Mesaj de davos »

Salutari tuturor.In timpul camparii la Bran, de fapt prima iesire cu rulota, am observat ca nu toate caloriferele se incalzesc.Azi m-am hotarit sa verific si am constatat ca exista o pompa de recirculare a antigelului.Aceasta este gripata si oxidata si nu mai poate fi folosita.Am tot cautat pe net dupa denumire si cod dar nu gasesc.Are cineva idee de unde as putea cumpara pompa sau altceva asemanator care poate fi adaptat.Mentionez ca recircula antigel la temperatura mare.Multumesc. :(
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Daca este montata pe retur temperatura nu depaseste 60 de grade Celsius!
Chiar este inutilizabila? Pe ea scrie ceva ? Putere, debit, amperaj...etc ?
Orice problema are o rezolvare practica
davos

Mesaj de davos »

Pe pompa, de fapt pe carcasa de plastic scrie PRIMUS 8082.Constructia e interesanta:e compusa din doua parti, una contine un motoras electric din care iese un ax, axul are in capat o pilnie din aluminiu in care se afla un magnet circular: acesta antreneaza prin cimpul magnetic un rotor cu paleti aflat in partea a doua:acesta vine efectiv in contact cu antigelul.Nu stiu daca m-am facut inteles asa ca o sa pun niste poze.
davos

Mesaj de davos »

Pe carcasa de de metal a avut o eticheta dar nu se mai vedea nimic:
Fişiere ataşate
DSC00817 [320x200].JPG
DSC00817 [320x200].JPG (31.41 KiB) Vizualizat de 4151 ori
DSC00816 [320x200].JPG
DSC00816 [320x200].JPG (30.24 KiB) Vizualizat de 4151 ori
DSC00815 [320x200].JPG
DSC00815 [320x200].JPG (30.69 KiB) Vizualizat de 4149 ori
DSC00814 [320x200].JPG
DSC00814 [320x200].JPG (30.87 KiB) Vizualizat de 4149 ori
DSC00813 [320x200].JPG
DSC00813 [320x200].JPG (29.42 KiB) Vizualizat de 4150 ori
davos

Mesaj de davos »

Am gasit ceva pe site la Exis, pompa recirculare dar e aproape 800 RON
davos

Mesaj de davos »

Nu, nu are multiplicator sau demultiplicator, paletii sunt in al doilea corp al pompei fiind antrenati prin cimp magnetic.M-am gindit la ce scria mai sus privind adaptarea unui motoras, dar nu cred ca reusesc sa centrez magnetul.Am mai gasit diferite pompe de recirculare la 12v, dar nu stiu la ce debit si citi bari lucra cea defecta.Toate legaturile intre calorifere si la centrala sunt pe furtun de cauciuc cu coliere elastice si nu stiu la cit rezista.Mai sap sa vad ce mai gasesc.Multumiri.
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Oricum, avand vasul de expansiune deschis, trebuie sa functioneze la presiunea atmosferica, adica fara probleme !
Chestia cu adaptarea unui alt motoras este perfect fezabila, trebuie doar vazut ce putere avea cel vechi si cati poli (in functie de asta si viteza )
Calin Jurca
Membru forum
17

Mesaj de Calin Jurca »

Adresez multumiri lui Samson si lui Dragos Dobrovat pt ajutorul substantial in repararea Primusului.
Amalia & Calin
0722.240.240.
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Davos a avut probleme cu pompa, dar le-am rezolvat in 24 de ore si la un pret de 8 ori mai mic decat la pravalie.
Calin are probleme cu partea electronica si de automatizare de la Primus. Din pacate nici unul din electrinistii care l-au vazut nu a reusit nimic.
Dupa parerea mea cu o oarecare investitie si putin efort se poate incropi o automatizare care sa inlocuiasca pe cea veche.
Samson
Ionut Irimia
Membru CD
15
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Dec 1981

Re: Probleme incalzire PRIMUS

Mesaj de Ionut Irimia »

Pt cei care au probleme cu pompa de recirculare la centralele Primus,o pot inlocui cu succes cu orice pompa de recirculare de sirocou auto la 12v ,doar folositi cautarea pe google si ve-ti gasi pompe de recirculare la un pret foarte mic.Eu asta vara dupa ce s-a stricat din nou pompa originala,ma saturasem sa ma tot chinuie,am gasit la piese auto pompa de recirculare noua de sirocou de Wolswagen T4 la 180 lei.Am montato,singura problema fiind ca tevile erau mai subtiri decat pe cea originala asa ca am taiat tevile de mufare de pe ce-a originala si prin incalzire le-am mufat pe noua pompa :D .Doar suntem Romani gasim o solutie :mrgreen: O sa atasez o poza cu o pompa asemanatoare cu ce am pus Imagine
Irimia Ionut & Mirela , Camper Adria Coral 670SL,Telefon 0744627398,mail:ionut_jeremy@yahoo.com
costieanu constantin
Membru forum
16

Mesaj de costieanu constantin »

va rog : ce putere are , turatie, presiune face ?
Ionut Irimia
Membru CD
15
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Dec 1981

Mesaj de Ionut Irimia »

Nu pot sa va spun decat ca face fata cu brio,mult peste pompa originala si cu acelasi consum de 2w..Cat despre presiune fiind cu circuit deschis,in vasul de expansiune nu poate face presiune..surplusul curge pe acel furtunas de desupra vasului de expansiune..Oricum are corpul mai mare decat cea originala,paletele mai mari deci cu siguranta e net superioara fata de cea originala care avea un motoras ca de casetofon auto.Cea ce face e sa recircule apa in instalatie ,asa ca isi face treba cu brio..Pe cea veche am incercat sa o repar inlocuind motorul ei cu unul de casetofon,care s-a ars in primele zece minute de functionare..Asa ca am inlocuit-o cu aceasta pompa de recirculare,oricum in principiu toate fac aceiasi treaba..important e consumul sa fie scazut,pt varianta cand stati off pe acumulator...Si am adaptat prinderea pe centrala si s-a potrivit de minune..Daca aveti nelamuriri cu Centrala Primus nu ezitati sa ma contactati telefonic,va voi da indicatii cu placere
Irimia Ionut & Mirela , Camper Adria Coral 670SL,Telefon 0744627398,mail:ionut_jeremy@yahoo.com
Scrie răspuns