Am observat in postarile de pana acum ca aerul conditionat portabil ( cel fara unitate exterioara) este blamat .Este normal sa nu aiba randament asa cum este el conceput doarece cum ati mai spus si voi el preia aer racit din camera/rulota ca sa raceasca unitatea si apoi il evacueaza.Logic acel aer trebuie sa intre in incapere pe undev si sigur va fi la temperatura exterioara.Asa ca normal,aparatul isi cam bate joc singur de munca lui si banii tai.Acum daca esti un mic minitehnicus,poti foarte usor sa-l faci sa aiba randament ..si la 7000-8000-9000 btu sigur va face frigider in rulota .Nu trebuie decat sa facem o mica modificare ,de fapt imbunatatire---sa-l facem sa traga direct de afara aerul necesar unitatii,sa nu-l mi ia pe cel din incapere acesta ramananf ,,recirculat".Daca desfacem capacul din spatele aparatului vedem clar in partea de jos asa zis-a ,,unitate exterioara " inglobata in aceeasi carcasa.Facem o cutie nu mai adanca de 10-15cm ..in fundul careia decupam si adaptam un ajutaj de acelasi diametru sau chiar mai mare asemanator cu cel de la evacuare ,si mai dam o gaura in perete sau podea ,unde poate si unde vrea muschiul proprietarului.In fostl atelier aveam un akai cu modificarea asta .Cutia era prinsa chiar in suruburile originale ale aparatului.O aplicam direct peste masca din spate si gata .Rezultatul? acelasi randament cu unul cu split pt ca imi recircula aerul la fel iar unitatea ,,exterioara" era izolata coplet ca aductiune si evacuare .Materiale-carton ,un ajutaj,furtun,sau plastic ,tabla pt pretentiosi.
2 foto pt edificare --cand fac cutia,pun foto.
Exista aparate cu doua furtune,unul in si unul out dar daca tot ne-am tepuit cu astea hai sa facem ceva util cu ele.
Fişierul ataşat aer.jpg nu mai este disponibil