As vrea sa va imparatsesc cateva impresii din excursia tocmai incheiata (09-24 octombrie).
Am participat cu Ghidul nostru la Caravan Salon Wels, ceea ce impunea o sedere de 5 nopti la Wels. Am tot ezitat sa plecam cu rulota la drum asa lung dar ne-am hotarat intr-un tarziu - suntem rulotisti, participam la un targ dedicat rulotistilor, asa ca facem ce fac rulotistii. Si pregatim de prin vara calatoria asta - am izolat suplimentar autorulota, am confectionat un perete despartitor izolant intre cabina si celula (minunata inventie, chiar a dat randament), am refacut baia, placand-o cu fibra de sticla, ne-am pregatit minutios traseul... Si daca tot eram asa pregatiti am hotarat sa ne lungim excursia, combinand utilul cu placutul, si ne-am luat si juniorul, cu punct final Legoland Gunzburg.
Am plecat in 09 octombrie, pe ploaie. Prima oprire, pe seara am facut-o la Carta, la Camping De Oude Wilg. Am intalnit gazde primitoare, care au alungat frigul cu o afinata home-made.Urmatoarea oprire a fost la Minis, la Route Roemenie
Fişierul ataşat DSCN3509.JPG nu mai este disponibil
In 11 octombrie am ajuns langa Budapesta, la Camping Fortuna.Un patron vorbaret, care m-a intrebat, jumatate in gluma, jumatate in serios, daca nu cumva am emigranti in masina... Era dezamagit de ceea ce se intampla, cat si de regresul pe care il cunoaste afacerea sa (in ultima perioada innoptarile ii scazusera de la 200 la 20). Din pacate nu am fotografii de aici, a plouat tot timpul asa ca am fost campati pe beton, campingul are insa multa verdeata si o piscina, grupuri sanitare moderne, apa calda din belsug (desi eram singurii clienti din camping), mie mi s-a parut un bun camping de tranzit.Pretul - 6000 forinti/noapte cu electricitate inclusa.
Am continuat pana la Viena, preferand traseul Budapesta-Veszprem-Sopron-Viena, cautand sa ne deplasam mai mult pe drumuri nationale decat pe autostrazi. Drumuri ca pe la noi, si mai bune si mai putin bune, asa ca, pe inserate eram la Reisemobil Stellplatz Wien - o locatie care imi pare a fi ideala pentru vizitat Viena. Conditii decente, electricitate, toalete incalzite, dusuri, spatiu de servicii pentru campere - 21 de euro/noapte. Statia de metrou aproape - la 9 statii - Maria Hilfer Strasse cu magazinele sale, aproape de SCS si Zoo...
Fişierul ataşat DSCN3513.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN3525.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN3526.JPG nu mai este disponibil
In 13, conform programului, am ajuns la Wels, mergand tot pe nationale, inclusiv pe malul Dunarii pe Romantik Strasse. Foarte frumos coloritul padurii din perioada asta a anului, un drum foarte bun. La Wels am stat in Stellplatz chiar in parcarea expozitiei - am platit 32 de euro pentru 5 (cinci) nopti, cu electricitate inclusa - care insemna in jur de 8 euro pentru toata perioada. Dusuri incalzite, toalete care s-au pastrat curate pe toata perioada, loc pentru deversat toaleta chimica, toate conditiile ... Parcarea era plina de cand am sosit noi si a fost plina in toata perioada, pe langa austriecii majoritari, au mai fost si nemti si cehi. Au fost si rulote, nu numai campere, multe noi dar si cateva care concurau cu a mea pentru titlul de cea mai batrana...
Fişierul ataşat DSCN3608.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN3616.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN3620.JPG nu mai este disponibil
In targ, ca si noutati am selectat acum in graba - Sealander - rulota-barca, Hymer Van - foarte mic, dar Hymer, si Road Car de la Possl (despre care tot citisem ca vine cu preturi sub 30000, in targ insa, cu reducerea aferenta targului, cel mai ieftin era 34900 euro... sa fi gresit marketingul ceva??). Am adunat atatea materiale incat ne gandim serios sa editam o revista!
Fişierul ataşat DSCN3710.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN3649.JPG nu mai este disponibil
Urmeaza ... am atins limita de fisiere atasate