Stimati Rulotisti
Ptr conducerea ansamblului auto+remorca/RV pe drumurile publice in RO avem doua cazuri :
1.Ordonanta de Urgenta a Guvernului Nr 195 /2002 care prevedea la categoria B trei cazuri posibile -PREVEDERI MODIFICATE SAU ANULATE ( unele)
2.Legea 203 /2012 ( in conformitate cu Directiva 2006 /126 /CE a Parlamentului European care prevede in
Anexa 1 (pag 5-6)punctul f categoria B paragraful 1,2,3 modul categoriile de vehicule valabil de condus incepand cu 2012 -deci in curs de valabilitate
Anexa 1 (pag 6)punctul g categoria BE avem un singur caz acceptat (personal aici am avut contradictia legislativa in Bulgaria eu avand carnet cat B)
-Ma refer la aceste doua caterii de carnet de conducere ( ptr ca aici pot sa apara probleme -in iunie 2014 am avut personal probleme cu un politist bulgar la iesire din Sofia pe centura -si numai eu stiu cum am recuperat carnetul de conducere si taloanele )
Indiferent ce va spune unul sau altul ( pers oficiala -politist sau numai conducator auto ) din cunoscutii dvs ,nu inseamna ca se cunoaste realitatea legala .
Ptr cunosterea legilor ( dpdv circulatia pe drumurile publice mai ales cu RVul ) ptr care sunteti direct raspunzator, este bine sa detineti o informare corecta .
Dupa parerea mea, legea in forma ei scrisa ,valabila prin aprobare si in curs de aplicare, este obligatoriu sa o cautam ,sa o analizam/cunoastem si apoi prin aplicarea acesteia ( in litera si spiritul ei )sa nu avem nici o problema de natura juridica sau mai grav penala pe drumurile publice ( atat in RO cat mai ales in CE sau oriunde ).
Va recomand sa faceti ( ptr linistea dvs ) un efort si sa analizati cele de mai sus Personal eu asa am facut(venind din BULGARIA ) + am o copie in RV dupa aceasta legislatie ptr orice discutie in contradictoriu ( ma gandesc sa fac si o traducere oficiala/ a paragrafelor din anexa )
cu politistul ( mai problema cu cei din Bulgaria-sunt unii care pricep foarte greu si de multe ori nu cunosc limba lor materna dar engleza sau franzeza ) care va opreste in traseu
Am constata ca si pe forumuri discutiile sunt uneori bazate pe presupunerile unora sau altora dar in afara legislatiei in viguare .
Ptr mine personal singura realitate de aplicat, este in acest moment ,dpdv conducere ( auto +Rv )pe drumurile publice in RO si EU ,
aceasta Lege 203 /2013 care transpune in realitatea legislatiei romanesti prevederile Directivei 2006/126/CE aParlamentului European si a
Consiliului din 20 12 2006 ( privind permisele auto si implicit circulatia pe drumurile publice ) publicata in Jurnalul Oficial UE nr L403/30 12 2006
Salutari de bine tuturor si deplasari fara nici un eveniment deranjant
Marian Enache
Brasov
marianenache21@yahoo.com