Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Am o rulota Abbey oxford la care s a defectat incarcatorul bateriei ! Nu numai ca nu mai incarca bateria dar nici nu mai transforma de la 220 la 12 v! Am gasit un alt incarcator ce are la fel si transformator inclus ba chiar are si incarcator pt baterie din panoul solar insa nu reusesc sa il montez ! E de pe un alt tip de rulota si nu mi iese ca sa zic asa ! Ma poate ajuta cineva de prin Bucuresti sa il montez ? Multumesc anticipst !
Abbey Oxford 1989, Toyota Land Cruiser
Hymer B664.
Te pot ajuta, insa ar trebui sa dai mai multe detalii, cum ar fi ce model era vechiul redresor si ce model este cel pe care vrei sa-l instalezi? Unde este rulota (in ce zona a Bucurestiului)? Cum ne putem intalni?
Costin
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Buna dimineata , nu stiu exact modelul redresorului , insa e vorba de o rulota englezeasca abbey oxford , an 1989. Ce vreau sa montez e un redresor ce are si transformator, ca si cel stricat de altfel. Redresorul ce vreau sa il montez e de pe un Tec , acesta are in plus si un incarcator pt panoul solar. Rulota se afla la 25 de km de Bucuresti, langa Mihailesti, jud Giurgiu, iesirea spre Alexandria. Ne putem intalnim in Bucuresti, mergem cu masina mea si tot eu va aduc inapoi.
Abbey Oxford 1989, Toyota Land Cruiser
Hymer B664.
Ca sa nu deschid topic nou lansez aici o intrebare : in locul sursei 12 v dedicate se poate monta una in comutatie de 150 w ca cea din link http://www.led4you.ro/upload/surse-alim ... 150w-12.5a ...?
mentionez ca am consumatori pe 12v 3 pompe apa si iluminat pe led aprox. 2 m banda + 3 becuri de 5 w
Multumesc anticipat pt. raspunsuri!
Eu folosesc la rulota mea exact acest model de sursa. :D Incarca bateria si deserveste intreaga rulota cand o conectez la 220 V. Am montat LED-uri in locul becurilor incandescente...
Cristian Ionita
- Rulota DETHLEFFS RM 2 A Masa proprie 654 Kg si MMA 1000 Kg
- FORD MONDEO TDCI 1997cc, 180 cp, MMA 2270 Kg.
Tel. mob: 0722318345
Nu, nu ar incarca acumulatorul din cauza tensiunii mici la iesire. Pentru a incarca ar trebui sa aiba tensiunea peste 14,5V. In limite usoare se poate regla tensiunea la acest tip de alimentator si daca se reuseste "impingerea" catre 13,8-14V atunci se poate folosi in sistem tampon cu acumulatorul fara nici un inconvenient. Dar oricum, duce fara probleme consumatorii de 12V a unei rulote.
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Sunt surse ca cea postata in poza, care au borne pentru acumulator si stiu sa incarce acumulatorii dar sunt si fara aceste borne. Nu confundati tensiunea pe care o scot pe bornele de COM si +12V cu cea pe care o scot pe BAT+ si -. Cea de pe COM si +12V poate fi reglata printr-un potentiometru, cea de pe BAT+ si - o controleaza sursa. Singura problema este ca sunt facute sa functioneze cu baterii mici gen 7Ah - 10Ah, si incarca destul de greu o baterie de 100Ah dar o incarca.
Si mie mi s-a defectat traful si am pus in loc o sursa de pc, scoate cam 12A pe 12V, mai mult decat suficient. Acum cochetez cu o sursa in comutatie ca cea prezentata mai sus, deoarece noaptea ventilatorul de la sursa deranjeaza putin (pe timp de vara, cand e frig e acoperit oricum de zgomotul facut de truma).