In nultimele 5 zile din august am stat in Ocna Sibiu cu camparul.
Toti cei ce au fost la Ocna Sibiu in ultimii 40 de ani stiu ca exista un camping undeva langa gara, in padure.
Acel camping este o catastrofa , cu terenuri denivelate, cu grup social ca in anii 70, fara curent si foarte inghesuit cu corturi.
Am stat de data asta in curtea pensiunii Casa Iulia care are afis cu locuri pentru cort si rulota. Este la 200m de intrarea principala in complexul de lacuri si e langa gardul complexului inspre lacul cu sulf.
Am platit 45 de lei , pe zi, de camper, fara limita de persoane, legat la curent, furtunul cu apa in curte, cabina de dus cu apa rece, chiuveta de bucatarie, gratar in curte si lemne la dispozitie, o terasa acoperita cu 8 mese de cate 8 persoane din lemn masiv, iarba si teren plat. Acces la wc-uri in subsolul pensiunii, curate si intretinute.
Pentru cei ce vor tratament cu namol e foarte accesibila intrarea la lacuri. Zona cu lacuri s-a modernizat mult, cu dusuri automate unele cu apa calda (2lei/2min), accesul la lacuri bine facut cu scari solide , alei pavate, circa 10 foisoare cu mese dinlemn unde se poate manca din traista, multe restaurante cu preturi convenabile (meniu: ciorba cu smantana, snitel cu cartofi prajiti si salata, 15 lei) berea 3 lei, inghetata, gogosi, etc, ca pe litoral. Complexul e plin mai ales cu germani reintorsi in tara anume pentru tratamente cu namol la Ocna.
Intrarea in complex este 15 lei in sezon(copii sub 10 ani gratuit).
Sunt 7 lacuri cu diferite salinitati si diferite continuturi de minerale . Sunt seslonguri libere si plaje cu nisip.
Multi ardeleni inlocuie marea cu Ocna Sibiului.
In afara de casa Iulia am mai vazut alte curti chiar peste drum de complex unde ereau campate cateva rulote (Acolo puteau intra 20-30 de rulote), dar si alte curti unde scria loc campare si loc pentru cort. Pentru OF camping e greu de gasit un loc, decat poate in afara orasului,
S-au facut garduri peste tot, si sunt amenajate peste 1000 de locuri de parcare cu plata, (sambata ereau full, si toate strazile la fel).
Iulian a facut o filmare cu drona a complexului pe care o sa o postez probabil pe youtube si o sa scriu aici lincul daca este cineva interesat.
De la 1 septembrie preturile au scazut si acolo dar apa e inca foarte calda si daca e soare...