Urmatorul obiectiv a fost Kehlsteinhaus (Eagle's Nest) - Cuibul de vulturi a lui Hitler .
Acesta fost construit sub comanda lui Martin Borman pentru a 50-a aniversare a lui Adolf Hitler. Constructia intregului obiectiv a durat 13 luni, a fost construit cu sute de muncitori evrei si a costat viata a 12 dintre ei.. Este sapat in stanca si se pare ca totusi Adolf Hitler nu a vizitat-o de prea multe ori si doar pentru scurte perioade de timp.
Am plecat din Salzburg cu camperul spre Kehlsteinhaus (cam 30 km daca retin bine...) in Germania, desi auzisem ca drumul pana acolo este cu o panta foarte inclinata si foarte ingust, am zis ca merge si chiar a mers..., vedeti mai jos inceputul drumului, mai sus nu am mai filmat insa a fost mult mai abrupt si mai ingust, dar eu zic, ca merge si cu rulota urcat pana acolo...
Acest drum merge pana intr-o parcare imensa, unde nu era niciun semn parcare pentru camper, dar vazand inca un camper acolo am parcat langa el... :)
Fişierul ataşat IMG_7792.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat IMG_7793.JPG nu mai este disponibil
Din aceasta parcare cu masina personala nu se mai poate merge, decat cu autobuzul, acesta fiind unul special facut pentru acest drum de catre Mercedes pentru ca tunelurile prin care trece sunt foarte mici (de exemplu oglinzile autobuzului nu sunt iesite in afara ci sunt lipite de caroserie) numai spun ca la ce inclinatie are panta un autobuz normal nu ar putea urca...
Am urcat in autobuzele speciale doar atatia cati am avut locuri pe scaune. A plecat un singur autobuz din trei cate venisera si abia urcand am realizat de ce...
Drumul pana la obiectiv este unul senzational, are doar 4 metri latime! autobuzul care urca cu cel care coboara se intalnesc undeva unde drumul se lateste doar pe cateva sute de metrii, dar la ora fixa ! Se urca pe o distanta de 6,5 kilometri peste 700 metri diferenta de nivel. Drumul este presarat de cinci tunele, care au o lungime de 277 m. Drumul a fost construit in anul 1939.
Pe parcursul anului Kehlsteinhaus se poate vizita doar din mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lunii octombrie. Aceasta perioada depinde foarte mult de starea vremii.
La coborarea din autobuz trebuie sa faci rezervare pentru autobuzul cu care te intorci, sa spui ora (circula cam la jumatate de ora...)

- Parcare Kehlsteinhaus
Puteti vedea in filmuletele de mai jos, ce priveliste superba, si cat de senzational este acel drum parcurs cu autobuzul...