Zgomot camper in miscare

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Cosmin Man
Membru forum
11
Oras: Cluj Napoca
Data nasterii: 20 Iul 1981

Zgomot camper in miscare

Mesaj de Cosmin Man »

Salut

m-a mancat ceva undeva si mi-am luat un camper. Ieri, dupa ce am pus la punct motorul si in vederea efectuarii RAR, am iesit pe autostrada de la CLuj la Turda sa ii desfund nitel injectoarele :D . La intoarcere am luat drumul vechi (Turda Cuj), cu denivelari si alte alea.
Intrebare pentru camperisti: la voi se aud troncanituri scartaituri si tot felul de zgomote in mers pe drum mai denivelat? E o intreaga amrata de draci acolo, pe cuvant. Toate hurducaie, toate scartaie, si colac peste pupaza motorul parca e pe scaunul din dreapta, asa de tare se aude. Bine, l-am si tinut la 90km/h in a 3-a sa se curete dar na...
Deci... asa face toate? Cu rulota era mai simplu ca nu auzeam ce troncane si cum troncane dar la camper se pare ca e mai nasol un pic. La 90 la ora in a 5a e ok motorul, si troncaniturile nu se aud sa de tare pe autostrada, dar pe drumurile patriei...

Pareri?
Xgoautorulote.ro

Tel: 0762662331
Dragos Marin
Membru forum
14
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 17 Noi 1979

Re: Zgomot camper in miscara

Mesaj de Dragos Marin »

Asta a fost si impresia mea la primul camper, ca se aud tot felul de chestii in el (nu de speriat dar se auzeau) si am mai dat si cateva zeci de mii de euro :D :D :D
Trebuie sa strangi toate suruburile de la mobila care exista in camper, le iei la rand, apoi fiecare dulap, usita ii pui un un bumb dinala de pasla (gasesti pe la orice magazin de bricolaj), orice pui in sertare dulapuri esti atent sa nu zdrangane in miscare, sa stea cat mai fix, de exemplu unde ai furculite si linguri le legi eventual cu niste zgarciuri de bani, verifici absolut tot miscand de sertarul respectiv batand cu pumnul in el, asa o sa-ti dai seama care se aude si unde e problema...si nu in ultimul rand cand ai sa pui haine si tot felul de chestii nu va mai suna a gol si se va mai reduce din zgomot...
Ai sa ramai surprins de cat multe suruburi sunt slabe si cum o sa se schimbe situatia dupa ce o sa faci aceste operatii... (si la camperele noi este recomandat ca la o anumita perioada de timp sa se verifice suruburile de la mobilier, mai ales pe drumurile din Ro)
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
Cosmin Man
Membru forum
11
Oras: Cluj Napoca
Data nasterii: 20 Iul 1981

Re: Zgomot camper in miscara

Mesaj de Cosmin Man »

Sarumana!.
Deci asa face toate, si alea de mai multi bani :)
Xgoautorulote.ro

Tel: 0762662331
Dragos Marin
Membru forum
14

Re: Zgomot camper in miscare

Mesaj de Dragos Marin »

Acum depinde si de cel care are camperul cat de mult il intereseaza/streseaza orice zgomot...eu de exemplu daca o furculita imi zdrangane in mers opresc si o asez sa numai se auda, dar daca e unul care poate sa pice mobila pe el ca nu-l intereseaza atunci numai e problema.... :D
Cu operatiile de mai sus ar trebui sa numai faca...(camperul cu cat este mai vechi cu atat sunt sanse sa se auda mai tare fiecare zgomot...uzura isi spune cuvantul...)
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

IN primul rand sa o plimbati sanatosi !

De auzit se aud zgomote la toate .
Daca ai putea sta intr- o rulota in mers ai vedea ca "face" probabil chiar mai rau .
Mai aranjeaza-le si tu cat de cat sa nu-ti zboare nimic pe acolo si va fi ok .
Mai adauga pt intarire pe ici pe colo cate un holzsurub pt fixare ca sa nu plece nimic la plimbare prin ea .

Drumuri bune !
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11
Data nasterii: 01 Iul 1978

Mesaj de Radu Vaida Muntean »

Vedeti aici un videoclip extrem de interesant.
Se vede cum reactioneaza un caravan in timpul mersului.(de pe la minutul 3,30 incepe testul) : https://www.youtube.com/watch?v=fCzMIQPqBWk
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
Politic Iulian
Membru asociat
12
Data nasterii: 19 Iul 1978

Mesaj de Politic Iulian »

Este super filmulețul !!!!
Sterckeman 2004 /Kia Sportage/0722585587
Constantin Curelea
Membru CD
21

Mesaj de Constantin Curelea »

Am avut ocazia sa merg, cativa km, intr-o rulota pe un drum de macadam.
Atunci am inteles cat de importanta este calitatea drumului pentru Rv-uri.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

Cosmin, sunt zgomote aproape normale. Din pacate camperele astea mai vechiute nu-s prea linistite ! In primul rand asa cum a scris si cineva inaintea mea mobilierul si ceea ce e pus pe acolo poate zdrangani, scartai. In momentul cand le mai umpli dispare efectul de cutie de rezonanta, asa ca se mai face liniste. Nu e rau nici sa verifici stadiul de stranggere a suruburilor dar cu multa grija. Sursa importanta de zdranganit e aragazul....eu pe drum pun un burete sub grilajul de deasupra. Zgomotele acestea din interior le poate depista cel mai usor sotia in timpul mersului. O alta sursa importanta de scartaituri-arcurile cu foi din spate. Anual cel putin o data trebuie ridicat camperul pe spate pana cand arcurile se delesteaza complect si introdusa vazelina intre foi. Cea mai reusita si durabila solutie pentru mine a fost spray pentru lant de motocicleta, e si mai usor de aplicat. Alte surse de zgomote ciudate sunt suportul de biciclete si scara din spate daca e din doua bucat si pliata. Din pacate cea mai suparatoare sursa de zgomot este motorul! Mai ales in trepte mai mici de viteza. Cel mai "linistit" mers il are intre 80 si 90km/h. Peste viteza asta oricum zgomotul de vant provocat de cutia cat o parasuta este dominant!
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

La mine, la campervan, singurul zgomot deranjant provine de la kit-ul aferent zonelor vitrate (geamuri). Exista vreo solutie de ameliorare a acestor zgomote/vibratii ? A incercat cineva tensionarea sau detensionarea plaselor aferente acelor kit-uri ?
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Dragos Marin
Membru forum
14

Mesaj de Dragos Marin »

Nu-mi dai seama la ce kit-uri va referiti .... puneti un link sau o poza...
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

La aceste kit-uri din dreptul geamurilor ma refeream:
DSC_0011.JPG
Vibratia/zdranganitul acestora ma deranjaza mai ales pe drumurile de proasta calitate.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Scrie răspuns