Cosmin Man scrie:Salutare.....Problema este insa urmatoarea: cum leg bateria cu gel, deoarece daca o incarc in mers de la motor mi-e teama ca incarcatorul o sa o disruga (camperul e din 1996 si pe vremea aia nu cred ca se stia de curbe de incarcare pt baterii gel si alte alea...). M-am gandit, ca solutie, la un regulator de incarcare solar care sa preia curentul de la alternatorul masinii (acei 4A) si sa ii bage in bateria cu gel. Practic as avea 2 regulatoare solare, unul de la panouri si inca unul care ar folosi pe post de "panou" incarcatorul masinii. Face sens aceasta configuratie?
Va salut , indiferent cat de vechi este camperul este facut din fabrica sa incarce si bateria auxiliara ...nu ii modificati sistemul ca este foarte bine gandit si ar fi si pacat .
Alternatoarele autorulotelor sunt create special sa ,,duca,, doi acumulatori ...
Am avut 2 autorulote mai vechi una din 1982 iar alta din 1994 si ambele erau dotate din fabrica .
NU este bine sa ne dam cu parerea daca nu suntem avizati , NU este bine sa facem improvizatii care consideram noi ca ,,merge si asa,, ....
Eram in camping , la o iesire organizata , in timpul zilei nu aveam conectat decat aerul conditionat de numai 500w si dupa vro ora am intrat in camper sa iau ceva si sa ma sufoc de fum ...ardea sub chiuveta sursa de alimentare sau cum dracu ii zice la acea cutie care se afla imediat dupa priza de alimentare care are pe ea si sigurantele ....aer conditionat montat ulterior de mine si alimentat de la una din prizele autorulotei ...deci !!!! autorulota din 2008 nu chiar veche ...atentie mare la ce montam suplimentar !!!