Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Ca si lumina, mi-am dorit alb-rece pentru exterior. Mi-as fi dorit sa aleg banda cu SMD 5630, insa nu o aveau in oferta, asa ca am mers pe SMD 5050 care acum dupa ce am achizitionat banda constat ca la masuratori este aproape de 2x mai gurmanda decat 3528, binenteles, cu plusul semnificativ de iluminare.
Cand am ales spre exemplu variatorul, am vazut ca au o gama diversa de astfel de controllere la preturi diferite si am ales cel mai ieftin variator din oferta lor. Am zis ca la 34 lei chiar daca acesta va fi o "pocnitoare" pierderea nu este prea mare. L-am luat si l-am supus unor teste si masuratori sa vad de ce este capabil. Am fost placut surprins sa vad cat de corect functioneaza. L-am lasat cateva ore bune la consumul maxim absorbit de banda de lederuri 3528 si am constatat ca, controller-ul este rece si lucreaza foarte lejer. Acelasi lucru l-am facut ulterior si cu banda 5050 tragand aceeasi concluzie. Am actionat telecomanda de la distante diferite atat in camp deschis cat si din casa si la nici o comnada controller-ul nu a stat pe ganduri. :)
Nu am mers spre cifrele maxime mentionate de producator (144 w) intrucat nu voi folosi nici macar jumatate din acest consum la aplicatia mea.
Cred ca durata de viata a acestui variator va fi limitata doar de fiabilitatea butoanelor telecomenzii.
Posibil, dar am zis sa las sa treaca prin el un curent cat mai mare. Ar fi de incercat si cealalta extrema, adica un curent cat mai redus.
Astazi sper sa termin montajul benzii pe camper si voi mai face diferite alte masuratori. Am sa-mi las doua contacte strapate, accesibile, sa pot oricand intercala in serie ampermetrul in vederea unor masuratori in timp. Deasemenea, controllerul il voi lasa intr-o zona relativ deschisa, mi-e teama ca bagandu-l sub mobila imediat in spatele caroseriei, in apropierea marchizei, sa nu am ceva probleme de ecranare a semnalului de la telecomanada, chiar daca comanda se face in radiofrecventa.
Ultima oară modificat 09 Iun 2015, 11:13 de către Nelu Predonu, modificat 1 dată în total.
Acel variator de tensiune se poate comanda si direct in China la pretul de 9 ron sau ceva asemanator dar cu 3 butoane direct pe fir care face cam acelasi lucru la pretul de 2 lei. Dar bineinteles fara garantie si timp de asteptare de 20 zile minim.
Comenzile de nimicuri ieftine din afara UE se livreaza prin Posta Romana fara "tracking number" si se ridica de la un oficiu postal cu asistenta vamala, atunci cand are program si vamesul. In functie de orasul in care aveti domiciliul aceasta poveste poate fi destul de incomoda. Exemplu: tocmai am primit un nimic in valoare ade 8 dolari din afara UE. In Sibiu exista un singur oficiu postal cu asistenta vamala si vamesul are program de la 9 la 14, marti si miercuri. Astazi am ajuns la lucru la ora 11 ca sa-mi pot ridica coletul! Daca in schimb se comanda mai multe produse si creste pretul atunci se va plati la ridicarea coletului TVA si Vama, totul de pinde de produs.
In Bucuresti coletele sub 100 dolari sunt scutite de TVA si ti le livreaza postasul la usa. Cele de peste 100 dolari se ridica de la oficii postale cu vames si se plateste TVA si bineinteles vamesul are program de gravide.
Acum fiecare alege ce vrea si de unde vrea. Eu am dat varianta cea mai ieftina, dar nu intotdeauna varianta cea mai ieftina este si cea mai buna.
O firma din Braila ce comercializeaza tot felul de regulatoare, variatoare si nu numai, inclusiv cu telecomanda!
Am cumparat un regulator de turatii pentru vent la 12v de 6A! Si sunt multumit, pretul destul de mic, aprox 55 lei cu transport!
O problema asemanatoare am patit si eu. Led-urile in mod normal lucreaza pe CC, cele cu punte redredoare si AC, transformatorul rulotei scoate 12 V ac. Dupa un timp se si ard.
Variatiile de curent le puteti verifica cu un aparat de masura. Palpairea banuiesc ca este de la forma sinusoidei.
Foarte util topicul, eu am niste neoane de vreo 30 cm lungime 4buc unde e masa si 2buc la bucatarie, ce imi recomandati? Sa pun cumva banda cu leduri sau sa caut ceva becuri cu led sa le incorporez in locul neoanelor? Nu stiu cat consuma neoanele dar presupun ca ledul consuma mai putin.Multumesc