Traseu spre Parcul PLITVICE CROATIA

orice membru al forumului poate propune o intalnire
Marian Enache
Membru forum
12
Oras: BRASOV
Data nasterii: 21 Noi 1958

Traseu spre Parcul PLITVICE CROATIA

Mesaj de Marian Enache »

Buna Ziua
Va solicit ,prin rugaminti respectuoase, sa ma ajutati cu informatii ,cat se poate de precise ( ma refer
la informatii verificate practic de dvs printr-o deplasare cu RV ul aprox similara ) ptr un traseu optim
-dus BRASOV - Parc PLITVICE ( spre ZADAR Croatia )
-intors BUDVA (Muntenegru) - Canion TARA -BRASOV
Fac mentiunea ca ma intereseaza drumul cel mai adecvat mersului cu masina +RV si care sa coste cel mai putin ( in raport cu conditiile de trafic ) taxe de drum + combustibil
Inteleg ca autostrada BELGRAD -ZAGREB este foarte scumpa si sunt probleme cu statiile de taxare (intreb daca se poate utiliza euro )
Deasemenea pe distanta dus aprox 900 km aveti o solutie viabila ptr oprire /campare 1 noapte ( se poate utiliza parcarea din diverse benzinarii) pana se ajunge la Plitvice ( deasemenea si aici daca exista o recomandare prefer off camping ptr camparile de 1 noapte in zona de unde sa pot sa ma inbarc in autobuzul cu care se face traseul partial)
Intentionez sa fac Coasta Dalmata pe parcursul a 15 zile cu campari in ZADAR (1-2 nopti ) TROGIR sau SPLIT( ptr5-6 nopti ) Budva ( 1 noapte )
La intoarcere vreau sa vin prin Budva ( si aici caut o informatie ptr 1 noapte -)
Perioada fixata incepe din 19 iunie -4-5 iulie 2015 si daca sunt echipaje doritoare de un astfel de traseu astept propuneri .si contacte (chiar sunt interesat de o vacanta comuna ). Dpdv personal eu am pregatit traseul dar doresc sa vad daca experienta altor rulotisti poate sa -mi fie si mie de folos ( dpdv comoditate/siguranta deplasare )
Ptr oricine este interesat de aceasta vacanta pot trimite programul definitivat cam 80%
Multumiri anticipate si salutari prietenesti
Marian Enache Brasov
0773 950 604
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Re: Traseu spre Parcul PLITVICE CROATIA

Mesaj de Cosmin Prund »

Pe ce traseu intentionati sa mergeti spre Plitvice? Spuneati 900 km, mie nu-mi ies nici cum 900 si ma intereseaza subiectul pentru ca mai e 1 luna si plec spre Rally in Croatia.
Coasta Dalmata si canionul Tara le-am vazut in 2013. Ma rog, canionul Tara l-am vazut de pe-un pod, am fost campati intr-un camping din parcul national Durmitor. Data viitoare cand merg pe-acolo o sa fac o excursie "rafting" pe Tara, cred ca este cea mai frumoasa varianta de vazut canionul.

Pentru deplasarea mea spre Croatia intentionez sa merg pe drumul de Budapesta, dar decizia nu este inca luata. Este cu circa 100-150 km mai lung decat drumul prin Serbia dar mie mi se pare convenabil asa pentru ca merg mult mai mult pe autostrada si in Ungaria n-am nici o problema sa dorm intr-o parcare pe autostrada. Nu pot face drumul dintr-o bucata pentru ca este prea lung.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Mihai Sacala
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 26 Oct 1979

Mesaj de Mihai Sacala »

Eu merg cel putin o data pe an pe traseul Drobeta - Belgrad - Zagreb - Rijeka - Porec pe autostrada.
Autostrada este scumpa (aproximativ 60 de euro pe sens) pentru masina cu rulota. Intotdeauna am platit cu cardul de lei.
In Serbia si Croatia e dificil sa mergi cu rulota in afara autostrazii. In Serbia din cauza reliefului si a calitatii drumurilor si in Croatia din cauza traficului.
Pentru popas opresc in general in Opatija pe autostrada. Este o parcare uriasa, cu Mc si cu priveliste deosebita la mare.
Am oprit de doua ori si in Serbia si m-am simtit in siguranta. Acolo politia patruleaza non stop si e inarmata.
Volvo V40 + Burstner 390 tk
Marian Enache
Membru forum
12
Oras: BRASOV
Data nasterii: 21 Noi 1958

Mesaj de Marian Enache »

Buna Seara Dle Prund

Multumesc in primul rand ptr raspunsul foarte promt
Greseala este a mea si ati sesizat corect eroarea in km -aveti dreptate Brasov - Zagreb -Plitvice ( pe langa Budapesta ) =1200 km ( via Michelin )
a)Teoretic la aceasta ruta ma gandeam si eu chiar daca sunt ceva mai multi km ( indiferent de diferenta, distanta o fac in 2 zile respectiv fac o campare pe drum si imi
propun sa fie cat mai aproape de Plitvice daca as cunoaste orarul de vizitare si locul/localitatea de unde pot sa ma urc in acel autobuz de vizitare este si mai bine )
Ma gandesc sa plec din Brasov vineri ora 14 -15 ( conditionat fiind ) si sa merg cat rezist ( din experientele anterioare pe Grecia merg 800 km fara probleme pana pe la ora 23-24 ) dar nu stiu daca Parcul este vizitabil sambata sau duminica ( eu ma gandesc ca este ). Este drept ca interesul primordial il reprezinta Coasta Dalmata dar am zis ca daca tot trec pe langa parc sa ma opresc ptr vizitarea lui acum .

b)Exista,ca varianta , traseul Brasov Drobeta Belgrad Plitvice ( aprox 1080 km tot via Michelin ) dar cu km de autostrada mult mai putini .Aici ma gandesc sa gasesc/pri- mesc ceva sfaturi . ( dezavantaj aici este ca trebuie schimbati bani iar in Ro nu gasesti iar cu leiisau eur pe card am avut o experienta neplacuta ).

c) Pe coasta vreau sa campez in SPLIT si sa ma deplasez cu masina stg /dr aprox 120 km ptr vizitare La plecare din SPLIT trec prin Dubrovnic( zona vizitata in trecut ) si ma opresc in Budva-Muntenegru ( deasemenea zona vizitate ) i noapte

d)La intoarcere plec din Budva spre Brasov pe un traseu care l-am facut acum 5 ani dar fara rulota .Drumul foarte frumos dar destul de greoi ( sosele inguste si
denivelate )dar in principiu nimic iesit din comun Canionul Tara l-am vazut ,cum spuneti de pe acel pod si nu m-am oprit special ptr a vizita . Nu ai ce sa vizitezi decat
daca stai cateva zile si pleci cu rucsacul in spinare pe poteci .

Poate gasim o posibilitate sa plecam concomitent spre Croatia .Acum plecarea mea este cam fixata ( din cauza sotiei programare concediu ) pe 18-20 si din considerente speculative dpdv a zilelor libere in perioada concediului .
Eu trec relativ des prin Sibiu ( munca de teren ) si poate putem sa stam la o sueta pe tema de mai sus si nu numai .

Ptr varianta Brasov Drobeta Belgrad Zagreb (pe autostrada cu cost 60 eur /sens) Plitvice distanta este de 1291 km ( deci relativ egala tot via Michelin ) dar cu costul relativ mare daca spuneti ca taxa este de 60 de eur . Rezulta ca prin Budapesta mergi tot pe autostrada si costa mai putin la aceasi distanta ( si parca este mai linistita ruta prin Ungaria )

Multumesc ptr ambele raspunsuri , inca o data si deasemenea ptr promptitudinea dvs in a ajuta cu un sfat pertinent
Raman indatorat
Salutari Cordiale tuturor
Marian Enache 0773 950 604
Geo Comanac
Membru forum
15

Mesaj de Geo Comanac »

Buna seara.
Noi am fost de daua ori la Plitvice. La prima vizita am campat la Korana(mai sunt si alte campinguri mai mici in zona) iar anul trecut eram campati in Zagreb si am mers cu masina pentru o zi. De la Plitvice am mers pe drum national pana la Split, camping Stobrec. Drumul este bun si foarte pitoresc. Vacanta frumoasa!
RAV 4 D-4D & HOBBY 425/1993
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Buna seara,
Pentru a evita vama la sarbi (care nu totdeauna este OK) si pentru a scuti plata autostrazii costisitoare, noi am ajuns destul de repede la Plitvice prin Ungaria. Traseul nostrum a fost Iasi-Arad (am innoptat la un PECO), a doua zi Szeged, Baia, Pecs, Harkany (unde se trece vama in Croatia) si pe ruta Nasice, Gradinska, Kutina, unde se face stanga spre Sisak, Glina, Slunj, Grabovac am ajuns la Plitvice. Aici sunt mai multe campinguri dar daca sunteti cu autorulota puteti merge mai inainte, pana la intrarea in Parcul National Plitvice unde gasiti o parcare foarte mare unde puteti ramane peste noapte. La ora 9 dimineata se iau bilete si se incepe Aventura in Parc. Va sfatuiesc sa aveti ceva mancare pentru pesti (firmituri de paine sau altceva) deoarece se plimba nestingheriti si vin la mal pentru mancare. Nu va mai spun de aparate de filmat si fotografiat pentru a imortaliza cascadele si mersul pe podete de lemn deasupra apei.
Pentru a ajunge in sud, spre Zadar, de la Parcul Plitvice mergeti inainte spre Korenica, Bunic, Liki Osik (unde puteti intra pe autostrada, care este scumpa sau puteti merge parallel cu aceasta pe tot litoralul croat.
Daca mai aveti intrebari, va stau la dispozitie cu cea mai mare placere.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

11271445_643225279142055_864210709_o.jpg
Asta este traseul pe care am mers in Croatia acum doi ani. De altfel, in sudul Ungariei sunt mai multe puncte vamale pe unde puteti trece in Croatia si, in acest fel puteti evita autostrada. Am pus aceasta scurtatura (Kutina-Sisak-Slunj) deoarece daca ajungeti la Zagreb trebuie sa intrati pe autostrada sa mergeti la Plitvice.
Mai aveti un punct vamal la Barcs, intrati in Croatia (Virovitica-Kutina) si imediat stanga spre Sisak. Aici aveti avantajul ca merheti foarte putin pe autostrada (vreo 10 km).
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Scrie răspuns