Acumulator pentru rulota mea !

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
David Maria
Membru forum
11
Oras: Calan / Hunedoara
Data nasterii: 24 Sep 1958

Re: Acumulator pentru rulota mea !

Mesaj de David Maria »

Buna seara :!: Panoul este off-grid de 100w, efectiv o chinezarie caci piata este plina numai de asa ceva ,(celelalte au pret dublu si nu cred ca merita), l-am masurat in conditii de iarna la 3° si scoate in jur de 4,45 A. Regulatorul este tot o chinezarie de 12/24 V la 10A cu functie MPPT. La " socoteala" puterii instalate nu am socotit receiver-ul care este la 220V, tv-ul este LCD numai la 12 V, si are 40 w, iar invertorul este cu sinusoida modificata, dar cred ca am sa iau si unul cu unda pura de putere mai mica ( sa acopere puterea leptopului si receiverului ). Panoul l-am montat pe rulota dar pentru orice eventualitate am sa mai iau unul pe care sa-l pot pune dupa bunul plac. Nu ma incurc cu cele flexibile, sun mai scumpe si mai pretentioase, cat despre cele monocristaline intradevar au parametri mai buni dar la 1 sau 2 panouri sunt neglijabili (alta este problema intr-un sistem onn-grid). O seara placuta :!:
"Cand viata iti impune limite , depaseste-le "! Hyundai Tucson CRDi + Caravelair Palma 420
David Maria
Membru forum
11
Data nasterii: 24 Sep 1958

Mesaj de David Maria »

:arrow: Oare nu mai navigheaza nimeni pe aici ' :?: Nu mai doreste nici un membru sa dea un sfat ? :lol:
"Cand viata iti impune limite , depaseste-le "! Hyundai Tucson CRDi + Caravelair Palma 420
Gigi Stoica
Membru forum
16
Oras: SLOBOZIA
Data nasterii: 04 Ian 1957

Mesaj de Gigi Stoica »

Acest acumulator NEWMAX SG 12 V - 100 AH este bun pentru rulota?
VW Passat/Dethleffs New Line (Beduin) GIGI
Secretul FERICIRII nu este sa faci ce-ti place, ci sa-ti placa ce trebuie sa faci! J. Barrie
David Eugen
Membru forum
11
Data nasterii: 07 Feb 1956

Mesaj de David Eugen »

Daca despre asa ceva-i vorba?
Este chiar bun!

http://www.solarshopnigeria.com/newmax- ... 100ah.html
David Eugen Caravelair 420 Palma- Hyundai Tucson CRDi -tel. 0760 450 223
Gigi Stoica
Membru forum
16

Mesaj de Gigi Stoica »

Secretul FERICIRII nu este sa faci ce-ti place, ci sa-ti placa ce trebuie sa faci! J. Barrie
David Eugen
Membru forum
11
Data nasterii: 07 Feb 1956

Mesaj de David Eugen »

Chiar ma gandesc, ce-ti poate spune cineva ceva in plus de ce gasesti in "descriere"?
Este o baterie "de top", dupa cum se vede!
David Eugen Caravelair 420 Palma- Hyundai Tucson CRDi -tel. 0760 450 223
Gigi Stoica
Membru forum
16

Mesaj de Gigi Stoica »

Va multumesc pentru sfaturi si comentarii,
Am si facut comanda
Ursu Florin
Membru forum
8
Oras: Brasov
Data nasterii: 16 Apr 1994

Mesaj de Ursu Florin »

Ca sa nu mai deschid un alt topic il continui pe acesta. Am cumparat acum cateva zile o rulota Dethleffs Camper din 2001. Din cate am vazut nu are instaltie pentru baterie.
Atasez cateva poze poate ma puteti ajuta cu ceva sfaturi.
Fişiere ataşate
20170320_154537.jpg
20170320_154727.jpg
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Mesaj de Florin Herciu »

Pai care e intrebarea? Ca raspunsul este simplu: cumperi tot ce lipseste (baterie, eventual panou solar si controller; vezi ce stie sursa aia de 14V, ca sa poti racorda rulota la o retea de 230Vca si sa-ti incarce bateria si sa-ti alimenteze consumatorii; te mai gandesti la instalatia de 12V: lumina pe LED, prize de bricheta, alimentari permanente pentru pompe si ce alti consumatori ai sau adaugi, sarme+canalet pentru cablat, un panou cu sigurante - totul dimensionat corespunzator), te apuci de treaba (pregatesti forta de munca, rabdare, izolir, bere etc) si ne vedem la mare: multumiti, mandri de realizari si cu pofta de trandaveala.
(...)
Tucson, Avento
Ursu Florin
Membru forum
8

Mesaj de Ursu Florin »

Baterie, panou solar, regulator am de pe cealalta rulota. Problema e ca luminile merg pe 12v cand sunt conectat cu priza la masina ( 13 pini ), merge si frigideru la 12v. Nu stiu unde sa leg bateria ca sa alimenteze instalatia rulotei de 12v ( lumini, pompe, etc. ) Nu stiu daca acel transformator stie sa incarce bateria. Pentru asta am pus pozele alea mai sus, poate cineva stie sa ma ajute.
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Mesaj de Florin Herciu »

Cum conectezi rulota la masina? 13P? 2x7P? ca daca e numai priza standard 7P, ma tem ca nu se alimenteaza nimic de la masina, ci doar de la retea, prin sursa aia de 14 V 4A (destul de putin - ar fi buna sa incarce, destul de lent, bateria; transformatorul alb nu se intelege cat scoate - 12 V 50W? e destul de slab pt consumatori).

Daca nu ai documentatie de la rulota, ca sa le citesti frumos, nu e mare smecherie sa identifici circuitele, unul cate unul; daca nici asa nu merge, sau nu iese ce trebuie, construieste de la zero o instalatie electrica de 12 volti si basta (cu atentie sporita la sigurante, incepand chiar de la borna pozitiva a bateriei).

Incearca sa exploatezi sirul acela de cleme/papuci, ar trebui sa te ajute.
(...)
Tucson, Avento
Ursu Florin
Membru forum
8

Mesaj de Ursu Florin »

Rulota are 13 pini. Se alimenteaza de pe masina. Am verificat.
Scrie răspuns