Salutare
In acest moment va scriu din Slovenia, din campingul Bled. Familia s-a us la somnic dupa o zig rea de turist, eu am desfacut un vin sis tau afara, ma uit la ratele care dormiteaza la 2 metri de mine si ma apuca pofta de scris. Sper sa nu va plictisesc.
Este prima noastra iesire cu rulota, prezentarea am facut-o aici:
viewtopic.php?f=98&t=7883
Am plecat joi noaptea, inainte de Pasti, pe la ora 3.30, de la Cluj. Pana la Oradea am facut febra musculara la fese si eu si sotia, fiind prima iesire cu rulota si colac peste pupaza a fost si noapte. Cel mai tare a fost la iesirea de pe centura Oradea spre Bors, unde a trebuit sa ma strecor printer niste parapet de beton la limita. In fine, mia trecut febra musculara intre timp. La granite am luat ninieta de Slovenia (75 de lei, 7 zile). Ea e 15 euro in mod normal dar am citit ca locatia de la granita Ungaria/Slovenia de unde se poate lua poate fi usor ratata (E o benzinarie MOL de fapt, si problema e ca nu iti prea dai seama cand ai trecut in Slovenia daca nu esti atent, e doar o tabla mica ce anunta treaba asta). La cca 5 km de la intrare stau baietii cu binoclul, chiar inainte de urmatoarea benzinarie. Un Passat de Bucuresti a muscat-o saracu’.
Asa, am trecut in Ungaria, deja ma obisnuisem cu rulota. Pana la autostrada la Debrecen am scos un consum de 8,5%, cu o medie de 60 km/h. Decent zic eu, pentru un motor de 2l cu cutie automata (Skoa Octavia 2.0 l, cutie DSG). Pe autostrada deja alta viata, am observat ca pot sa ii dau lejer 100 pana m-am uitat la consum. Asa ca pana in Slovenia am venit constant cu 90-95 km/h si un consum de 9%.
Dupa Budapesta am oprit la o benzinarie unde, ca orice entuziast incepator in ale rulotismului, am tras pe dreapta si am desfacut masa, scaunele si am mancat o supica si un platou, pe un tapsan cu iarba.

- foto1.jpg (98.29 KiB) Vizualizat de 3438 ori
Dupa ce ne-am pus burta la cale am dat bataie spre Slovenia. In zona Budapesta pana la Balaton s-a aglomerat autostrada destul de mult, dar a fost ok, am mers cu viteza constanta si nu au fost probleme. Decat la un moment dat, cand la o manevra mai brusca datorata unei masini care venea tare din spate am simtit rulota dansand un pic. Am retrogradat si am calcat-o un pic si am „intins-o” frumos. In rest nu au fost alte probleme, cupla stabilizatoare si-a facut datoria.
De infrastructura din Ungaria nu spun nimic, tata lumea o cunoaste, e super ok. In Slovenia in schimb e prima data cand am ajuns si sunt impresionat. Autostrazi super ok, foarte bine semnalizate toate obiectivele si o gramada de tuneluri de 2-3 km, ceea ce la noi nu prea o sa vedem degraba. Merita cei 15 euro platiti pentru vinieta.
Spre seara, cu nervii intinsi la maxim din cauza oboselii si dupa un trafic cam aglolemerat in zona Ljubljana, am ajuns la Bled. Am facut pana aici 13.5 ore de condus efectiv, plus cca 1,5h de pauze. Dar cand am vazut unde am ajuns.... eheeeeeei. Nu am cuvinte, e un colt de rai. Pe fundal se vad muntii Alpi cu piscurile inzapezite, iar aici lacul Bled, cu apa limpede precum cristalul, in care se intrevad din cand in cand pastravi. SI la coada lacului este campingul Bled. Este un loc super, foarte curat si ingrijit, cu umbra si cu toate facilitatile. Dintre acestea enumar: loc de spalat camperul/rulota, loc de joaca pentru copii, restaurant, inchiriere biciclete, bai cu dusuri super, masini de spakat vase (1 eur) si haine (5 eur), curent inclus in taxa (am prins ceva promotie, 18 euro pe noapte cu curent inclus pt 2 persoane, copiii sub 5 ani gratis). Locurile sunt aerisite, campingul se afla pe o vale intre doua piscuri stancoase, la 30 de metri de lac. Este chiar un loc de vis, dar mai bine las pozele sa vorbeasca.

- foto2.png (606.54 KiB) Vizualizat de 3438 ori

- foto3.png (427.21 KiB) Vizualizat de 3438 ori

- foto 4.png (472.86 KiB) Vizualizat de 3438 ori

- foto5.png (487.8 KiB) Vizualizat de 3438 ori

- foto6.png (370.61 KiB) Vizualizat de 3438 ori

- foto 7.png (487.19 KiB) Vizualizat de 3438 ori

- foto8.png (555.08 KiB) Vizualizat de 3438 ori

- foto9.png (505.86 KiB) Vizualizat de 3438 ori

- foto10.png (554.29 KiB) Vizualizat de 3438 ori