Nelu Predonu scrie:Cred ca toti ar trebui sa constientizam ca aparatele dedicate sunt cele mai performante... vrei sa faci poze de calitate, folosesti un aparat foto dedicat, nu un smartphone... vrei sa faci un film de calitate, folosesti o camera video dedicata, nu un aparat foto sau un smartphone... Cam asta cred ca se poate mentiona si in cazul de fata... vrei sa ai un GPS performant, folosesti un aparat dedicat de calitate cu un soft performant, nu un smartphone.
Cand ai sa folosesti aceste POI-uri frecvent in viitoarele excursii afara ai sa vezi singur cat de utile sunt si in realitate Cosmin, este bine totusi ca tu le ai. :)
P.S. Si eu in tara folosesc IGO-ul de pe smartphone, dar cand ies afara folosesc un GPS dedicat, obligatoriu cu functia TMC (informatii din trafic in timp real).
Sunt cateva elemente care fac o navigatie sa fie performanta: calitatea hartilor cu care opereaza si calitatea softului care face routarea.
Navigon produce aparate fizice dar si softul pe care l-am descarcat eu pe telefon. Hartile si softul, in ambele cazuri, sunt identice.
Garmin produce aparate fizice dar produce si softuri de pus pe SmartDevice (sa nu-i zic telefon). Aceeasi poveste, aceleasi harti, aceleasi softuri, diferenta o face frecventa de improspatare a hartilor.
Are rost sa mai zic de iGo?
Am folosit "n" instrumente de navigare de toate felurile. TomTom imi place enorm si am unul din 2009 la care nu i-am actualizat hartile (si probabil n-o voi face). A fost prima navigatie cu "Lane Assist" pe care am folosit-o, ma uitam extaziat in bord cum imi afisa iesirile de pe autostrada. Am avut Garmin, am avut prea multe de fapt... Pana acum cel mai mult mi-a placut navigatia de pe SUV-ul meu Hyundai, pentru ca era
perfect integrata in masina, din toate punctele de vedere. Hartile la Hyundai erau permanent in urma... Pe autorulota nu am navigatie in bord. Optiunile ar fi sa actualizez hartile pe TomTom, dar celor de la TomTom nu le mergea sit-ul cand am incercat :mrgreen: Am vrut sa cumpar un sistem de navigatie integrat in bord care ruleaza Android (sistem care ar inlocui tot ce tine de radio-ul masini, CD-player etc) dar m-a convins meseriasul care le instaleaza, si pe care-l cunosc suficient de bine, ca nu sunt fiabile. In momentul asta ma bate gandul sa cumpar o tableta Android pe care sa instalez fix Navigon-ul de pe telefon!
Folosesc POI-uri si tot ce inseamna navigatie. Imi plac butonasele, la mine e aproape boala profesionala cu butonasele :lol: dar TREBUIE sa le recunosc limitarile!
Revin la exemplul cu POI-urile pentru camper-stop-uri (vorbesc despre cele cumparate de pe
http://www.camperstop.co.uk/ - adica "CAMPERSTOP"). De cand povestim noi aici am facut un programel care transforma toate aceste POI-uri din formatul Navigon (asa le-am cumparat) in format "KML" sa le pot vedea direct in Google Earth! Cu MAXIMA parare de rau pot sa spun ca aceasta lista de stop-uri este O DEZAMAGIRE PROFUNDA. Sunt, in 90% din cazuri, parcari absolut ordinare (la fel cu cea de 6 locuri de mai sus). Te uiti la ele si te intrebi cum si de ce au fost alese, nu au nimic special si probabil pe raza de 5 km in jurul acestor puncte sunt alte cateva parcari la fel de mari care nu apar pe lista. Date fiind acestea pot sa spun ca mi-ar fi pur si simplu FRICA sa merg cu autorulota spre oricare dintre aceste puncte fara sa le vizualizez in prealabil pe Google Earth sau Google Maps in mod "satelit".
Nota: Va rog nu-mi cereti fisierul KML cu punctele din CamperStop. Ar insemna incalcarea drepturilor de autor sa le dau mai departe.