Sfat achizitie rulota

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Adrian Niagu
Membru forum
10
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 07 Noi 1983

Re: Sfat achizitie rulota

Mesaj de Adrian Niagu »

exact exact am 1060 in talon, masina nu o schimb ca asta imi place, mai am doua masini, un SUV si un turism, dar rulota va fi pentru vitara, deci, am sanse sa gasesc ce vreau?
Muntean Cristian
Membru forum
14

Mesaj de Muntean Cristian »

stegulake scrie:exact exact am 1060 in talon
Eu trag rulota cu o Vitara lunga.
In cazul in care nu ati mai tras rulota sau o remorca dupa dvs. incercati sa faceti o proba cu una.
Uneori, la pante mai lungi si abrupte poate fi enervanta lipsa puterii la masina. Merge, trage, dar incet.
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

stegulake scrie:exact exact am 1060 in talon, masina nu o schimb ca asta imi place, mai am doua masini, un SUV si un turism, dar rulota va fi pentru vitara, deci, am sanse sa gasesc ce vreau?
Pentru a sonda piata puteti incepe sa cautati pe Mobile.de: cautare pe mobile.de dupa rulota sub 1 tona cu WC si Dus

Rulote par sa existe, ramane de evaluat calitatea anunturilor, starea rulotelor, etc. In functie de banii pe care sunteti dispus sa-i investiti probabil veti cauta in Romania.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Vasiliu Ion

Mesaj de Vasiliu Ion »

Cred ca cel mai bine e sa vi la Ploiesti la Nea Jenica si sa cumperi o rulota usoara ,dar si cu 3-4 locuri de dormit,+ celelalte dotari normale. La un pret rezonabil.
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

stegulake scrie:Salut, va rog sa ma sfatuiti inspre ce rulota trebuie sa ma orientez, avem urmatoarele conditii:
Sa fie inalta, avand in vedere ca vom merge off camping doar, la pescuit, si prin alte locuri mai greu accesibile
Sa fie relativ usoara, masina cu care vreau sa trag este o vitara scurta, cred ca maxim am 1000 kg voie sa trag
Mi as dori sa aiba doua spatii de dormit, avand in vedere ca avem si bebe, sau poate mai luam pe cineva cu noi, si cred ca e mai ok wc fix, cred, sau nu e? Clar dus si tot ce trebuie in ea.

Gasesc ceva oare compatibil cu dorintele mele?
Vitara scurta e o masina mica si usora, daca bate vantul o sa va clatinati putin in masina, cu rulota la carlig. Ca tractiune e mult mai ok decat un turism, dar asta numai pe dealuri si la viteza mica. Un alt dezavantaj este ca fundul este destul de ridicat, rulota va sta aplecata de spate si o veti agata prin denivelari. O rulota de care va doriti dumneavoastra are lungime totala cam 5m cu tot cu carlig. La primul sant ramaneti fara picioarele din spate de la rulota (picioarele de sprijin cand stationati). :D
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

Doua spatii de dormit, un babe, un musafir, cabina dus….nu gasiti rulota sub 5metri lungime. Nu poti face din « tzantar » un « armasar », sa transformi o rulota de 5 m in una de 3m. Iar Vitara cu 4 persoane si bagaje e déjà cu fundul la pamant. Degeaba inalti rulota, daca masina nu are pozitia corespunzatoare la orizontala pt o tractare corecta, nu ai facut nici o afacare. Adica in cazul acesta fundul masinei va sta in jos, va modifica si pozitia rulotei care va sta cu fata in jos si fundul in sus. Cu cat rulota e mai sus fata de asfalt, o veti tracta mai greu fiindca va va trage in stanga-dreapta de carlig, din cauza centrului de greutate mai sus decat trebuie si a curentilor de aer care se formeaza in mers pe langa rulota. Eu am avut un Vitara JLX 1,6 16V din 1997, l-am folosit cativa ani cu pachetul standard de suspensie din fabrica, dupa care i-am montat chit de suprainaltare si am testat la tractare ambele variante.
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Marius Stan
Membru forum
9
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 11 Feb 1976

Mesaj de Marius Stan »

Salut,

Ca sa nu mai deschid un alt topic pe acelasi subiect postez si eu aici:

Familie cu 2 copii doreste o recomandare de rulota cu 2 spatii de dormit, an de fabricatie '99-2000. Rulota va fi tractata de un Land Rover de vreo 2.3T; aici ramine de vazut, carligul cu care este dotata masina are bila cam la 60cm distanta de sol, posibil sa fie prea inalt...

Tot batand netul dupa oferte care sa se potriveasca, am gasit urmatoarele: Hobby Exclusive, Knaus Eurostar, Delta, HomeCar Rally
Fiind complet afon in domeniu, nu le pot clasa in ordinea fiabilitatii, si aici sunt nevoit sa cer din nou ajutorul colegilor veterani.
Ionita Bogdan
Membru forum
18

Mesaj de Ionita Bogdan »

Rulota care va trebuie este model : 460 / 470 / 495/496 / 510. Sfatul meu este sa cautati un Fendt 470 sau 510 .
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

@Marius Stan
Pt un confort decent la doi copii v-ar trebui o rulota cu doua paturi suspendate si un pat mare pentru adulti.
Din 99 pana in 2015 sunt 16 ani. La aceasta vechime conteaza foarte mult cum a intretinut-o cel care o vinde. Este adevarat ca sunt producatori cum e Hoby care tin cat de cat la calitate si finisaje. Insa nici ceilalti nu sunt foarte slabi. Este greu de facut o clasificare dupa brand, fiindca la aceasta varsat si cel mai tare brand poate fi « varza ».
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Marius Stan
Membru forum
9
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 11 Feb 1976

Mesaj de Marius Stan »

Multumesc, observatii pertinente.

Admit riscul vechimii, pentru ca bugetul in care vreau sa ma incadrez nu-mi permite ceva mai nou.
Nu ramine decit sa fac niste vizite la vanzatori si sa decid la fata locului.
Târgu Secuiesc, here I come :)
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Uite ceva care poate se potriveste viewtopic.php?f=146&t=8035
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

Marius Stan scrie:Multumesc, observatii pertinente.

Nu ramine decit sa fac niste vizite la vanzatori si sa decid la fata locului.
Târgu Secuiesc, here I come :)
La Targu Secuiesc nu umbla cainii cu covrigi in coada. Sunt unele din cele mai capcane rulote, toata vara le tin aia ca rufele la uscat, cu geamurile si usile deschise. Sunt rulote cumparate la preturi mici din afara. Daca te uiti cu atentie pe site-urile de vanzari din UE ai sa observi ca sunt rulote identice ca producator si ca ani, dar de multe ori se vand primele alea mai scumpe. Crezi ca aia din afara o fi mai fraieri? Nu, sunt ceva mai destepti decat consatenii nostri care nu cauta altceva decat pretul cel mai mic. Iar la pretul cel mai mic ai sa gasesti doar "Schrott".
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Scrie răspuns