radu raducu scrie:... doresc sa achizitionez o duba, pe care apoi sa o transform in autorulota.Dilema mea este ca nu stiu ce model sa aleg.Rog pe cei care detin asa ceva sau care au cunostinte de mecanica,sa-mi recomande unul dintre urmatoarele modele: Mercedes Sprinter,Vw LT,Renault Master,Fiat Ducato,Peugeot Boxer,Fort Transit,Citroen Jumper,etc,varianta maxi,sa fie cat mai inalta si cat mai lunga...
Scuze, mi-a scapat aceasta intrebare pusa de dvs. cu ceva timp in urma, daca nu e tardiv va raspund acum.
Legat de aceasta dilema domnule Radu Raducu, pot sa va spun ca intr-o proportie foarte mare constructorii traditionali de autorulote merg pe platforme din familia Fiat Ducato.
Aceasta alegere banuiesc ca tine in mare masura de pretul de achizitie al platformei si mai putin de fiabilitatea acesteia.
Platformele mentionate de dvs (Fiat, Peugeot, Citroen, Ford, Mercedes, etc.) sunt incadrate in categoria N1, adica, pentru transport de marfa.
In situatia folosirii acestor vehicule in regim de transport marfa (sute de mii de km/ 3-4 ani) fiabilitatea este chiar importanta, dar in situatia in care aceste platforme sunt transformate in autorulote (rulaj mediu 10-15.000 km/an) acest parametru nu mai este decisiv in alegerea platformei. Cred ca acesta este si rationamentul producatorilor de autorulote.
Binenteles, pentru clasele de lux, pentru oamenii cu bani, se merge si pe platforma de la Mercedes, dar la preturi care ajung la sase cifre.
Intradevar, pentru o astfel de conversie mai importante devin dimensiunile dubei respective, starea caroseriei, motorizarea, etc.
Ideal ar fi ca duba respectiva sa fie varianta maxi si cat mai inalta, dar functie de necesitatile celui ce este beneficiar al conversiei aceste dimensiuni pot fi si mai mici.
De ce este importanta dimensiunea caroseriei !? si nu ma refer doar la lungimea si inaltimea acesteia, ci in special la latime, dupa cum am vazut ca ati sesizat si dumneavoastra... spre exemplu:
Fordul Transit dupa 2006, are latimea interioara maxima in zona din spate de 1762 mm. Aceasta latime nu este suficienta pentru amplasarea unui pat transversal in zona respectiva, pe cand in situatia caroseriei din familia Fiat (Peugeot, Citroen) dupa 2006, aceeasi latime este de 1870 mm, cota suficienta pentru montarea unui pat transversal.
radu raducu scrie:... Stiti cumva care este latimea si inaltimea maxima la masinile din gama PSA? Sau unde sa gasesc dimensiunile fiecarei masini in parte?...
Inaltimea solicitata o gasiti in prima imagine atasata primei postari din acest topic iar latimea este aceeasi la toate modelele, respectiv
1870 mm, vezi ultima pagina din linkul urmator:
http://fiatprofessional.ro/documente/fi ... 3.2012.pdf
@ ionutcostache
Te rog pune si tu macar cateva poze cu transformarea facuta de tine. Eu o stiu, am vazut-o, dar este un posibil exemplu si pentru alti amatori de astfel de conversii.
Tu deja ai parcurs toate etapele, inclusiv obtinerea cartii de identitate la RAR. Te rog, ajuta-i si tu cu amanunte si din acest punct de vedere pe cei ce mai urmaresc acest topic.