Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Multumesc mult de aprecieri...!
Acesta este scopul pana la urma, cei care am fost in diferite excursii sa povestim aici pe forum poate vor merge si altii in acele locatii...
Ma uitam la poza cu Dethleffsul si nu-mi dadeam seama unde am fost cu ea (inca nu am scos-o din curte), apoi am realizat ca nu este a mea :D :D :lol:
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
Dragos Marin scrie:@ Popa Violeta - In Elvetia din cate tin minte am platit 45 de Euro taxa de drum... destul de mult dar " this is Switzerland " :D
Mai bine 45 euro in Elvetia decat plata la km in Franta, Italia. In Franta autostrada ajunge sa fie mult mai scumpa, plus ca statiile de taxare iti "strica ritmul".
Atentie la rulote, in Elvetia se platesc 2 (doua) vignete, trebuie vigneta separat pentru rulota. Asadar la rulota este 90 euro ;)
Am si eu o intrebare pentru tine sau pentru cei care zic ca au platit "taxa de drum" in Elvetia.
Lamuriti-ma si pe mine. Este vorba de "taxa de drum" (inventia romaneasca) sau de vigneta (taxa de autostrada) ?
Va intreb deoarece am fost in nenumarate randuri in Elvetia (intram si ieseam si de 2-3 ori pe zi) si niciodata nu am platit o astfel de taxa, ce-i drept am mers numai pe DN-uri, niciodata pe autostrazi.
@ Nelu Predonu - Sincer nu prea stiu....in vama (ma rog la intrarea in tara ca nu o pot numii vama) am platit la un ghiseu aceasta taxa, ca este pentru autostrada sau pentru toate drumurile nu stiu....
@ Cosmin Prund - Ai dreptate cu Franta, eu cred ca am platit pana la Saint Tropez mult mai mult de 50 Euro numai dus, erau atat de dese statiile alea de taxare de nu-mi venea sa cred, cel putin pe partea asta pe coasta de azur....
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
Salut,la anu si eu vreau sa merg in Elvetia,citesc tot ce ai postat si ce a postat si Rosca Ciprian.
Acum 2 ani am vrut sa ajung in Elvetia dar ... anul urmator sunt hotarat sa merg.
Hymer Exsis T-474
tel 0770497302,gabyiancu@yahoo.com
Pentru a intra in Elvetia,se plateste vigneta la granita si este in valoare de 46 de euro,cum a scris Petre Scolareanu si are termen de valabilitate de 1 an de zile.Pretul este unic,indiferent ca stai o zi,doua,trei sau...1 an.Asa sunt ei,mai diferiti decat toata Europa.Elvetienii au o vorba:"Nu vrei sa intri in tara mea,...ocoleste-o"!!!
Pretul scris este cel corect dar se plateste DOAR daca circuli pe autostrazi! Desi chiar si autostrazile din Elvetia sunt in unele locuri spectaculoase, pentru cei care nu se tem de drumuri de munte (inevitabile pe sosele "normale") si vor sa vada locuri mirifice, le recomand evitarea autostrazilor.
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Asa am banuit si eu domnule Vasile, dar, am gasit acest link care spune ca... "Pentru utilizarea drumurilor nationale pentru autovehicule cu masa totala maxima admisibila mai mica de 3,5 tone se foloseste autocolant/sticker VIGNETTE" https://vignete.weebly.com/elvetia.html
Deci: vigneta pentru DN-uri, nu numai pentru autostrazi.
Am simulat si un traseu in Google Maps cu destinatie Berna la care am bifat: evitare "autostrazi" ; "drumuri cu taxa" si binenteles traseul ajunge la destinatie.
Am pus mana pe telefon si m-am interesat direct de la sursa. Deci: pe autostrazi si sosele rapide, marcate cu indicatoare clasice verzi este obligatorie vignieta. Pe celelalte categorii de drumuri circulatia e fara taxa. Confuzia vine pentru ca ei numesc "drumuri nationale" soselele rapide. Eu am reusit sa evit toate aceste sosele cu plata si totusi am ajuns in toate locurile frumoase dorite. Atentie la viteza: autostrazi=130km/h; sosele rapide=100km/h; alte drumuri=80km/h; localitati=50km/h. Daca din greseala nimeriti pe sosea cu "vignieta", parasind-o la prima iesire, nu veti fi taxati/amendati. Camerele va inregistreaza, dar daca pe urmatoarele camere, dupa prima iesire nu apare autovehicolul, se considera "acces accidental".
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Foarte importanta precizarea domnule Vasile.
Probabil asa se explica si faptul ca de cate ori am intrat in Elvetia nu am fost contravenient, tot timpul am mers pe drumurile secundare. Defapt asa poti cu adevarat sa cunosti o tara. Autostrazile sau drumurile expres sunt pentru situatiile in care te grabesti sa ajungi intr-o alta locatie mai indepartata sau tranzitezi tara respectiva.