Alternativa boiler truma

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de incalzire
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
RazvanGogonea
Membru forum
10
Oras: Orel Russia
Data nasterii: 12 Apr 1978

Alternativa boiler truma

Mesaj de RazvanGogonea »

Salutari! De curand am cumparat o rulota LMC LORD CARAVAN 555. Ieri am constatat ca are boilerul crapat. Cred ca a ramas plin cu apa peste iarna. Ma gandesc sa fac un alt boiler din inox, cam aceeasi forma, dar putin mai mare decat cel original de 5 litri. Ce parare aveti? Sau daca are cineva vreo alternativa la boilerul truma de 5l. Multumesc!
Mergi incet si ajungi departe! Mitsubishi outlander / Toyota Camry / LMC LORD +79065711430
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: Alternativa boiler truma

Mesaj de Radu Pascu »

Se gaseste carcasa ca piesa de schimb. Si nu costa o avere. Nu sunteti nici primul si nici ultimul care pateste asa ceva.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Mihai Sacala
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 26 Oct 1979

Mesaj de Mihai Sacala »

Am patit si eu acelasi lucru in urma cu doua ierni. Nu am stiut sa deschid robinetii de langa boiler inainte de iarna.
Un coleg vinde un TTDOI complet, pe forum:

viewtopic.php?f=43&t=7985

Eu am cumparat doar vasul interior nou, din Otopeni, cu robinetii aferenti. Am dat in jur de 400 lei.
Boilerul TRUMA TTDOI merge foarte bine, problema a fost ca nu l-am golit.
Volvo V40 + Burstner 390 tk
Catalin Gigi
Membru forum
14
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

Daca vrei , imi trimiti vasul si i-l sudez eu la un nenea care se ocupa cu asta ...am mai sudat la un coleg ...parca 50 ron a fost din ce imi aduc aminte .Are un aparat care sudeaza orice tip de plastic .
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

costa vreo 52€ vasul si robinetii.
Container + Accessories Kit 40050-12300 1265 g 302/201-2 51,95€

http://www.frankana.de/Spare-Parts/Boil ... 012-EN-FRA

Se gaseste la Pety.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Mihai Sacala
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 26 Oct 1979

Mesaj de Mihai Sacala »

Cand am cumparat vasul stiam ca in Otopeni pretul e aproape dublu fata de Peti sau Exis, dar mi-am dat seama ca e spart chiar inainte sa plec in vacanta si aveam nevoie de el repede.
Volvo V40 + Burstner 390 tk
RazvanGogonea
Membru forum
10

Mesaj de RazvanGogonea »

Va multumesc pentru sfaturi! Am gasit un boiler in stare impecabila la 100 euro. Azi l-am inlocuit, si este ok. Intrebare: cum golesti boilerul de toata apa? Eu am deschis acei doi robineti, dar a mai ramas apa in interior. Mi-a fost frica si l-am demontat, pentru a scurge toata apa.
Mergi incet si ajungi departe! Mitsubishi outlander / Toyota Camry / LMC LORD +79065711430
Ionita Bogdan
Membru forum
18

Mesaj de Ionita Bogdan »

Se deschid cei doi robineti si se lasa deschisi . Daca aveti baterie proprie sau rulota este legata la curent deschideti si una dintre bateriile de la chiuveta . Problema nu este la boiler chiar daca ramane un pic de apa in el , problema este la baterii pt ca daca ramane apa in ele si ingheata se sparg.. O metoda sfanta pt baterii ar fi urmatoarea : scoateti furtunul din pompa de apa care se afla in bazin apoi suflati pe furtun cu un compresor , evident avand cele doua baterii deschise si robinetii de la boiler deschis. Daca vasul de wc se alimenteaza separat puteti sa scoateti apa din el dupa care sa puneti solutie de iarna de parbriz si sa trageti apa ...pana se face albastra :mrgreen:
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620
RazvanGogonea
Membru forum
10

Mesaj de RazvanGogonea »

Domnule Ionita Bogdan, multumesc mult! Cum am citit mesajul dumneavoastra, imediat am fugit si am verificat robinetii. Si bineinteles ca instalatia era plina cu apa, mai putin boilerul, care tocmai il golisem. Am scos furtunul din pompa si am suflat cu gura, pana ce am eliminat toata apa.Sper ca total va fi ok. De precizat ca dupa ce am deschis robinetii de la boiler a mai ramas cca 1,5 l de apa. Toate cele bune!
marius sevilian
Membru forum
11
Oras: Lleida
Data nasterii: 11 Sep 1967

Mesaj de marius sevilian »

Daca aveti baterie pe rulota, trebuie sa deconectati curentul catre pompa de apa si sa lasati robinetii atat de la boiler cat si cei de la toate chiuvetele in pozitia deschis si asa ramane rulota/autorulota pe toata perioada de iarna in siguranta (cu depozitul de apa gol si el). Referitor la vasul wc, puteti scoate caseta in care se afla hartia igienica si scoateti apa pana cad sub acesta caseta ramane uscat.
Volvo + Hobby
Vacante placute tuturor !
RazvanGogonea
Membru forum
10

Mesaj de RazvanGogonea »

Nu inteleg treaba cu carcasa de la wc. Eu am cu golire exterioara. Este valabila treaba si la acest tip de wc?
marius sevilian
Membru forum
11
Oras: Lleida
Data nasterii: 11 Sep 1967

Mesaj de marius sevilian »

Da, numai la cele cu golire prin exterior. Hartia igienica se afla intr-o caseta, sub acea caseta se afla pompa de apa si practic cel mai jos punct al bazinului de apa curata wc. Daca acel loc ramane uscat atunci nu mai are ce sa inghete.
Volvo + Hobby
Vacante placute tuturor !
Scrie răspuns