Cum contest radarul ?

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Liviu Began
Membru forum
14

Re: Cum contest radarul ?

Mesaj de Liviu Began »

Va multumesc tuturor pt raspunsuri dar acum cateva precizari:
1.Ma aflam pe un drum de 4 benzi (2 pe sens) la iesirea din localitatea Alba Iulia spre Aiud unde nu erau decat ceva inteprinderi si o statie peco -unde se si afla radarul- Nu exista trotuar deci putin probabil sa fi sarit "vreun suflet" in fata masinii
2. Am intrebat DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC cum poate fi atacat radarul. Juridiceste am atacat procesul-verbal in jud Alba deci permisul e la mine in buzunar (inca) . Ideea mea este ca radarul era pozitionat prea in lateral. Ma gandesc ca unghiul pozitionarii conteaza . Fiecare aparat radar are o fisa tehnica si ca orice aparat electronic are anumite abateri de + sau - care in functie de asta (de exemplu 5km) face diferenta intre 102 si 97 deci RAMAN CU PERMISUL . Platesc doar amenda. Ma intereseaza permisul. De aceea am intrebat daca e cineva care cunoaste, printre colegi, aparatul radar sau fisa tehnica a acestuia.
3. Procesul verbal e bine intocmit deci nu-l pot ataca pe vicii sau alte maruntisuri de genu....

Nu sunt curios de critici sau altele acelea. Educatia rutiera se face la scoala inainte sa luam permisul. Sa nu-mi spuneti ca am de-a face numai cu sfinti pe acest site ca ma indoiesc profund. Deci haideti sa raspundem la subiect nu sa fim lupi moralisti.

Deci cine ma poate ajuta cu ce solicit ?
Ganditi-va ca puteti fi in situatia mea, printr-un anumit complex de imprejurari si riscati, ca si mine, sa ramaneti fara permis. Cred ca v-ar fi util asa ceva. Nu cred ca, CHIAR DACA GRESIM CONSTIENT, trebuie sa ne lamentam si sa acceptam sa riscam sa fim pietoni pentru 90 de zile.
Multumesc anticipat
Deocamdata Opel Vectra Caravan + ... ce o urma ... cu 4 sau 5 locuri de dormit. De... familie mare, remuneratie mica...dupa buget !

Munceste ca si cum nu ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine
lungu marian
Membru forum
12
Oras: rosiorii de vede
Data nasterii: 06 Aug 1952

Mesaj de lungu marian »

masina politiei cu aparatul radar trebuie sa nu fie amplasata sub stalpi de inalta tensiune sau statii emisie receptie altfel influenteaza aparatele radar si alte gaselnite este imposibil ca un avocat bun sa nu gaseasca anumite gaselnite pt a te scapa de necazul tau.Echipajul de politie trebuie sa aiba ordin de serviciu sa fie amplasat in locul unde era, operatorul aparatului radar sa aiba autorizatie pt utilizarea ap radar,soferul trebuie sa fie autorizat sa conduca masina utilata cu aparat radar,nu vorrbim si sa fie omologat (aparatul radar) si sa prezinte verificarea metrologica valabila 12 luni,ei nu au cum sa tina filmele mult timp pt ce dupa un anumit timp se sterg automat din aparate ,avand in vedere ca politia nu are avocati,juristi, pt ca sunt prost platiti nu vor prezenta acte in instanta si sunt sanse sa castigi nu ai nimic de pierdut, decat onorariul avocatului pe care il iei de la politie daca castigi procesul. succes
rulota Dethllefs tractata de wv passat 1,9 tdi .tel 0746079424
Liviu Began
Membru forum
14

Mesaj de Liviu Began »

Marian, din pacate toate actele de care spui sunt atasate. De unde crezi ca am videoclipul. Am facut cerere si am depus-o la dosar si mi s-a facut copie dupa CD-ul depus de politie si, repet, toate actele enumerate de tine. Actele sunt beton singura chestie este ca masina politiei se afla intr-un unghi mai deschis fata de mine aflandu-se in interiorul unei benzinarii. In functie de unghi se dau si erori. Mai mult, diun pacate, politia nu a atasat Cartea tehnica si manualul de operare al aparatului caci cu siguranta acolo este trecuta si limita variabila a tolerantei cu care lucreaza aparatul. De aceea am intrebat cum pot contesta dpdv TEHNIC. aparatul . Actele juridice sunt beton intocmite. Nu pot contesta decat pe tehnica aparatului. La o toleranta de +/- 3-4 km/h aceasta este IN FAVOAREA MEA. Exista un principiu de drept conform caruia : in dubio pro reo" dubiul profita inculpatului/contravenientului/paratului sau, in cazul meu, contestatorului.
De aceea speram ca poate este cineva mai avizat in aceste aparate radar sau care ar putea sa ma ajute cu cartea tehnica a acestora pentru a putea depune in instanta ca si proba.
Deocamdata Opel Vectra Caravan + ... ce o urma ... cu 4 sau 5 locuri de dormit. De... familie mare, remuneratie mica...dupa buget !

Munceste ca si cum nu ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine
Viorel Grosu

Mesaj de Viorel Grosu »

Din ce am vazut, din filmuletul postat de tine nu reiese ca pe acel sector de drum, la acea data si ora viteza legala era 50 km/ora. Sunt multe orase care in zona industriala au viteza de 70 Km/h. Poti cere politiei sa faca dovada ca pe acel acel sector de drum, in acel moment viteza legala era 50 km/h. Ar trebui sa depuna la dosar o copie dupa hotararea consiliului local cu privire la vitezele legale acceptate in localitatea unde s-a produs filmarea sau o adeverinta de la compartimentul siguranta circulatiei din cadrul primariei . Asa am castigat eu procesulul cu politia din Miercurea Ciuc. Din poza lor nu reiese viteza legala pe acel sector de drum.
In filmare, pe aparat, limita legala este pusa la 61 km/h. De ce, daca limita legala este 50 km/h ?
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Mesaj de Florin Herciu »

In filmare, pe aparat, limita legala este pusa la 61 km/h. De ce, daca limita legala este 50 km/h ?
S-a mai discutat: limita este de 50, dar, datorita posibilelor erori (in special indicatia vitezometrului masinii), se lasa o marja rezonabila (cei 10km/h in plus) pana la primul prag sanctionabil; daca citim legislatia rutiera, vedem ca zice cam asa:
Depasirea vitezei legale cu 10-20 km/h 2 puncte penalizare si intre 160 si 240 lei
Depasirea vitezei legale cu 20-30 km/h 3 puncte penalizare si intre 320 si 400 lei
Depasirea vitezei legale cu 30-40 km/h 4 puncte penalizare si intre 480 si 640 lei
Depasirea vitezei legale cu 40-50 km/h 6 puncte penalizare si intre 720 si 1600 lei
Depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h retinerea permisului si intre 720 si 1600 lei
Deci pentru depasirea vitezei legale cu 0-10 km/h nu se pedepseste (dar se poate da avertisment),dar nu ne este suficient; daca marja ar fi de 40, tot ne-am revolta si am cauta scuze si chichite sa scapam nepedepsiti.

Poate ar fi nimerit un split, sa discutam (separat de necazul omului, ca il exasperam, noi, lupii moralisti) aspectele de moralitate in relatia cu legea, politia si/sau cu ceilalti participanti la trafic.
(...)
Tucson, Avento
Toni Conecini
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini »

stie cineva cum este cu acea marja de 10 km/h in noul cod rutier. intreb pt ca la stiri s-a zis ca in localitati nu se mai considera toleranta aceea de 10 km/h.adica te ia direct chiar daca ai depasit cu 1 km/h viteza legala din acea zona
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Mesaj de Florin Herciu »

Articolul 49
(1) Limita maxima de viteza in localitati este de 50 km/h.
...
Articolul 108
(1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
a)2 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
1.folosirea incorecta a luminilor de drum la intalnirea cu un autovehicul si tractor agricol sau forestier care circula din sens opus;
2.folosirea telefoanelor mobile in timpul conducerii, cu exceptia celor prevazute cu dispozitive de tip "maini libere";
3.nerespectarea obligatiei de a purta, in timpul circulatiei pe drumurile publice, centura de siguranta ori castile de protectie omologate, dupa caz;
4.depasirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;
Deci? mie mi se pare clar: te ia direct daca ai intrat in plaja de depasit limta (care poate sa fie si mai mica de 50, in anumite locuri, cum ar fi zonele scolilor) cu 10-20 km/h

Am citat de aici:
http://www.4tuning.ro/legislatie-auto/n ... 25122.html
(...)
Tucson, Avento
Scrie răspuns