Autorulota sau... casa de vacanta ?

Daca v-a impresionat un produs sau serviciu pe care il recomandati colegilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !

Ce v-ati dori ?

Autorulota
50
91%
Casa de vacanta
5
9%

Voturi totale: 55

lungu marian
Membru forum
11
Oras: rosiorii de vede
Data nasterii: 06 Aug 1952

Re: Autorulota sau... casa de vacanta ?

Mesaj de lungu marian »

Am alege autorulota (rulota) din enspe mii de motive nu le mai enumar pt ca sunt de aceeasi parere cu ante vorbitorii mei.Nu ma pot abtine totusi sa nu spun de libertatea de miscare, aer curat miscare etc
rulota Dethllefs tractata de wv passat 1,9 tdi .tel 0746079424
Mihai Silviu
Membru forum
10
Oras: Pantelimon
Data nasterii: 03 Dec 1976

Mesaj de Mihai Silviu »

Acum depinde si unde ai casa de vacanta, eu o vad ca pe un refugiu sigur, unde cu siguranta am parte de liniste, relaxare si aer curat.
De multe ori alergand cu o rulota/autorulota poti fi dezamagit de anumite aspecte.
+ ca la pensie/batranete am un loc unde sa ma retrag si sa-mi las copiii sa faca ce vor la "oras" :D. Nu exclud insa plimbarile cu o autorulota in acea perioada, daca voi avea cu ce.
Adria Adora 552PK 2006 tras de Subaru Forester 2.0 Diesel
Gabriel Schuster
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 20 Ian 1967

Mesaj de Gabriel Schuster »

Interesanta intrebare! Noi avem casa de vacanta, unde acum ne antrenam periodic cu tunsul ierbii, al pomilor, etc. dar nu ne displace . Avem si rulota, pe care o folosesc cel mai des la pescuit. Ne dorim ca la batranete sa ne retragem la casa de vacanta si sa schimbam rulota cu o autorulota, urmand sa vizitam lumea, dar revenind de fiecare data acasa. Cred ca , in functie de timpul liber, rulota( auturulota) nu exclude o casa de vacanta.
Kia Sportage GTi
Campervan CITROEN Jumper 2,2 dCi
gschuster67@gmail.com
0722 545963
Bucuresti
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Nu vad motivatia intrebarii....suntem diferiti,avem gusturi diferite,notiunea de comfort e si ea diferita.....Valorile fiecaruia sunt diferite......Deci sa incercam sa fim noi,fara sa copiem tendintele sau gusturile altuia..Parerea mea,doar cei lipsiti de personalitate si/sau discernamint vor sa faca ce ar face altii..Succes in luarea deciziei...
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Mihai Silviu
Membru forum
10
Oras: Pantelimon
Data nasterii: 03 Dec 1976

Mesaj de Mihai Silviu »

Mie imi pare interesant sondajul. Este adevarat insa, ca procentul dat de televiziuni in ceea ce priveste apetitul romanilor pentru proprietati e cel mai mare de prin Europa. Undeva la 88% din romani prefera sa fie proprietari, la polul opus fiind nordicii....fiind un topic de rulotisti, este evident ca marea majoritate de aici si-au schimbat viziunea si prefera o mica aventura in schimbul confortului de acasa.
Adria Adora 552PK 2006 tras de Subaru Forester 2.0 Diesel
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Interesant sondaj.Nu am casa de vacanta si nici nu mi-am dorit.Banii i-am investit in altele asa cum i-am avut ,in copil,nora si nepot .Pentru noi,ce ne-am dorit.Nimic nu iei cu tine,trebuie sa te bucuri pentru prezent.Are unul din fini o casuta la Ghimes-Palanca,unde mergem cind si cind,dar asa cum s-a mai spus trei sferturi din weekend il petreci muncind pe linga casa.Nu a fost data sa nu stam doar pentru odihna si relexare,iar cei aproape 350 km.dus si 350 km. intors....Merge o data s-au deloc la o luna s-au doua pentru citeva zile.O investitie inchisa care se degradeaza in timp.De retras la batrinete ce sa mai vorbim ,cind esti in virsta si neputincios mai esti in stare sa tii casa.Sa fim seriosi ..Am o rulota si cu ea merg peste tot ...vorba aceea,maninc in Sinaia si dorm in Focsani....prefer sa ma misc .Investitie mai mica ,un oarece confort nefiind prea pretentios,libertate de miscare .Cind nu se mai poate....o vindem mai usor decit o casa de vacanta .De cheltuieli pentru ambele daca punem in balanta ....optez pentru rulota .Nu mi-o luati in nume de rau,nu doresc sa supar pe nimeni ,este parerea mea.Stima. 😉
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Mihnea Donescu scrie: Nu vad motivatia intrebarii... suntem diferiti, avem gusturi diferite, notiunea de comfort e si ea diferita... Valorile fiecaruia sunt diferite...

Ader la cele spuse de domnul Donescu, eu avand ca dorinta pentru traiul in natura, chiar o a treia varianta - casa mobila, casa de vacanta pe roti casa. Se pot dezvolta argumentele. Dar trebuie sa ai o locatie intro zona pitoreasca sau sa faci ca americanii, olanezii, scandinavii etc. care le parcheaza in campinguri. Dar diferenta este traista lor diferita de a noastra, legislatia protejarii mediului, atitudinea statului prin reprezentantii sai etc.
Vezi https://www.youtube.com/watch?v=mTgWqFNod7I
Fişiere ataşate
crbst_113[1].jpg
crbst_113[1].jpg (76.84 KiB) Vizualizat de 3223 ori
part[6].jpg
part[6].jpg (98.08 KiB) Vizualizat de 3221 ori
Ultima oară modificat 18 Feb 2015, 10:16 de către Doru Stoicescu, modificat 1 dată în total.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Intrebarea initiala era AUTORULOTA sau casa de vacanta, acestea avand preturi relativ apropiate si nu casa de vacanta vs rulota care are un alt pret... Strict din punct de vedere al rentabilitatii investitiei, o casa de vacanta dureaza ceva mai mult in timp decat o autorulota care are un timp limitat de folosinta; uzura fizica, morala, etc. Costurile de intetinere ale casei sunt mai mici decat intretinere plus costurile de deplasare, campare ale autorulotei (pentru a beneficia de acea libertate de schimbare mereu a locului de stationare). Probabil in varianta casa de vacanta si o rulota (infinit mai ieftina si cu care se poate avea si o libertate de miscare) vs autorulota ar inclina balanta spre prima optiune ca rentabilitate la alegerea intre cele doua variante. In varianta actuala a intrebarii depinde de stilul de viata, profesie, familie, disponibilitatea de a efectua multe deplasari, ca timp dar si materiala, conditii care restrang mult categoria celor carora li se adreseaza. Varianta colegului de mai sus ar usura decizia alegerii, probabil varianta ideala intre cele doua daca se gaseste si terenul pentru amplasarea temporara.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Nea' Nelu sunt intru totul de acord cu punctul dumneata de vedere. Acum, asa gandesc si eu.
Daca in urma cu ceva ani as fi dat de o astfel de discutie, in mod sigur nu mi-as mai fi facut casa de vacanta.
Mihnea Donescu scrie:Nu vad motivatia intrebarii....suntem diferiti,avem gusturi diferite,notiunea de comfort e si ea diferita (...) Deci sa incercam sa fim noi,fara sa copiem tendintele sau gusturile altuia..Parerea mea,doar cei lipsiti de personalitate si/sau discernamint vor sa faca ce ar face altii...
Domnule Mihnea, aici nu este vorba de a convinge pe cineva de un anumit lucru, de a face ce fac altii.
E vorba de a se vedea un trend actual, este vorba de a discuta si a veni cu diverse puncte de vedere pro sau contra unei variante.
Daca aceste puncte de vedere sunt emise de cei ce au una dintre cele doua alternative sau chiar pe amandoua, este cu atat mai bine. Pentru cei nedecisi care au in intentie o astfel de optiune, aceste puncte de vedere pot contribui in mod esential la o posibila viitoare investitie.

Nu cred ca-i potrivit sa faceti mentiunea: "doar cei lipsiti de personalitate si/sau discernamint vor sa faca ce ar face altii". In situatia in care doresti sa iei o decizie este bine sa fii cat mai bine informat, sa ai cat mai multe argumente pro sau contra vis-a-vis de aceasta.
Acest scop l-am urmarit cu deschiderea acestui topic.
Daca eu la un anumit moment dat am luat o decizie pe care azi o regret (casa de vacanta), e bine ca altii sa se gandeasca de doua ori pana s-o faca.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Nelu,nu trebuie sa iti para rau ,s-au sa regreti pentru asta.Este totusi o realizare de care te poti bucura oricind tu si familia ta.Trebuie sa te gindesti le bunul D-zeu ca ti-a dat sanatate si putere si ai realizat ceeace ti-ai dorit la vremea respectiva.Acum ,le ai pe ambele si bucuria o sa fie si si pentru urmasi.Dar sa nu ne indepartam de la subiect.Stima. 😉
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Autorulota sau... casa de vacanta ?

Mesaj de Lupu Ciprian »

Interesant ar fi de pus "pe tapet" cheltuielile anuale pt. fiecare in parte ... de la intretinre , consumabile pana la impozit .

Diferentele vazute de mine sunt :

+ Casa de vacanta ofera intimitate, posibilitatea de a invita spre gazduire in wekend o familie sau 2 de prieteni + inca una ..doua in curte ...familii cu rulote daca aveti curte /spatiu .
+ posibilitatea de a organiza petreceri /revelioane /aniversari cu mai multe persoane, nu doar in 2+ copil
+ posibilitatea de a depozita cele necesare fara sa te cari cu tot "calabalacu' " dupa tine mereu .
+ Posibilitatea de a oferi si altora cheile casei spre a merge acolo / prieteni /familie daca tu n-ai timp/chef
+ Posibilitatea de a intra intr-un program de TIME SHARING ( reciprocitate ) , vezi cazu' Baltateanu' care a facut asa ceva ( faci schimb 1 saptamana cu altu' care are si el in alta parte casa de vacanta )
+ poti face o investitie pe termen lung care intr-un anume contex economic poate creste ca val. in functie de pozitie si managementul constructiei pe care l-ai avut/ facut .
+ la o adica daca n-ai prea multe chestii personale o poti si inchiria / mai faci un ban... daca nu-l ai .
+ poate fi folosita in orice conditii meteo si poate fi programata/ incalzita din timp
+ ofera spatiu mai mare decat AUTORULOTA

- este fixa
- te plictisesti de acelasi loc / acelasi "tablou" pe care-l vezi
- trebuie pazita / intretinuta si aici intra multe fiind mai mult de munca
- ai de dat zapada inclusiv pe caile de acces + alte "munci" prin curte si ca tot omu' pe langa casa
- o anume intretinere + paza poate genera costuri "gen1 salariu " lunar
- nu scapi usor de ea daca o expui la vanzare comparand cu vanzarea unui RV
- necesita mai multe documente si traim intr-o tara in care birocratia inca exista
- dureaza pana o ai ai la gata .. stres ... acte avize / aprobari / proiecte /autorizatii
- schimbarea de proprietar achizitie / vanzare/ cumparare genereaza costuri f mari ( impozit )

Autorulota :
+ mobilitate la nivel national + INTERNATIONAL
+ diversificare /activitati / socializare / hobby-uri comune / grupuri / forumuri / cluburi
+ posibilitatea de a fi membru CLUBRV si de a face parte dintr-o comunitate de oameni cu pasiunea aceasta comuna ...... participare la intalniri /activitati / evenimente comune /raliuri internationale cu RV-isti .
+ ajungi cu ea si la mare si la munte , dar poate sta si fixa intr-o curte ca si mini-casa de vacanta sau ca o rulota
+ pret relativ mai mic , mai ales la S.H. ( scriu asta pt ca si casa de v. poate fi achizitionata ca fiind mai veche sau "batraneasca" nu neaparat ca fiind o constructie noua/ o vila )
+ posibilitatea de a vizita campa ( de fapt parca ) incluisv in orase cu AUTORULOTA sau direct in parcarea de la partie sau de la Paradisul Acvatic Brasov de ex. ori la Port Aventura Spania.. Parter/Austria ( parcuri de distractii ) unde ai nevoie de minim 2 zile pt a "vedea" tot .
+ posibilitatea de a fi supravegheata /parcata in fata resedintei dvs. ( acolo unde locuiti )
+ poate fi folosita si daca ai un bussiness / afacere care implica sa calatoresti sa ai treaba mai multe zile in 2-3 zone in care ai nevoie de transportat diverse .....ai nevoie de cazare si ceva tehnologie la tine ( laptop / net / tv ... s.a.m.d.)
+ foloseste si ca magazin/ birou sau ce vrei la targuri si expozitii unde poti sa-ti duci/ prezinti afacerea daca ai asa ceva
+ nu necesita abilitati fizice deosebite
+ poate transporta nu doar 2-3 bicilete dar si o motocicleta sau scooter ( CU RULOTA NU SE POATE )
+ poate tracta si o rulota daca este cazul sau o remorca /barca /peridoc / ce vrei sa-ti aduci, chiar si ATV .
+ poate fi folosita si ca mijloc de transport ( auto ) pur si simplu daca mergi la un pescuit sau la o plimbare oriunde , putand transporta cam 6 persoane in medie

- lipsa spatiului comparand-o cu casa de vacanta
- lipsa intimitatii in cazul in care esti intr-un camping aglomerat sau alte spatii de acest gen
- costuri de campare/ cazare care la casa de vacanta nu exista. exemplu :daca nu stai of camping deloc dupa un concediu de 15 zile in Ro la campinguri ai cheltuit 700-800 ron pe campare sau 1000 ron .... respectiv 350 eur aprox. daca ai fost in Europa pe undeva ...
- devalorizare camper nou presupunem pret 50000 eur... care dupa 10 ani valoreaza cca 20.000 eur si a generat costuri de intretinere/ impozitare /imbunatatire de 10000. total 40 000 in minus.
- nu se recomanda a se inchiria/ a se imprumuta cuiva avand caracter personal zic eu .
- poate fi folosita numai atunci cand drumurile ( conditiile meteo ) permit circulatia rutiera , iar de campat in campinguri numai atunci cand acestea sunt deschise
- ca orice masina se poate strica sau te poate lasa in drum , iar daca esti in strainatate ai cam incurcat-o ...

Concluzia :

NU recomand nimanui sa-si ia una sau alta ....desi familia mea a avut casa de vacanta la tara .... nu ne-a interesat subiectul , noi fiind persoane active carora le place actiunea ... cunoasterea permanenta de ceva nou ... de la obiective turistice , obiceriuri , traditii pana la oameni . :)

Cel mai bun lucru zic eu e ala care-ti trebuie tie , care ti se potriveste .

Cineva spunea ca din astea 2 varianta mai buna si mai ieftina ar fi a III-a , adica rulota :) dar aici subiectul este Autorulota - VERSUS - Casa de vacanta si nu are rost sa deviem spre Rulota- VS - Autorulota pt. ca acel subiect deja exista si oricum o masina noua buna + o rulota noua costa cat o autorulota :) ori una s.h. + rulota s.h. costa cat o autorulota s.h.

:) A se intelge " s.h. " mana a-II-a / second hand :)
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Mergand pe ideea ca in viata facem numai ce putem si rar de tot ce ne dorim, practic, o casa de vacanta este mai utila decat o autorulota.
Prietenii, rudele, familia apropiata, cu masinile si eventual RV-urile, se pot intalni in curtea casei de vacanta oricand pe parcursul unui an.
Cu RV-ul deplasarea se face, in general, in sezonul cald.
La o adresa anume a unei case de vacanta se poate merge si cu trenul sau autobuzul si in situatia limita cand nu poti șofa.
Detinerea unui RV este un hoby prin petrecerea timpului liber in acest fel iar o casa de vacanta este o forma de investitie pe termen lung.
Dupa parerea mea, cele 2 cazuri de proprietate nu se iot compara.Cel mult completa.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Scrie răspuns