San Antonio,SUA si Cancun, Mexic

Aici puteti descrie excursiile dvs in tara sau strainatate unde nu ati fost cu RV-ul.
Reguli forum
Echipa de moderatori CLUB RV va recomanda sa faceti referire in acest topic numai la excursii / calatorii .
Alte probleme legate de asociatie sau diverse discutii intre colegi vor fi scrise numai in topicuri dedicate pt asa ceva .
radumosanu
Membru forum
10
Oras: Voluntari
Data nasterii: 12 Sep 1966

San Antonio,SUA si Cancun, Mexic

Mesaj de radumosanu »

Sper sa nu va suparati ca am postat impresii din calatoria peste ocean in America (de Nord si Sud) din 2013. Stiu ca au trecut 2 ani deja dar pentru ca mai avem pana in vara imi face placere sa ma gandesc ca in alte parti sezonul turistic de vara abia incepe!
Excursia s-a desfasurat intre 12 dec si 23 dec - 3 zile am stat in San Antonio si 7 zile am stat in Cancun (6 nopti).
In San Antonio temperatura medie in decembrie e de 22 - 24 grade. Din pacate in 2013 am prins o vreme mizerabila si temperatura a fost de 15-16 grade - rareori depasind 20 grade. Din fericire fusesem in San Antonio si in 2011 si 2012 asa ca am sa folosesc pentru ilustrare si poze de atunci.
Daca ajungeti in San Antonio nu aveti cum sa nu vizitati Fortul Alamo http://www.thealamo.org/. Trec peste implicatiile istorice si va descriu doar ce aveti de vazut acolo: cateva pusti si pistoale de epoca si o mica bisericuta. Cel mai interesant este parcul in care veverite vin sa manance din mana si mai au si ceva pesti Koi http://www.zooland.ro/pestii-koi-bijute ... rilor-3427 a caror legatura cu evenimentele istorice e putin neclara. Fapt e ca pestii si veveritele sunt probabil cel mai interesant aspect :P !
Fişierul ataşat 20121203-DSC_0036.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20121203-DSC_0038.jpg nu mai este disponibil
Trebuie sa stiti ca San Antonio este considerat Venetia Americii doar pentru ca e strabatut de un mic rau pe care s-au construit stavilare care regularizeaza cursul si permit amenajarea de promenade precum si transportul turistilor cu un soi de barje cu motor cu fundul plat. Aceasta constructie se numeste River Walk http://www.thesanantonioriverwalk.com/ si trebuie sa recunosc ca e extrem de romantic.
Fişierul ataşat 20121203-DSC_0068.jpg nu mai este disponibil
De altfel intreaga experienta a San Antonio graviteaza in jurul acestui River Walk. Aveti de ales dintre zeci de restaurante, taverne si baruri care stau raspandite prin coturile lenese ale raului imbiind turistii cu sortimente mexicane / texane. Mancarea nu e foarte scumpa si daca aveti putina bafta e chiar comestibila. Oricum portiile sunt uriase.
Fişierul ataşat 20121206-DSC_0156.jpg nu mai este disponibil
Alte atractii notabile in San Antonio ar fi cele cateva foste misiuni spaniole transformate in prezent in targuri de suveniruri sau uneori se organizeaza concerte in piateta din fata La Villita (una dintre misiunile sus mentionate).
Fişierul ataşat 20121206-DSC_0133.jpg nu mai este disponibil
Daca va tin picioarele puteti vedea catedrala catolica, sediul celor 4-5 misiuni, cladirea postei, primaria si foarte recomandat cartierul vechi. Vilele (palatele?) din acest cartier merita toata atentia.
Fişierul ataşat 20121205-DSC_0066 (2).jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20121205-DSC_0054 (2).jpg nu mai este disponibil
Pentru cei indreptati catre distractii sau shopping exista 2 moluri in oras dar va recomand sa luati un taxi si sa mergeti in afara orasului unde exista nenumarate astfel de centre comerciale. Va recomand sa alocati cel putin o zi pentru aceasta activitate si sa aveti bagaje goale. Preturile sunt excelente si aveti ce lua!
River Walk
River Walk
In mol
In mol
Acestea fiind spuse am cam epuizat subiectul San Antonio si numarul de poze per post asa ca imi iau ramas bun de la San Antonio si plec la Cancun!!!!
Suveniruri la Mexican Court
Suveniruri la Mexican Court
Fendt Saphire 510 / MB GLK 350
Orice calatorie incepe cu un pas ...
radumosanu
Membru forum
10

Re: San Antonio,SUA si Cancun, Mexic

Mesaj de radumosanu »

Dupa ce am avut parte de o noapte de somn in aeroport (am luat Air Mexico - un fel de BlueAir din Mexic) - pilotul avionului a zis ca-l doare maseaua si a avut nevoie de o interventie de urgenta, am ajuns in sfarsit la Cancun. Pentru ca mi-am aranjat singur calatoria va dau cateva sfaturi:
1. Daca ati aranjat cu o gentie de turism asigurativa ca transferul de la si la aeroport este inclus; daca va aranjati singuri excursia aveti grija sa solicitati la hotel sa va ofere trensferul la si de la aeroport. La sosire in aeroport (care e cam de dimensiunea aerogarii de la Baneasa) veti gasi sute de indivizi care sunt decisi sa va salte dolareii pentru cei 15 km pana la hotel.
2. Schimbati banii la (si numai la) o banca. Atentie! Nu e gluma - talharia (cu pistolul la cap) e destul de frecventa in ciuda patrulelor de politie inarmate pana in dinti. Schimbul e cam prost dar daca incerci sa scoti bani de la ATM veti constata ca au un comision URIAS iar la final rata de schimb e foarte proasta. Sa nu uitati pasaportul la hotel cand schimbati banii ca nu va schimba la oficial fara pasaport. In principiu poti plati oriunde in USD sau EUR doar ca va pun o paritate de 5-6 peso la USD (cam 1/2 sau 1/4 din schimbul oficial).
3. Atentie cand mergeti cu autobuzul (cea mai facila forma de transport) sa aveti peso la voi si sa aflati cat costa biletul de la altii ca soferul poate sa va "friga" spunand pretul in USD!!!
4. Sa nu va luati chestii care bat la ochi ca oricum un gringo e o tinta si daca va iau drept amercan bogat va pot rapi (nu e gluma ci realitatea frecventa).
Eeee acum ca am spus tot ce era rau (si nici macar prea diferit fata de la noi sau aiurea - cu exceptia rapirilor si talhariilor cu arma) sa trecem la partea frumoasa.
Sezonul incepe in Noiembrie in Cancun si temperaturile sunt in medie peste 30 grade. Din pacate eu am nimerit in plina furtuna tropicala (bafta mea) si a plouat macar 2-3 ore in fiecare zi.
Fişierul ataşat 20131218-DSC03734.jpg nu mai este disponibil
Cand spun ploaie ar trebui sa cititi rupere de nori - senzatia e ca cineva arunca cu galeti de apa (din fericire calda)!
In rest hotelurile sunt superbe si daca platiti un pic extra puteti avea si o superba vedere la marea Caraibilor.
Fişierul ataşat 20131222-DSC04072.jpg nu mai este disponibil
Puteti sa folositi facilitatile hotelului si sa va bucurati de mare si soare sau sa faceti ca mine si sa va agitati cu diverse excursii optionale.
Cam asa arata o zi de lene la hotel - cu conditia sa te trezesti la ora 5:30 sa prinzi rasaritul - o experienta unica in Caraibe!
Fişierul ataşat 20131218-DSC03769.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131219-20131219_141439.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131220-20131220_085342.jpg nu mai este disponibil
Ca excursii eu am fost la Cancun - in oras - pentru ca statiunea e pe o fasie de teren de 500m latime intre mare si un lac, la aprox 15km de oras. Sunt 2-3 mol-uri in zona dar scumpe si nici macar suveniruri nu poti lua de acolo - dar te poti adaposti de ploaie si evident poti manca daca nu ai luat deja un pachet all inclusive (eu am luat doar mic dejun si ma felicit pentru asta). Sunt si cateva alimentari prin statiune unde puteti lua alimente - cam scumpe - si /sau bauturi! Tequila e superba - recomand reposada dar e buna si cea alba.
O alta excursie - puteti lua un autobuz din autogara de la intrarea in Cancun (e un autobuz care va duce acolo) e Puerto Morelos http://www.puertomorelos.com/. Sa nu va imaginati cine stie ce - e un satuc usor comercial dar se mananca bine si ieftin si puteti face snorkeling la recif. Daca nu va tenteaza snorkelingul au si vaporase cu fundul de plexi si se vede reciful prin apa clara.
Fişierul ataşat 20131220-DSC04060.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131220-DSC04057.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131220-DSC04063.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131220-DSC04008.jpg nu mai este disponibil
Debarcader
Debarcader
Continuarea in postarea urmatoare!
radumosanu
Membru forum
10

Mesaj de radumosanu »

O alta excursie pe care o puteti face este pe Isla Mujeres http://www.islamujeres.info/ adica insula muierilor :lol: !!!
De mers acolo se poate merge cu un catamaran - vedeti ca sunt cateva curse pe zi si depinde doar de voi sa stabiliti ora optima.
La cel ieftin (e unul de stat celelalte sunt ale operatorilor privati) e totdeauna coada dar merge repede si conditiile sunt bune - daca nu aveti rau de mare!
Fişierul ataşat 20131217-DSC03670.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131217-DSC03674.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131217-DSC03727.jpg nu mai este disponibil
Insula e mica dar plina de culoare. Puteti sa faceti plaja, sa va bucurati de o margarita la un bar sau sa savurati o nuca de cocos proaspata.
Las sa vorbeasca imaginile pentru mine!
Fişierul ataşat 20131217-DSC03698.jpg nu mai este disponibil
Strazi
Strazi
Cocos pe plaja
Cocos pe plaja
radumosanu
Membru forum
10

Mesaj de radumosanu »

Ultima calatorie pe care o recomand e la Chichenitza http://www.chichenitza.inah.gob.mx/. Un site arheologic extraordinar de o importanta majora pentru civilizatia Maiasa. In principiu Mexicul este un amalgam de cca 40 de civilizatii care se succed si se juxtapun asa ca e destul de dificil de inteles care si cum mai e. In esenta maiasii au fost o civilizatie mai putin razboinica dar cu realizari extraordinare in domeniul astronomiei iar toltecii au fost razboinici renumiti. Chichenitza este o confluenta a civilizatiei maiase si toltece cu diverse constructii din diverse epoci in succesiune intre civilizatii. Eu unul va recomand sa luati unul dintre tururile organizate - puteti sa va organizati si singuri dar e mai bine sa aveti un ghid.
In drum spre Chichenitza (cam 200 km din Cancun) turul opreste la o Cenote (o grota in care maiasii aruncau cadavrele) si la un sat traditional (cam kitch dar merita vazut).
Eu zic ca v-am dat un subiect de meditatie si sper sa gasiti timpul sa vizitati Mexicul. O tara fascinanta!
Fişierul ataşat 20131218-DSC03862.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131218-DSC03896.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131218-DSC03805.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131218-DSC03799.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131218-DSC03836.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131218-DSC03909.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20131218-DSC03930.jpg nu mai este disponibil
Intrare la Cenote
Intrare la Cenote
Sat turistic
Sat turistic
Observator la Chichenitza