6400km cu rulota prin Europa

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
radumosanu
Membru forum
10
Oras: Voluntari
Data nasterii: 12 Sep 1966

6400km cu rulota prin Europa

Mesaj de radumosanu »

Astă vară am redevenit adolescent! Stiu - la aproape 50ani ne aducem aminte de adolescență ca de un loc cald și luminos. În facultate (până în anul 3 - adica 1989) - in fiecare vară plecam cu un grup de prieteni cu cortul. Așa puținii bani ajungeau pentru o lună de distracție la mare. Anul trecut prin iunie a venit rândul meu să organizez vacanța de vară. Am realizat speriat că se apropie august și nu am făcut nicăieri rezervare. Însuflețit de amintirile frumoase din studenție mă gândesc că ași putea să repet figura și să pun un cort în mașină și să plec așa aiurea prin Europa. Am căutat prin magazine echipament de camping și am încercat să fac o listă de strictă necesitate. Acum, vedeți dumneavoastră, realizez intrând într-un cort că nu mai am 20 de ani și nici cele 65kg din facutate!!!! Mijlocul meu a protestat înfuriat când m-am aplecat să intru in cort și m-a mai lăsat după o săptămână de frecții cu diverse revulsive și anti-inflamatorii. Ce să fac? În disperare că stric vacanța (prima pe care ne-o propusesem de 3 săptămâni de hoinăreală) am ajuns să cumpăr o rulotă (o aventură in sine).
Cu Maritza (GLK-ul meu) și Roberta (Fendt Saphire) am plecat la drum - șovăitor că era prima dată când trageam o rulotă după mine.
Primul popas în peregrinările Europene a fost la Dedulești:
Fişierul ataşat 20140808-IMG_0812.jpg nu mai este disponibil
După consumul de proteine arse sub formă de mici plecăm la drum cu speranță renăscută. Prima ieșire cu o rulotă agățată de mașină!!! Mai facem un popas înainte de Sibiu să verificăm că totul e așa cum trebuie (nu că am ști noi că așa trebuie da' măcar vizual totul e ok)!
Fişierul ataşat 20140808-IMG_0814.jpg nu mai este disponibil
Primul popas l-am facut la http://www.routeroemenie.nl/ Miniș - puțin înainte de Arad. Camping-ul l-am găsit ușor - e la 5-6 km de drumul principal la marginea satului. Oamenii primitori și extrem de curat. Are curent la fiecare loc de campare care sunt distribuite radial în jurul unei gradini cu loc de joacă pentru copii.
Fişierul ataşat 20140809-_DSC1812.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140809-_DSC1815.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140809-_DSC1816.jpg nu mai este disponibil
A doua zi am plecat spre Viena. Un sfat pentru cei care au instalații de gaz pe mașină. Alimentați din Ungaria - în Austria nu au pe autostradă stații GPL iar la alimentare folosiți card-ul că în Ungaria au un curs fantasmagoric la forint!!
Fişierul ataşat 20140809-IMG_2560.jpg nu mai este disponibil
Spre seară am ajuns la http://www.campingklosterneuburg.at/d/ Viena, prima destinație din periplul European. Un camping situat la cca 25 - 30km de Viena dar foarte bine conectat - autobuz la fiecare 10min și tren la fiecare 20min. Camping-ul are facilități excelente și e situat lângă un Aquapark pentru cei pasionați de sporturi nautice. Orășelul Klosterneuburg nu are nimic special dar tavernele locale sunt ieftine și fac o scăricică ....
Fişierul ataşat 20140809-_DSC1818.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140925-scan_139.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140809-IMG_2583.jpg nu mai este disponibil
De Viena ce să vă spun. Am stat 3 zile și abia am reușit să vedem catedrala Sf. Ștefan care domină centrul, palatul http://www.schoenbrunn.at/ și ceva din colecțiile de artă și tezurul. Nu mare lucru dar vom reveni!
Minis2
Minis2
Ups. Am ajuns la limita de imagini. Voi adauga restul descrierii ca un comentariu.
Fendt Saphire 510 / MB GLK 350
Orice calatorie incepe cu un pas ...
radumosanu
Membru forum
10

Re: 6400km cu rulota prin Europa

Mesaj de radumosanu »

Mai adaug 2-3 poze din Viena:
Fişierul ataşat 20140810-_DSC1899-Edit.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140811-_DSC2087.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140811-_DSC2174-2.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140811-IMG_2696.jpg nu mai este disponibil
Cu părere de rău părăsim Viena după doar 3 zile spre următoarea destinație -» Florența. Pentru că sunt ne-experimentat în conducerea atelajului am încercat să mențin etapele la max 700km adică 8-9 ore de condus cu pauzele de rigoare. Maritza a mers foarte bine și frumos cu Roberta agățată (poate și datorită celor 200kw :lol: ) doar că a fost tare flămândă tot drumul - rar a consumat mai jos de 20l/100km pe benzină și 27l/100km pe GPL. Am ales să oprim o noapte in Innsbruck pentru a limita distanța de parcurs. Camping-ul ales a fost http://www.kranebitterhof.at/de/camping-de. Un camping frumos dispus in 3 mari cercuri și cu o priveliste de invidiat. In fața camping-ului oprește un autobuz care te duce în centrul Innsbruck-ului. Noi am preferat să luăm masa la restaurantul din complex și să ne odihnim - nici vremea nu a fost prea frumoasă.
Kranebitterhof
Kranebitterhof
Kranebitterhof
Kranebitterhof
radumosanu
Membru forum
10

Mesaj de radumosanu »

De la Innsbruck am trecut Alpii pe o vreme câinoasă cu ploaie torențială cu vizibilitate la max 5-7 metri. Cele 2 ore cât am traversat Alpii au fost un stress continuu. Maritza și Roberta au fost exemplare și nu m-au lăsat în drum așa că am reușit să ajungem la Florența teferi!
Am vorbit cu mulți apropo de cel mai bun camping din jurul Florenței. Am ales totuși un camping mic, la 12km de Florența și nu foarte bine legat de Florența - un autobuz la ora 9 si 10 dimineața după care nimic până seara la 6 și 7. Campingul http://www.cipollatico.com/ are cam 12-13 locuri pentru campere si rulote și încă 15 locuri pentru corturi. Don Roberto e tare mândru de plantația de măslini și de vinul din soiul Sangiovese din care prepară o poșircă pe care o vinde ca si Chianti Clasico. Mă rog - eu aveam la mine o provizie de aligote din Moldova de la tatăl meu și a supt-o repede chiar dacă zicea că vinul lui e mai bun :evil: !
Fişierul ataşat 20140813-_DSC2195.jpg nu mai este disponibil
Aviz amatorilor: intrarea spre camping se face dintr-o alee care e puțin mai mare ca un drum de țară iar aleea (pietruită) care coboară spre camping are 3m largime. Aprope am rupt poarta unui cetățean și noroc că am 4x4 că rămâneam acolo. Panta pe care se coboară are 13-14% înclinare și poți ușor cala motorul dacă nu iei ceva demaraj de jos. Priveliștea e frumoasă spre dealurile din Toscana și are o piscină bine întreținută care mai spală din zăduful zilelor de vară. Există un singur grup sanitar care e cam aglomerat și nu excesiv de curat la orele de vârf - dimineața și seara. Internetul e wireless dar vorba lui don Roberto dacă ucello se pune pe antenă pas internet!
Odată stabilită baza de operațiuni am plecat să vizităm Toscana: Pisa, San Gimigiano, Luca, Certalto Alto, DaVinci, Siena și evident Florența. Nu vă plictisesc cu descrierile dar a fost cea mai frumoasă vacanță de până acum. Ar fi multe de spus, fiecare zi din cele 8 zile petrecute în Toscana a fost o aventură în sine. Las mai bine să vorbească câteva imagini pentru mine :P
Fişierul ataşat 20140813-_DSC2218.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140814-_DSC2289.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140814-_DSC2309.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140814-IMG_2833.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140816-_DSC2491.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140816-_DSC2552.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140814-IMG_1332.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140817-_DSC2605.jpg nu mai este disponibil
20140814-IMG_2833.jpg
radumosanu
Membru forum
10

Mesaj de radumosanu »

Spre finalul aventurii noastre am zis ca ar fi mai bine să ne relaxam și noi câteva zile la mare, sătui fiind de explorare și alergatură. Unde puteam să găsim o oază mai frumoasă ca și Adriatica la Porec in Croatia?
Camping-ul http://lagunaporec.com/camping-zelena-l ... ec?bs=1516 este uriaș! De fapt sunt 3 camping-uri unul lângă altul și o colonie de nudiști :D ! Locul de campare e uriaș - ai pentru un camper sau rulotă aproape 90m2 la dispoziție. Din păcate e foarte aglomerat și plin de turisti din Germania, Austria și Italia. Rezervările se fac cu multe luni înainte - în special pentru zonele aflate chiar pe faleză. În sfîrșit dacă nu v-am convins încă:
Fişierul ataşat 20140822-IMG_3987.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140823-IMG_1550.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140821-IMG_3986.jpg nu mai este disponibil
La final - că tot v-am plictisit destul cu acest post monumental - trebuie să vă mai dau un sfat. SĂ NU INTRAȚI ÎN ȚARĂ PE LA STAMORA - MORAVIȚA! După ce am avut în Croația un incident - mi-a explodat cauciucul pe spate și TireFit-ul nu a reușit să acopere gaura de 8 cm din pneu, am ajuns la un service undeva într-un sat ...
20140822-IMG_3987.jpg
Baieți buni că nu m-au jumulit - mi-au pus un pneu second hand și mi-au luat doar 50EUR! Cred că dacă pățeam asta în țară duminică la ora 4.30 seara acolo ramâneam și oricum reparația mă costa cel puțin 500 lei!!!!
Revenind - așadar am pierdut cam 4-5 ore cu incidentul și nu mai aveam timp să merg la Băile Felix așa cum mi-am propus. Am intrat pe la Stamora Moravița în țară și mare greșeală am luat-o pe drumul de Oravița. Doamne ce mi-am blestemat zilele - am mers cu 30 la oră pe un drum ce părea a fi bombardat. În fine - am găsit o parcare în fața unui spital după Oravița unde mi-am perecut ce mai rămăsese din noapte.
Vara asta ne-am propus să mergem pe traseul Veneția - Monaco - Nisa - Valea Loarei - Mont San Michele - Bruge!!!! Cam 8.000 km! Ambițios dar de ce nu?
Catalin Popescu
Membru forum
16

Mesaj de Catalin Popescu »

Felicitări !
Hilux Vigo + Knaus 500
radumosanu
Membru forum
10

Mesaj de radumosanu »

gheorghiuviorel
Membru forum
12
Oras: Braila
Data nasterii: 14 Feb 1968

Mesaj de gheorghiuviorel »

Frumoasa postare !
David Maria
Membru forum
11
Oras: Calan / Hunedoara
Data nasterii: 24 Sep 1958

Mesaj de David Maria »

Frumos traseu, frumoasa postare.
Muiltumim.
Felicitari!
"Cand viata iti impune limite , depaseste-le "! Hyundai Tucson CRDi + Caravelair Palma 420
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Domnilor nu putem decit sa va felicitam atit pentru excursie cit si pentru prezentare. Practic, v-ati facut o prezentare mai mult decit se cere, drept pt care va felicitam .
Este mare lucru ca ati pus si aceste poze insotite de detalii, foarte bine. Va uram spor la treaba si va invitam la prima intiilnire cu colegii, la care veti putea participa :)
PS : Maritza (GLK-ul ) și Roberta (Fendt Saphire) arata minunat si cred ca pot merge si la un " Paste ClubRV " :D
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
radumosanu
Membru forum
10

Mesaj de radumosanu »

Multumim mult de aprecieri! Sper sa ne putem vedea la una dintre intalnirile de Paste. Inca nu stiu daca venim la Pasarea sau in Moldova. Mai e putin timp pana atunci!
Pe curand!
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Felicitari!Apoi consumul de gpl este anormal de mare,la motorul dvs cu ceea ce tractati ar trebui sa fiti pina in 15 litri gpl........nu intru in alte detalii....Apoi exista harti contra cost si site-uri cu statiile gpl din Europa.Rapid,imi vine in minte una ...Agip-Loipersdorf in Austria....
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
radumosanu
Membru forum
10

Mesaj de radumosanu »

Aveti dreptate, exista harti doar ca nu m-am asigurat eu ca am una cu mine. Din Ungaria si pana la Viena pe autostrada eu nu am gasit nici o statie GPL privind semnele si statiile precum si intreband cetatenii din statii. Localitatea de care ziceti e pe E59 dupa Viena. Eu am mers pe E60 spre Innsbruck.
Consumul teoretic la GLK 350 (3495 cmc) e 15,7 l/100 km in oras si 10,7l la 100km mixt. Cand masina e goala, merg foarte incet si nu accelerez prea tare reusesc sa obtin acest consum. Din pacate vara, cu masina plina, cu A/C la maxim, tragand o rulota de 1500kg (aproximativ - nu am catarit-o si nici nu stiu daca era valoarea din talon sau nu) si cu 120km/h (nu tot timpul ca daca bate vantul din lateral devine instabila) eu nu am reusit sa scad sub 22-24l/100km. Drept e ca nu am verificat perfect - cred ca ar fi trebuit sa spun peste 22l ca nu am masurat cu un instrument anume ci facand un calcul empiric. Pe GPL uzual masina consuma cu 20% mai mult. Sincer nu am idee de ce a consumat asa mult... Poate nu era bine reglata? Nu am idee dar asa mi-a reiesit mie din calcul.
Multumesc pentru precizari si apreciere!
Scrie răspuns