Astă vară am redevenit adolescent! Stiu - la aproape 50ani ne aducem aminte de adolescență ca de un loc cald și luminos. În facultate (până în anul 3 - adica 1989) - in fiecare vară plecam cu un grup de prieteni cu cortul. Așa puținii bani ajungeau pentru o lună de distracție la mare. Anul trecut prin iunie a venit rândul meu să organizez vacanța de vară. Am realizat speriat că se apropie august și nu am făcut nicăieri rezervare. Însuflețit de amintirile frumoase din studenție mă gândesc că ași putea să repet figura și să pun un cort în mașină și să plec așa aiurea prin Europa. Am căutat prin magazine echipament de camping și am încercat să fac o listă de strictă necesitate. Acum, vedeți dumneavoastră, realizez intrând într-un cort că nu mai am 20 de ani și nici cele 65kg din facutate!!!! Mijlocul meu a protestat înfuriat când m-am aplecat să intru in cort și m-a mai lăsat după o săptămână de frecții cu diverse revulsive și anti-inflamatorii. Ce să fac? În disperare că stric vacanța (prima pe care ne-o propusesem de 3 săptămâni de hoinăreală) am ajuns să cumpăr o rulotă (o aventură in sine).
Cu Maritza (GLK-ul meu) și Roberta (Fendt Saphire) am plecat la drum - șovăitor că era prima dată când trageam o rulotă după mine.
Primul popas în peregrinările Europene a fost la Dedulești:
Fişierul ataşat 20140808-IMG_0812.jpg nu mai este disponibil
După consumul de proteine arse sub formă de mici plecăm la drum cu speranță renăscută. Prima ieșire cu o rulotă agățată de mașină!!! Mai facem un popas înainte de Sibiu să verificăm că totul e așa cum trebuie (nu că am ști noi că așa trebuie da' măcar vizual totul e ok)!
Fişierul ataşat 20140808-IMG_0814.jpg nu mai este disponibil
Primul popas l-am facut la
http://www.routeroemenie.nl/ Miniș - puțin înainte de Arad. Camping-ul l-am găsit ușor - e la 5-6 km de drumul principal la marginea satului. Oamenii primitori și extrem de curat. Are curent la fiecare loc de campare care sunt distribuite radial în jurul unei gradini cu loc de joacă pentru copii.
Fişierul ataşat 20140809-_DSC1812.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140809-_DSC1815.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140809-_DSC1816.jpg nu mai este disponibil
A doua zi am plecat spre Viena. Un sfat pentru cei care au instalații de gaz pe mașină. Alimentați din Ungaria - în Austria nu au pe autostradă stații GPL iar la alimentare folosiți card-ul că în Ungaria au un curs fantasmagoric la forint!!
Fişierul ataşat 20140809-IMG_2560.jpg nu mai este disponibil
Spre seară am ajuns la
http://www.campingklosterneuburg.at/d/ Viena, prima destinație din periplul European. Un camping situat la cca 25 - 30km de Viena dar foarte bine conectat - autobuz la fiecare 10min și tren la fiecare 20min. Camping-ul are facilități excelente și e situat lângă un Aquapark pentru cei pasionați de sporturi nautice. Orășelul Klosterneuburg nu are nimic special dar tavernele locale sunt ieftine și fac o scăricică ....
Fişierul ataşat 20140809-_DSC1818.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140925-scan_139.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat 20140809-IMG_2583.jpg nu mai este disponibil
De Viena ce să vă spun. Am stat 3 zile și abia am reușit să vedem catedrala Sf. Ștefan care domină centrul, palatul
http://www.schoenbrunn.at/ și ceva din colecțiile de artă și tezurul. Nu mare lucru dar vom reveni!

- Minis2
Ups. Am ajuns la limita de imagini. Voi adauga restul descrierii ca un comentariu.