Mini circuit Romania-2014

Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Re: Mini circuit Romania-2014

Mesaj de Rusu Mihail »

George jos palaria pentru excursie !..Eu o stiu de pe FaceBook, unde am putut savura fotografiile in marime normala, las' ca o rezolvam si pe asta cind ne gasim..
Traseul este de belea, efectiv mi-am pus in cap sa mergem si noi pe unde ati fost, pentru ca din pacate n-am depasit Orsova spre Vest decit pe partea Yugoslava.
In plus, dai si explicatii ca la carte incit sa poata merge tot romanul pe urmele voastre. Cind mai faceti o excursie ca asta, dati-ne de veste si inchidem coloana :)

Salutari doamnelor, lui Florin si lui nea Ion cit si celorlalti ! Felicitari si nota 10 !
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
George Chirila

Mesaj de George Chirila »

Va multumesc pentru aprecieri.Am incercat sa fiu cat mai explicit pentru cei care doresc sa viziteze aceste locuri minunate,dar nu dispuneau de informatiile necesare.
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Frumoasa si educativa postarea.Daca era mai cald afara,legam rulota si plecam si noi in excursie pe urmele dumneavoastra.
Autorulota Dethleffs Just 90
George Chirila

Etapa 2
Bazias-Oravita-Resita-Caransebes-Otelu Rosu-Sarmisegetuza-Densus-Hateg-Calan-Chitid-Ludestii de Jos-Costesti
275 km

In ziua de 12 iulie,am plecat spre Costesti,jud.Hunedoara.La Moravita m-am despartit de Florin si nea Ion,ei ducandu-se direct la Costesti,iar eu dorind sa vizitez Cascada Bigar si Biserica de piatra de la Densus.
Starea carosabilului foarte buna,cu exceptia portiunii Dn 68-Pesteana-Densus-Totesti(revenirea pe DN 68) care a fost cu denivelari,dar practicabila.

Ca si concluzie pentru pana acum,2 filmulete

http://youtu.be/985Vsxibyac

http://youtu.be/sDSv1VzgK5E

George Chirila

Primul popas a fost in localitatea hunedoreana Sarmisegetuza,unde am vizitat situl arheologic Sarmisegetuza Ulpia Traiana.acesta se afla situate chiar langa drumul national
De aici pe DN 68 dupa cativa km,la stanga spre comuna Pesteana,am ajuns si in localitatea Densus,unde am vizitat renumita Biserica de Piatra,care este musai s-o viziteze cei carora le place in primul rand istoria.Nu va coditi pentru un ocol de cativa km,n-o sa va para rau .
Fişiere ataşate
664.jpg
664.jpg (61.62 KiB) Vizualizat de 3338 ori
675.jpg
675.jpg (92.26 KiB) Vizualizat de 3338 ori
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Ca intotdeauna ne-ati impresionat cu meticuloasa prezentare a traseului dar ne-ati dat pe spate cu minunatele poze facute obiectivelor vizitate. Sincere felicitari. Si noi vom organiza in acest an un mini tur al Romaniei (propunere facuta de Dl. Lupu Ciprian) si probabil ne vom inspira din aceasta frumoasa prezentare. Va multumim ca sunteti alaturi de noi si dati un plus de culoare prezentarilor de pe forumul nostru.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
George Chirila

Daca de la Bazias pana la Densus a plouat mai tot traseul, cum am trecut de orasul Calan,norii au inceput sa se imprastie,lasand sa iasa un soare cam temator,scotand in evidenta frumusetile Depresiunii Hategului ,mirific ţinut străvechi românesc, străjuit de Retezatul maiestuos si de-o inegalabilă frumuseţe,poate cel mai bogat ţinut istoric şi etnografic al României, renumit prin bisericile de piatră , cele mai vechi din ţara, de situri arheologice din perioada Daciei Romane si Preromane.pana la destinatia finala a acestei zile: Camping Costesti,situat in localitatea omonima.
Fişiere ataşate
707.jpg
707.jpg (44.77 KiB) Vizualizat de 3192 ori
Ultima oară modificat 29 Ian 2015, 15:58 de către George Chirila, modificat 1 dată în total.
George Chirila

In sfarsit am ajuns si in campingul Costesti,observand ca micul nostru grup,s-a marit cu inca 2 echipaje.Dupa salutarile de rigoare,am servit repede,la botul calului o berica rece,ca stiti vorba ceea:Cine caleaza rulota fara sa "soarba" o "beroasca" rece,sigur nu pune "atelajul" bine pe orizontala! :oops:
Dupa toate cele,s-a servit masa,s-au consumat "ceaiuri" si alte "licori babesti" contra cresterii colesterolului si a tensiunii arteriale,foc de tabara,socializare,etc.
George Chirila

A doua zi,la cafea,am hotarat sa vizitam ruinile cetatii dacice Sarmisegetuza,ocazie cu care ,unii dintre noi au plecat ba cu bicicletele,ba cu auto din dotare.
Ceva despre calea de acces.Daca pana in comuna Costesti am avut parte de asfalt,din campingul de la Costeşti până la Sarmisegetuza Regia, trecând prin Grădiştea de Munte (sau a muncelului) mai sunt 18 km de drum pietruit, nici prea-prea, nici foarte-foarte dar cu avantajul ca în dreptul podeţelor de peste pârâuri să fie porţiuni de câte 50-100 m de asfalt. Am urcat bine deşi ultima serpentină am facut-o mai strans. Câteva maşini opriseră aici, înainte de ultima serpentină şi turiştii au mers pe jos 10-15 minute de pantă. Ceea ce am observat doar la coborâre a fost diferenţa de nivel,cam maricica,dar "nemtoaica " mea a dus ,draguta de ea! :P
Fişiere ataşate
771.jpg
771.jpg (79.08 KiB) Vizualizat de 3505 ori
georgemarcu53
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 23 Apr 1953

Mesaj de georgemarcu53 »

Buna seara.
Intentionez ca in august-septembrie 2015 sa fac un circuit cu plecarea din Bucuresti-Litoral-Gresu-Sovata-Sarmizagetusa-Baile Herculane-Bucuresti.
Daca gasesc loc de campare in Baile Herculane credeti ca se merita sa plec cu rulota catre Orsova pentru a vizita clisura dunarii sau ar fi mai bine ca excursia sa o fac doar cu masina de la Baile Herculane catre Orsova.
Cu stima.
VW SHARAN+Hobby Prestige 520
George Marcu 0722454584 e-mail : georgemarcu53@yahoo.com
Eşti inteligent dacă nu crezi decât jumătate din ceea ce auzi; eşti înţelept dacă ştii care jumătate.
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

Salut, eu am refacut tot anul trecut traseul lui George, caruia ii multumesc pentru informatiile postate. Am campat in Herculane, dupa Strandul 7 Izvoare. Aici gasesti 2 campinguri fara mari pretentii, apa si curent, pentru 25lei pe zi, dar si 2 stranduri cu apa termala cu 10lei intrarea. Am lasat aici rulota si am vizitat Cascada Bigar, Ochiul Beiului si Cascada Bei, intr-o zi. Restul il voi face la vara, in prima parte a lunii august. Eu am fost singur si a fost un dezavantaj pentru mine. Mai multe la telefon sa nu stricam topicul.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
George Chirila

In dimineata zilei urmatoare,am plecat din camping pentru a vizita 3 obiective turistice de "rasunet" din zona:
Rezervatia de zimbri de la Slivut-Hateg
Manastirea Prislop
Castelul Huniazilor-Hunedoara.
S-o luam pe rand pentru a nu crea confuzie:
Venind din orasul Calan,cu cativa km pana in orasul Hateg,intr-o curba mai larga se observa un indicator care ne"spune" ca in dreapta dupa aproximativ 3-4 km,urmeaza Rezervatia de zimbri de la Slivut.Drumul este asfaltat,cu o singura banda de circulatie,dar cu mai multe alveole in cazul in care se intersecteaza 2 auto din sensuri opuse.

Urmatoarea noastra "tinta" a fost vizitarea Manastirii Prislop.
De la rezervatie,am iesit in E 79,intrand in orasul Hateg dupa cateva sute de metri,iar de aici am tinut indicatorul Manastirea Prislop,distanta fiind de aproximativ 12-13 km.Drumul de acces este asfaltat,relativ bun.Aici se afla inmormantat fostul preot si staret, Arsenie Boca.

Dupa vizita placuta in acest loc,"ne-am luat lumea-n piept" si am oprit direct in parcarea Castelului Huniazilor din orasul Hunedoara.
Permiteti-mi ca aceste 3 obiective turistice sa le prezint pe larg in topicul dedicat-Prezentare obiective turistice pe judete.Am ales aceasta cale deoarece am dorit ca sa nu ma repet de doua ori pentru acelasi subiect,lucru care poate deveni enervant si plictisitor.
Fişiere ataşate
Manastirea Prislpo
Manastirea Prislpo
Scrie răspuns