Buna seara.Ne-am hotarat ca si concediul de anul acesta sa il petrecem tot prin tara si am vrut sa va impartasim ruta pe care am ales-o pana in acest moment.Daca vor mai exista modificari anuntam.Daca exista doritori care vor sa ni se alature,sunt bineveniti.Ruta este urmatoarea:Ploiesti-Horezu-Targu Jiu-Baile Herculane-Orsova-Resita-Hateg-Arieseni(poiana Glavoi)-Alba Iulia-Sibiu-Rasnov-Ploiesti
La fiecare din opriri vom sta in functie de obiectivele turistice care sunt de vizitat.Vom sta mai mult off camping dar si in campinguri,acolo unde exista.
Cristina si George Dinca
Opel Astra H 1.7 CDTI
Avondale Pendle 510/5
Tel:0744.544.506
www.cemaimancam.ro
Va asteptam pentru o oprire la Busteni, camping Aviator de unde puteti vizita castelul Peles, castelul Cantacuzino, casa memoriala Cezar Petrescu, cascada Urlatoarea, excurse la estera, Piatra Arsa, Babele cu telecabina sau masini 4x4 si altele.
Mihai Serban
0745102596
Mihai Serban
campingaviator@gmail.com
0722221235
Busteni
Ei si iata ca dupa o saptamana putem veni cu detalii in legatura cu locurile unde am fost pana acum.Vom detalia pe zile:
Ziua 1:Plecare din Ploiesti catre Horezu unde aveam de gand sa stam in campingul Trei stejari pentru a vizita Cheile Bistritei si imprejurimile dar pentru ca din lipsa de indicatoare(ca suntem in Romania),am ratat intrarea catre chei care erau cu cativa mai multi km inainte de Horezu,am hotarat sa nu mai ramanem in camping,astfel ajungand sa campam pe malul raului in padurea de langa Pestera Muierii.Aici am gasit aer curat,peisaje frumoase si surse de apa potabila.
Ziua 2:Plecare de la Pestera Muierii catre Targu Jiu,Cheile Sohodolului,cu gandul de a campa pe chei.Drumul catre chei este acceptabil,drumul prin chei este bun doar ca este foarte ingust(de o masina).Intrarea in chei costa 10 lei de masina.Pe chei peisaje superbe dupa cum puteti vedea in poze,dar la sfarsitul cheilor,unde se spunea ca se poate campa,intr-adevar se putea campa cu cortul,nicicum cu rulota.Astfel am decis sa intoarcem si sa mergem catre Herculane.25 km intre Baia de Arama si Herculane sunt foarte foarte prosti si greu de parcurs cu rulota.Ajunsi in Herculane,am vrut sa stam in campingul 7 izvoare unde nu se putea sta,ca de altfel in toata statiunea,pentru ca era full.Rulotele si corturile stateau pe marginea drumului,pe asfalt.
Astfel am decis sa plecam din Herculane si sa o luam catre clisura Dunarii,unde,dupa informarile pe internet,se poate campa fara probleme.Pe drumul Orsova-Moldova Noua drumul foarte bun cu mici portiuni de 1-2 km cu drum ca distrus de bombe(foarte greu de trecut cu rulota).Ajunsi pe clisura trebuie sa spunem ca nu era nici un loc unde puteai campa cu rulota(ci doar cu cortul)cu exceptia parcarilor unde nu aveam de gand sa oprim.Negasind loc pe clisura,am luat-o catre Cheile Nerei-unul din principalele obiective pe care le aveam in minte cand am plecat de acasa.Eram hotarati sa mergem pe drumul catre chei si sa campam off pe acolo,urmand ca in zilele urmatoare sa facem traseele.Trebuie sa spunem ca drumurile in zona Moldova Noua-Oravita-Anina sunt groaznice.Dupa atatea dezamagiri am ajuns intr-un final la Sasca Montana unde trebuia sa intram pe drumul catre chei.Am mers cu rulota circa 2 km cand am zis"stop".Catre cheile Nerei nu se poate merge cu rulota.Drumul,desi asfaltat,este groaznic,sub nici o forma nu se poate merge cu rulota ci doar cu masina dar si asa...Am facut cale intoarsa pentru ca in zona nu am vazut nici o pensiune care sa ofere posibiltati de campare,nici o parcare in care sa poti ramane in siguranta pe durata noptii sau in care sa poti lasa rulota in siguranta ca sa poti merge doar cu masina pe chei.Am luat-o catre cascada Bigar pe care evident ca am vazut-o noaptea pt ca deja era ora 22:00 cand am ajuns acolo si intr-un final,negasind absolut nici un loc in care sa campam peste noapte,am decis sa ne intoarcem in Herculane,unde am stat in Camping Hercules,un camping micut,cochet,unde preturile sunt acceptabile(65 ron echipajul-rulota +2 pers si 2.5 euro pt persoanele extra.)Aici am vorbit cu patroana campingului despre posibilitatea unui parteneriat.Urmeaza sa discutam cu Ciprian si sa se ia legatura sa se discute.Noi am facut si ceva poze si vom da detalii separat despre facilitati.
Ziua 3:Plecare de la Herculane catre statiunea Trei Ape pe Trans-Semenic(drumul de la Slatina Timis-Trei Ape-Resita)care este un drum nou asfaltat,perfect.Sa nu mai spunem de statiune,care este situata langa lacul cu acelasi nume.Foarte multa liniste,curatenie si peisaje minunate.Aici am vrut sa stam in camping Trei Ape,unde pretul ni s-a parut foarte mare(24 ron de persoana),fara a oferi conditii conform pretului.Astfel am decis sa renuntam la ideea de campin si am hotarat sa campam off pe langa lac.Ei si aici surpriza(placuta de altfel)pe malul lacului,locuri de campare special amenajate cu gratare,bancute,mese,wc ecologic,pubele de gunoi si foarte foarte multa curatenie.Taxa de campare era stabilita de primarie si era de 8 ron/pers pe zi sau 25 ron/pers/4zile.Seara,a venit un domn care ne-a luat taxa,cu care am stat foarte mult de vorba si care ne-a spus chiar ca in weekend-uri se pot inchiria in acest pret si palete de badminton,filee,etc.Concluzia,statiunea Trei Ape merita vizitata.
Ziua 4:Plecare de la Trei ape catre camping Zamolxes din Sarmisegetusa.Pe drum am urcat si la statiunea Muntele Mic unde aveam de gand sa urcam catre varf cu telescaunul,care vara,din pacate nu functioneaza desi am gasit informatii ca da.Aici drumul catre statiune(Transalpina Banateana)este perfect.Aerul si peisajele nu pot fi descrise in cuvinte doar ca ajunsi acolo statiunea era pustie.Drumul insa a meritat.Drumurile in zona in general sunt ok,doar o portiune de 1 km pana la camping,drum forestier dar nu greu de parcurs.Aici preturile sunt 10 lei rulota(curent inclus) si 10 lei/pers.campingul este de fapt o casa cu o portiune de verdeata.Nu exista loc de deversare toaleta eco,nu exista stalpi de iluminat.Se poate face dus si se poate servi masa acolo.Cand am ajuns acolo eram primii si singurii din camping astfel ca ne-am ales locul cel mai bun doar ca dupa circa 2 ore campingul era full(nu a fost nici o problema pt ca toti erau straini si nici nu am simtit ca era lume in camping).Aici ne-am intretinut cu o familie din Hamburg,care bucurosi de ajutorul oferit ne-au "cinstit" cu o bautura homemade traditionala:Mexicaneer.
Ziua 5:Plecare din Sarmisegetusa catre campingul din Costesti pe ruta Hateg-Simeria-Orastie-Costesti.Drumurile ok si pentru rulota.Pe drum gasiti o cultura de afine,de unde puteti cumpara afine de cultura la pretul de 15 ron/kg,delicioase.Ajunsi la Costesti,fiind singurii din camping,am sunat pentru a ne anunta prezenta(atentie orange nu are acoperire,doar vodafone).Am discutat cu patronul care ne-a spus sa ne instalam ca va veni cineva care ne va lua taxa.Zis si facut.Aici taxa este 35 ron/rulota+curent,5 lei dusul/pers.Toate conditiile:gratare,leagane,mese,scaune,verdeata,toalete foarte curate.Nu au pubele foarte mari de gunoi si loc deversare toaleta.In schimb, au apa potabila,ceea ce am aflat si noi discutand cu persoana care a venit sa ne ia taxa.Deci Camping Costesti ARE APA POTABILA(pt ca pe club si pe internet gasiti exact informatia inversa).Am vizitat cetatile a doua zi dupa care am plecat catre Alba Iulia unde am facut traseul cetatii.
Ziua 6:Costesti-Alba Iulia-Cheile Rametului.Ajunsi la Alba Iulia,dupa ce am vizitat cetatea,am hotarat sa cautam un camping in zona dar nu am gasit.Am hotarat sa o luam spre Cheile Rametului,traseu pe care doream sa il facem si sa mai cautam camping pe drum.Singurul camping din zonas care este trecut si pe harta este Floare de Colt dar care ATENTIE nu primeste rulote sau corturi ci are doar casute unde poti sta.Asa ca,nemaigasind nimic in zona,am luat-o,conform cautarilor de pe internet ,pe drumul catre Cheile Rametului,unde cica se poate campa off intr-o poiana inainte de intrarea in chei.GRESIT!Intr-adevar,se poate campa dar nu cu rulota.Nici nu se poate intra pe drumul acela cu rulota.Este foarte prost chiar si pentru masina,desi toti spun ca este practicabil(dupa noi este dar cu 4X4).Am campat intr-un final off la un km de manastirea Ramet,pe marginea raului,intr-un loc foarte frumos unde mai erau si alte persoane campate cu cortul.
Ziua 7:Traseul Cheile Rametului-minunat dar nu este recomandat persoanelor care au frica de apa sau de inaltime,copiilor in nici un caz.Acest traseu se face prin apa,pe langa apa,peste apa.Trecerea apei se face cu ajutorul unor cabluri de sustinere,bride,etc.Dureaza cam 5 h dus-intors.
Ei si de aici nu am stiut exact unde sa mergem pentru ca,dupa cum am spus la inceput,pe lista era si Poiana Glavoi pt a face traseele din Arieseni mai scurte.Si aici am avut o problema pt ca dupa atatea dezamagiri in legatura cu informatiile gasite pe internet despre starea drumurilor,chiar nu am stiut si inca nu stim daca vom mai ajunge in Poiana Glavoi pt ca din cate am inteles este un drum forestier de 2,5 km pana la poiana,care poate fi parcurs cu masina dar oare cu rulota?Aici inca ne gandim ce sa facem pt ca nu am mai gasit informatii recente si nu am vrea sa mai incercam pe pielea proprie si pe rulota proprie:).
Ziua 8-azi-am plecat de la Cheile Rametului spre Turda,cu dorinta de a face traseul Cheile Turzii-Cascada Ciucas.In Turda,camping nu am gasit asa ca am luat-o catre Camping Faget care era mai aproape de Turda.Preturile aici:35 ron echipaj + 10 lei pers extra.Foarte mari fata de conditiile oferite asa ca ce ne-a mai ramas de facut?Sa o luam catre campingul bine stiut de noi din Gilau,camping El Dorado(rulota +masina+ 4 pers+curent-reducere club=81 ron).Vremea este superba,conditiile minunate,barbatii deja au facut o baie in piscina.Maine vrem sa plecam doar cu masina catre Cheile Turzii pt traseu si dupa mai vedem ce hotaram.
Vom reveni cu continuarea aventurii pe 6 roti in Romania,care pana acum a fost chiar o aventura din punctul nostru de vedere.Pana acum am putea concluziona ca circuitele cu rulota prin Romania sunt destul de riscante din cauza lipsei locurilor de campare si din cauza drumurilor practicabile cu masina dar impracticabile cu masina+rulota.
Cristina si George Dinca
Opel Astra H 1.7 CDTI
Avondale Pendle 510/5
www.cemaimancam.ro
V-am vizionat fotografiile postate pe facebook..(bravo lor ca au sistemul conceput de a incarca rapid N poze) Felicitari pt excursie, e o reusita, am vazut ... :) Bravo !
Cind si daca o sa aveti timp, sa puneti macar citeva poze din locatiile care v-au placut. Am vazut unele de nota 10 dintr-un loc care nu-l stiam. Deci succes si rabdare !
.
Va multumim frumos dle Rusu.Intr-adevar am gasit pe parcurs cateva locatii de campat cu rulota si cateva campinguri foarte frumoase.Am facut poze pe care le vom posta si vom pune si preturile.
Cristina si George Dinca
Opel Astra H 1.7 CDTI
Avondale Pendle 510/5
www.cemaimancam.ro
Sa continuam cu circuitul pe care l-am incheiat zilele acestea.Concluziile noastre nu s-au schimbat nici dupa 2 saptamani de concediu cu rulota-acelea ca un concediu in Romania cu rulota este destul de dificil de facut daca vrei sa faci un circuit.Daca vrei sa poposesti intr-un camping sau intr-o locatie off pentru mai multe zile,e ok,desi si asa exista riscul de a gasi drumuri foarte proaste,drumuri in reparatie ,drumuri care pot fi accesibile pentru masina dar rulota,citez"o rupi in doua".Ce am mai aflat este ca unele campinguri trecute pe harta sunt doar campinguri de casute unde nu te primesc sa campezi cu rulota sau cort.Exemplu:Floare de Colt.Alte campinguri vor sa iti ia si pielea de pe tine dupa cum veti vedea in descrierea detaliata.
Ziua 9:Camping El Dorado de unde am plecat doar cu masina si am facut traseul Cheile Turzii si Cascada Ciucas.
Ziua 10:Plecare din Gilau catre Arieseni.Acolo am hotarat sa campam la campingul "La Danut" care ni s-a parut o locatie foarte buna.Pretul de asemenea foarte bun:35 ron/zi. Campingul ofera curent,apa potabila,loc deversare toalete,dusuri,toalete si spatiul este foarte mare.Pe seara ne-am intretinut cu patronul campingului si cu alte persoane campate la cort.
Ziua 11:Camping "La Danut" de unde am plecat doar cu masina catre Ghetarul Vartop unde intrarea este 10 lei /pers.Drumul este asfaltat pe o portiune de circa 6 km,6 km sunt inca neasfaltati si destul de greu accesibili cu masini joase,iar de la parcarea de la Casa de Piatra unde puteti lasa masina,se mai merge circa o ora pe jos.
De asemenea la intoarcerea de la ghetar care anul acesta nu a mai fost ghetar ci doar pestera(iarna usoara),pe drum ne-am abatut putin la Coiba Mare si Coiba Mica si la Izbucul Tauz.Toate trei se parcurg foarte usor si repede si sunt semnalizate din sosea.
Ziua 12:Plecare din camping catre Padis-Poiana Glavoi cu gandul de a campa acolo si de a face traseele Cetatile Ponorului,Cheile Galbenei,Pestera Focul Viu.Drumul pana la Padis este asfaltat si este perfect.Drumul pana la Glavoi este de circa 2,5 km din sosea,este un drum forestier ce poate fi parcurs cu masina.Noi am incercat sa il facem cu rulota si nu v-am sfatui sa incercati.La Glavoi foarte mare aglomeratie,greu de gasit loc de campat rulota(pt corturi suficiente locuri).Am hotarat sa plecam si sa lasam pe alt an aceasta zona.Atentie drumul Stei-Deva este in reparatie si este groaznic.Am plecat catre Sibiu unde am oprit la Salisteanca.Aici mai erau 2 campere si 2 corturi.Locul ni s-a parut destul de mic.In seara in care am ajuns am fost intampinati de un angajat presupunem care nu vorbea limba romana.In fine ,i-am explicat noi ca suntem in Club Rv,a zis ca trebuie sa il intrebe pe patron,ceea ce a si facut,ulterior venind si spunandu-ne costul total:90 lei.L-am intrebat daca acesta este pretul cu discount club,a zis ca acesta este(asta insemna ca ne lua 20 ron/pers extra-cam mult din punctul nostru de vedere,date fiind conditiile si comparatia cu alte locatii).Am zis asta e,ramanem.Seara,dupa ce ne-am instalat,hai sa facem dus.Apa calda insa nu era.A doua zi cand sa plecam,vine patronul,l-am intrebat si pe el de pret si ne-a zis ca este pretul de club 40 echipaj,10 curent si 15/pers extra.Ok,deci 80 lei nicidecum 90.Suparati i-am spus acest lucru adaugand si ca pers extra nu stim de ce le platim pt ca oricum nimeni nu a putut face dus.Atunci si-a cerut scuze si a zis ca ne costa 70 ron.Trageti dvs concluziile.
Ziua 13:Plecare de la Salisteanca catre Fagaras unde am vazut cetatea Fagarasului,foarte frumoasa dar nu la fel de frumoasa ca altele pe care le-am vazut deja.Pretul 15 ron/adult si 7 ron/elev,student.De acolo am plecat catre locatia off camping de la Cheia unde am stat pana duminica.
Sa va spunem si detalii tehnice:2800 km parcursi ,consum masina 6,5%.
Pentru intrebari despre starea drumurilor,despre campingurile sau obiectivele turistice enumerate,nu ezitati sa ne contactati.Mai multe poze puteti gasi pe facebook in albumele concediu cu rulota: https://www.facebook.com/dinca.cristina ... tos_albums
Cristina si George Dinca
Opel Astra H 1.7 CDTI
Avondale Pendle 510/5
www.cemaimancam.ro
Stie cineva un loc de campare intre Baile Herculane si Moldova Noua?
Cu respect. 8)
VW SHARAN+Hobby Prestige 520
George Marcu 0722454584 e-mail : georgemarcu53@yahoo.com
Eşti inteligent dacă nu crezi decât jumătate din ceea ce auzi; eşti înţelept dacă ştii care jumătate.
Buna seara!
Referitor la intrebarea dvs,privind eventuale locuri de campare va pot spune urmatoarele:
Intre orasul Orsova,jud Mehedinti si localitatile Drencova-Berzasca,jud.Caras-Severin(toate situate pe DN 57,Clisura Dunarii sau Defileul Dunarii,ambele sintagme fiind corecte),distanta dintre Dunare si munte (Muntii Almajului),este foarte mica si accidentata.Dupa 1989(sau "revolutie")si in special in timpul embargoului impus de O.N.U si U.E,fostei Republici Federative Yugoslavia,intre anii 1992-1995,au aparut foarte multe vile,case de vacanta si pensiuni,pe aceste portiuni de teren inguste si accidentate,deci sanse slabe de campat pentru noi rulotistii(eventual in curtile acestora,dar tinand cont de faptul ca unele cladiri nu au nici-un fel de curte,accesul facandu-se direct in cladire din sosea,cum spuneam,sanse 0.De o mica sansa ati putea beneficia,dupa localitatea Eselnita,in imediata vecinatate de Golful Mraconia(acolo unde se afla daltuit in piatra chipul lui Decebal),unde venind dinspre Orsova,faceti la dreapta din DN si mergeti pe firul raului Mraconia,pe un drum forestier,si puteti campa in cateva curti ale unor pensiuni aflate in golful susmentionat.
Din localitatea Berzasca,se "indulceste" putin relieful,dar si aici intervin terenurile localnicilor care sunt ingradite ,unele chiar din sosea,pana la fluviu,deci merita intrebat.
Ca si o concluzie,ca sa nu mai "bat campii",daca tot ati venit pana in aceasta zona superba,puteti sa va campati,la iesirea din localitatea Bazias spre Socol,in curtea Cabanei Apus de Soare(daca veti cauta pe net,gasiti sigur locatia,nu vreau sa se creada ca fac publicitate acesteia,dar cam este singurul loc unde puteti campa in conditii de siguranta,cu acces la apa si energie electrica.Si ca "o regula care intareste exceptia",toata zona de care v-am povestit,fiind langa Dunare,este saraca in ...apa potabila,iar la rulota prefer sa am apa in lipsa energiei electrice.Cum puteti ajunge?
Din localitatea Pojejena,faceti stanga pe DJ 57A spre Socol(nu inainte pe DN 57 spre Naidas),iar dupa aproximativ 17 km,veti observa pe partea stanga locatia,situata chiar pe malul Dunarii.
In speranta ca nu v-am obosit. :oops: