Inmatriculari Rv-uri - precizari

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Ciprian Cristea
Membru forum
11
Oras: Sibiu
Data nasterii: 18 Aug 1981

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Ciprian Cristea »

Am si eu o rugaminte, daca exista cineva pe forum care si-a inmatriculat o rulota de Anglia sa imi explice in pic care e procedura si ce acte sunt necesare avand in vedere ca in Anglia cu sunt C.I.V-uri la remorci
Vreau sa stiu
Acte necesare RAR
Acte necesare politie inmatriculare.
Multumesc

De obicei prima postare se face aici: viewtopic.php?f=97&t=3454&start=690

Multumesc pentru intelegere. Viorel Grosu
Hary Radu
Membru forum
13
Oras: BUCURESTI
Data nasterii: 03 Apr 1971

Mesaj de Hary Radu »

Dai mesaj lui niky radu....el se ocupa de rulote anglia...si de imatriculari
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

Ciprian Cristea scrie:.. si-a inmatriculat o rulota de Anglia sa imi explice in pic care e procedura si ce acte sunt necesare avand in vedere ca in Anglia cu sunt C.I.V-uri la remorci
..]
Iti trebuie o factura de la vanzatorul din Anglia daca este firma sau un contract de vanzare cumparare daca este de la o persoana fizica. In contract sau factura, in afara de datele personale vanzator/cumparator, trebuie trecute toate datele tehnice ale rulotei, serie sasiu, daca are CRiS registrer sa aiba documentele la acesta si sa corespunda toate stantele cu numerele din document . Ideal ar fi sa aiba si cartea tehnica a rulotei si factura originala cu care s-a vandut din fabrica (factura originala de la primul cumparator te scuteste de o gramada de belele, legate de furtul si vanzarea ulterioara a rulotei).
Daca rulota are CRiS registrer si vanzatorul nu are documentul de la acesta, risti sa astepti in Romania cateva luni sau ani, pana comunica politia romana cu cei din Uk sa o verifice daca nu e in baza lor de rulote furate. Este bine sa ai o copie dupa pasaportul vanzatorului (daca este o persoana fizica) sa se vada in clar ca semnatura de pe contract este aceeasi cu cea din pasaport.
Cu aceste acte si rulota te duci si face Rar-ul, iar dupa aceasta cu hartiile de la RAR si cele din Anglia te duci la rutiera. La politia rutiera trebuie sa predai numarul cu care ai adus-o in Romania si sa le arati si asigurarea cu care ai trecut prin Europa. Unii le cer, altii nu, insa e bine sa le ai la tine.
O sa mai ai de achitat niste taxe legate de: certificatul de inmatriculare romanesc, numar Romania, taxe primariei, asigurarea in Romania.
E bine sa te duci personal pana la serviciul de inmatriculari de la tine din oras, sa vezi daca au intervenit intre timp si alte reguli.
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iul 1978

Mesaj de Radu Vaida Muntean »

Daca rulota pe care am cumparat-o este inscrisa pe Romania si are toate actele romanesti talon, carte, asigurare, itp mai am nevoie de autentificare RAR la schimbarea proprietarului ?
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
Grigore Lazarescu
Membru forum
12
Data nasterii: 25 Noi 1964

Mesaj de Grigore Lazarescu »

Bineintzeles ca se mai poate plati o taxa ,,,,,,,,,,,se numeste identificare rar...........
Grigore Lazarescu
0722786069
Daniel Rus
Membru forum
10
Oras: Alba iIulia
Data nasterii: 26 Dec 1968

Mesaj de Daniel Rus »

Pentru a veni in ajutorul membrilor, postez detalii despre rulotele aduse din Anglia care acolo se spune ca nu au acte de inmatriculare.Este adevarat ca nu necesita acte dar asta nu inseamna ca nu se poate obtine asa ceva in Anglia.In Anglia rulotele circula cu numarul de inmatriculare al masinii si nu necesita certificate de inmatriculare, asigurare auto sau impozit este mai mult decat adevarat, dar se pot face asigurari optional (care include inclusive avarii sau alte clause cum ar fi furt, incendiu etc).Nu necesita acte de inmatriculare dar exista CRIS, adica Caravan Registering and Identification Scheme, care se ocupa expres de rulote si care are o baza de date despre ele, baza care include proprieterul,eventuale accidente (chiar si cazul in care a fost radiate din circulatie da catre compania de asigurari) sau cazul in care se afla in leasing sau finantare de la banca sau companie privata.Toate acestea se obtin in urma platii unei taxe care variaza intre 12-15 lire sterline, dar cu toate ca sunt hartii oficiale nu sunt recunoscute in Romania decat in mica parte sau deloc.Am avut problem de genul si prefer sa nu mai platesc aiurea in Anglia pentru lucruri care nu sunt recunoscute de catre organelle de la noi, care prefer tot hartia igienica in loc de acte.
Pentru cei interesati de inmatricularea acestor rulote exista varianta foarte simpla.Se face o declaratie pe proprie raspundere la notar, in care se specifica ca rulota a fost cumparata din Anglia de pe piata libera, ca este proprietatea de derpt a cumparatorului, ca nu a fost furata.Foarte important ca in aceasta declaratie sa se specifice si modul cum rulota a intrat in tara (pe platforma, trailer sau tractata de o masina inmatriculata in UK).Cu aceasta declarative impreuna cu contractual de vanzare cumparare sau factura daca este cazul, va prezentati la RAR in urma unei programari si dupa obtinerea cartii de identitate RAR, mergeti la inmatriculari si depuneti actele pentru obtinerea numarului de inmatriculare definitiv (aceste acte include si asigurarea RCA,si fisa fiscala.)
Pentru cei interesati sa scoata numar rosu, in baza contractului de vanzare cumparare, declaratiei pe proprie raspundere la notar(mentionata mai sus) se poate scoate numar rosu pentru rulota chiar daca acest lucru pare cam ciudat sau daca organele competente o sa o cam dea de gard ca nu vor sa dea numar de inmatriculare, in baza legii sunt obligate sa elibereze numar.
Sper ca aceste informatii or sa ajute in viitor, daca mai aveti problem sau intrebari nu ezitati sa ma contactati.
Daniel Rus
Membru forum
10
Oras: Alba iIulia
Data nasterii: 26 Dec 1968

Mesaj de Daniel Rus »

Mai vazusem acum o chestie cum ca trebuie sa predai numarul cu care ai adus-o dar nu este adevarat (eu am masina inmatriculata in Anglia) deci nu necesita numar si asigurare cand o aduc.Nu a cerut nimeni niciodata asa ceva mai ales daca in declaratia la notar specifici cum a intrat in tara.
Englezii nu a toti pasaport (asta I cazul cand nu au iesit niciodata din tara) deci nu au cum sa iti dea copie si mai mult ca sigur o sa refuse sa iti dea chiar daca au!Ei se identifica foarte usor in baza altor acte si nu au ID cum spun ei sau bulletin cum spunem noi.La ei permisul de conducere este mai mult decat ok si in baza lui te identifica oricand.
CRIS certificate (nu CRIS register) este recunoscut la ei, la noi mlitia nu il ia in considerare deci nu merita sa iti pierzi timpul cu el ca la noi in multe locatii nici nu stiu ce este ala.
La fel NCC (National Caravan Certificate) nu prea ajuta ca ala este de fapt un document care atesta ca rulota respectiva corespunde standardelor de constructive si siguranta din Anglia si nimic mai mult.
Nu uitati ca pentru orice lamuriri in legatura cu rulote aduse din Anglia puteti sa ma contactati aici sau pe email mario_rr@yahoo.com.
Pirvan Gioni
Membru forum
10
Data nasterii: 18 Ian 1982

Mesaj de Pirvan Gioni »

Salut tuturor. Sunt nou pe forum si nou posesor de rulota englezeasca.
As vrea sa impartasesc si eu experienta mea de a inmatricula o rulota adusa din Anglia. Am cumparat rulota de la cineva din Buzau. Rulota era adusa din Anglia iar baiatul nu avea nici un act la ea. Avea doar un biletel pe care scria numele si adresa celui din Anglia de la care cumparase rulota. Eu am procedat in felul urmator: am cautat pe internet un model de contract de vanzare-cumparare in limba engleza si l-am descarcat si printat. Pe acel contract am completat datele englezului si datele mele. Am facut practic un contract de vanzare-cumparare intre englez si mine. Am facut programare la RAR. M-am prezentat la RAR sa-i fac carte. La RAR mi-au cerut actele rulotei dar fiind de Anglia nu are nici un act, i-am explicat despre ce este vorba inginerului de la RAR Voluntari in Bucuresti. Stia omul ca rulotele de Anglia nu au nici un act si m-a pus sa fac o copie de pe contractul de vanzare-cumparare. Asta a fost pe 17.12.2014. A doua zi am fost sunat de cei de la RAR sa ma duc sa-mi ridic cartea si certificatul de autenticitate.Din lipsa de timp si bani nu am fost sa o inmatriculez imediat. Pe 20.01.2015 m-am hotarat sa merg la politie sa o inmatriculez la Pipera in Bucuresti. M-am apucat de facut dosarul de inmatriculare. In primul rand am tradus contractul de vanzare-cumparare dintre mine si englez. Dupa ce l-am tradus am facut fisa de inmatriculare cu care am mers la DGITL Sector 4 impreuna cu traducerea contractului. Am obtinut stampila pe fisa de inmatriculare. Am facut tot dosarul cu asigurare, fisa de inmatriculare, taxe, etc. Am mers la ghiseu la politie unde a verificat toate actele. Baiatul de la ghiseu m-a intrebat de actele si numarul rulotei din Anglia. I-am explicat ca in Anglia nu au acte si nici numere la rulote si remorci ci se circula cu numarul auto tragator. A fost baiatul si a intrebat un sef si a venit la mine. M-a pus sa dau o declaratie pe propria raspundere. Acea declaratie m-a pus sa o scriu pe foaia unde era copia de pe buletin din dosar. In acea declaratie am mentionat ca am adus rulota personal din Anglia si ca nu am nici un act la ea pentru ca acolo se circula cu numarul auto tragator. In 3 ore au fost gata certificatul si numerele. Deci nu a trebuit nici o declaratie la notar. Rulota am inmatriculat-o pe 22.01.2015.
Sper sa ajute cui are nevoie.

Rog sa -mi comunicati in privat pe mesaj sau mail numele dvs real ca sa schimbam din "parvan_gioni" numele de utilizator in nume real . Multumesc !
Lupu Ciprian
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Mesaj de Florin Herciu »

Am cumparat rulota de la cineva din Buzau. Rulota era adusa din Anglia iar baiatul nu avea nici un act la ea. Avea doar un biletel pe care scria numele si adresa celui din Anglia de la care cumparase rulota. Eu am procedat in felul urmator: am cautat pe internet un model de contract de vanzare-cumparare in limba engleza si l-am descarcat si printat. Pe acel contract am completat datele englezului si datele mele. Am facut practic un contract de vanzare-cumparare intre englez si mine.
Nu vreau sa par carcotas, dar aceste afirmatii (stim intelegem, etc) nu ar trebui sa apara in clar, ci ar trebui sa fie impartasite mai discret, pe canale private.

(nu de alta, dar poate ca vede cine nu trebuie sa vada si pe urma nu mai functioneaza - -n-ar fi pacat?)
(...)
Tucson, Avento
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

Toata lumea face la fel cu inmatricularea, iar cei de la RAR si Politie cunosc aceste lucruri, dar se ascund si ei ca strutul cu capul in nisip sau cer tot felul de "avioane" prin notar sa nu cada ei nasol. De aici si diferentele intre zonele tari, dintre hartiile cerute de serviciile de inmatriculare i :lol: Specific romanesc!
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Cristi Stoian
Membru forum
10
Oras: Craiova
Data nasterii: 06 Feb 1980

Mesaj de Cristi Stoian »

Va salut cu respect!

De cateva zile sunt posesorul unei superbe rulote Crown Prince fab. 95-96 (modelul cu coltar). Am sa-i fac o prezentare in aria dedicata pt ca am foarte multe intrebari despre anumite utilitati (amp antena tv, inst. electica etc etc...) si sper sa ma ajutati sa inteleg cum functioneaza.

Legat de inmatriculare, va rog sa imi spuneti daca ma ajuta CRIS-ul ce-l am la rulota (completat cu toate datele) sau trebuie sa fac si un contract de vanzare-cumparare + declaratia la notariat?

Multumesc anticipat!
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

CRiS-ul este “interpretat ” in Europa ca un certificat de inmatriculare. Cel mai bine este sa va duceti personal la serviciul inmatriculari, prezentati o copie dupa CRiS (sa vedeti daca e ceea ce trebuie), spuneti ca doriti sa achizitionati aceasta rulota din rula din Uk si acesta este singurul act care vi l-a trimis englezul prin email. Intrebati concret ce acte se cer acum pentru a inmatricula rulota in Romania. In functie de informatiile pe care le primiti de la ghiseu va pregatiti hartiile necesare inmatricularii.
Bafta!
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Scrie răspuns