De doua trei ori am vrut sa scriu in acest topic f interesant pt camperisti, dar am zis sa stau loului ca se scriu destule. Vazind totusi postarea de mai sus, m-am decis.
Pt dl Astefanei, ploiestean de-al nostru... Partial va dau dreptate, dar nu in totalitate. Cind au fost gindite si facute aceste minunatii, sa stiti ca s-au rezolvat multe...
Va spun asta, deoarece la ultimile 4 campere, am avut aceste perne inclusiv la vechitura mea din 92..:D Daca ar fi miine sa iau altul i-as pune perne de aer din prima.
Explicatie : Dupa excursia cu Dethleffsul in Turcia in 2009, mi-am luat camper cu perne de aer. Sa va fereasca "Domnul" sa
nu aveti perne, pe un vint lateral serios...
Am zis ca mi se rastoarna sifonierul, morcovul era felii, vai vai ce bine este cind aceste minunatii iti limiteaza gradul de inclinare lateral...Incercati pe o masina fara..
Am vazut si apreciez ca ati pus semnul
+ adica al avantajului, in dreptul explicatiilor. E valabil si in cazul celor scurte, ca al meu de 5,50 m.(cind il incarci mai serios).
Basicuta aceea de cauciuc nu echivaleaza cu cricul rulotei pt terenuri denivelate...Pt acelea exista cricuri speciale pentru campere si chiar pot compensa +/- 10-15 cm.
Un alt plus este ca nu sari in ochii politiei cind esti incarcat mai ales prin vest. Inca un plus este pt camperele cu tractiune fata, in cazul terenurilor cu noroi sau gheata
Cel mai mare avantaj al separatorului st-dr, este ca pe drumurile noastre inclinate majoritar in partea dreapta, reusesc sa merg drept cu 2,5 in dreapta si 1,8 pe stinga
Bataia de care zice dl Astefanei, este din cauza ca-s prea umflate cind masina este mai putin incarcata. Incercati o presiune mai mica, re-intra in "parametrii normali"
Referitor la pret, oferta de montaj a dlui Radu Pascu e excelenta. Referitor la preturile Kiturilor, nu vreau sa-mi fac dusmani. Aici fiecare isi alege sursa de achizitie.
Goldschmitt pomenit de dl Astefanei, e cel care a si inventat jucaria si e specializat numai pe campere. Mai are si alte minunatii excelente pt stabilitate si nu numai..
Eu mi-am rearanjat sistemul la Camperland. Nicu Colpos face acest lucru de ani buni.
http://www.camperland.ro/perne-de-aer.html - Acum fiecare alege dupa afinitati
Concluzia mea e clara. Cine isi permite sa-si puna. Dupa ce puneti veti vedea ce diferenta este. Numai cine nu a avut si acum are, realieaza ce bun e sa ai "basicute" :D
Asa cum s-a scris si mai sus
la rulote nu se justifica. Pernele pe fata sint dedicate in general TIRurilor.. Dati cautare pe google si veti gasifoarte multe lucruri intesante.
PS : Cind am vazut in Germania ca "Bubulina" noastra avea deja pernele de aer ( de care "dealerul"
nu stia ! ) i-am zis lui nevasta-mea sa nu mai negocieze pretul !.. :D
Drumuri bune si cit mai multe informatii, ca nu strica niciodata sa mai afli una alta...In final asta-i rolul forumului, sa purtam discutii folositoare ! Bafta si sa auzim de bine !